1.مشکلی از جهنم: موضوع جنگ داخلی همواره یکی از چالشهای جامعه بین الملل بوده که طیف گستردهای از شهروندان غیرنظامی را تحت تاثیر خود قرار داده است. مقامات آمریکایی در دهه 90 میلادی از بوسنی به عنوان "مشکلی از جهنم" یاد کردند؛ اما آنها نمیدانستند جهنم واقعی را در سال 2015 خواهند دید. بحران داخلی سوریه و اقدامات غیرانسانی گروه تروریستی داعش به حدی عمیق شده که آمریکا نیز در حل آن دچار استیصال شده است. در جریان جنگ داخلی سوریه، نیمی از مردم این کشور کشته یا آواره شدند. هزاران سوری تلاش کردند از طریق آبهای مدیترانه خود را به اروپا برسانند؛ اما 1800 نفر در این راه جان خود را از دست دادند. غرق شدن کودکان خردسال در مسیر مهاجرت، دردناکترین وقایع سال 2015 بود. با وجود حملات بیامان آمریکا، روسیه، فرانسه و انگلیس در سوریه؛ به نظر نمیرسد داعش قصد رفتن داشته باشد.
2.همه ما پاریسی هستیم: پاریس در سال 2015 شاهد 2 حمله تروریستی جداگانه یکی در ژانویه به دفتر مجله "شارلی ابدو" و دیگری در نوامبر و سلسله حملات هماهنگ در این شهر بود. هر دو این حملات از جانب تروریستهای داعش برنامه ریزی شده بود. البته این دو حادثه تنها حملات تروریستی داعش خارج از مرزهای سوریه و عراق نبود زیرا در یک سال گذشته شاهد حملات تروریستی در ساحل شهر سوسه تونس، تیراندازی در کپنهاگ دانمارک، دو انفجار تروریستی در استانبول، تیراندازی خونین در سان برناردینو کالیفرنیا و ... نیز بودیم که همگی به این گروه تروریستی ربط داشتند.
3.پوتین سزار میشود؟: "ولادیمیر پوتین،" رئیس جمهور روسیه، در حال گسترش قلمرو قدرت خود است بطوریکه پس از دخالت نظامی در بحران داخلی اوکراین، حالا به دخالت در سوریه روی آورده است. پوتین یک سیاستمدار قدرتمند در عرصه بین الملل است و حمایت وی از دولت "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه، نقش مهمی در آینده سیاسی این کشور ایفا میکند. بمباران مواضع داعش در سوریه از سوی جنگندههای روسیه حامل یک پیغام مهم برای غرب است. کشورهای غربی باید بدانند پوتین یک سیاستمدار قدرتمند است که در چالشهای بینالمللی نقشی موثر ایفا میکند.
4.زلزله نپال: مردم ن÷ال آوریل امسال شاهد وقوع زمین لرزه مهیبی بودند که جان حدود 9 هزار نفر را گرفت و بیش از 600 هزار خانه را ویران کرد. در این حادثه 10 کوهنورد که قصد صعود به هیمالایا را داشتند نیز جان خود را از دست دادند.
5.سقوط هواپیمای جرمن وینگز: خلبان پرواز جرمن وینگز به دلیل مشکلات روحی، هواپیما را همراه با تمام سرنشینان آن به سمت کوههای آلپ هدایت و اقدام به یک خودکشی جمعی اجباری کرد. این حادثه نگرانی بسیاری میان مسافران هوایی در سراسر جهان بوجود آورد زیرا آنها اطمینان خود را از سلامت روانی خلبانان از دست داده بودند و شرکتهای هوایی مجبور شدند قوانین سختگیرانهای درمورد سلامت روانی کارکنان پرواز خود وضع کنند.
6.رسوایی فولکس واگن: آلمانها به کار دقیق و اصولی شهرت دارند و شاید به همین دلیل باشد که صنعت خودروسازی این کشور در بازارهای جهانی طرفداران بسیاری دارد؛ اما فولکس واگن از اعتماد مشتریان سوءاستفاده و ضربه جدی به صنعت خودروسازی در آلمان وارد کرد. فولکس واگن در نرم افزار تعیین آلایندگی خودروهای دیزل خود دستکاری کرد و با استفاده از نرم افزار فریبکار، سطح آلایندگی خودروهای تولیدی خود را پایینتر از رقم واقعی نشان داد. افشا شدن تقلب فولکس واگن موجب شد این کمپانی آلمانی 11 میلیون دستگاه از خودروهایی که برای تعیین سطح آلایندگی از این نرم افزار استفاده کرده بودند را فراخوان کند.
7.متزلزل شدن پایههای اقتصاد چین: نوسانات اقتصادی در یک سال گذشته، شرایط ناپایدار مالی و تجاری را در بازارهای چین بوجود آورد. این کشور که در سالهای اخیر همواره رشد اقتصادی را تجربه کرده بود، با عقب نشینی سرمایهگذاران خارجی برای مشارکت در بازارهای داخلی مواجه شد. کند شدن روند رشد اقتصادی در چین موجب شد نقدینگی کمتری در این کشور وجود داشته باشد.
8.دستاوردهای فضایی: دانشمندان حوزه هوا و فضا موفق شدند به دستاوردهای قابل توجه و مهمی در سال 2015 دست یابند. کشف آب بر سطح مریخ و اینکه چگونه سیاره سرخ اقیانوسهای خود را از دست داده است در کنار ثبت تصاویری جدید از سیاره پلوتو که کوههایی پوشیده از یخ خشک شده بر سطح آن را نشان میدهد.
9.رسوایی در فوتبال: محبوبترین ورزش جهان سال سیاهی را پشت سر گذاشت. تعدادی از مقامات ارشد فدراسیون بین المللی فوتبال –فیفا- به فساد مالی متهم شدند و همین اواخر "سپ بلاتر،" رئیس فیفا، و "میشل پلاتینی،" رئیس فدراسیون فوتبال اروپا –یوفا – نیز در پرونده فساد مالی گناهکار شناخته شدند و علاوه بر جریمههای چندین هزار فرانکی، 8 سال از فعالیت در عرصه فوتبال محروم شدند.
10.لباس چالش آفرین: کمتر کسی در جهان است که تصویر یک لباس زنانه که برخی آن را آبی- مشکی و برخی دیگر سفید- طلایی تشخیص میدهند را ندیده باشد. تقریبا تمام کسانیکه به اینترنت دسترسی داشتند و از توییتر یا دیگر شبکههای اجتماعی استفاده میکردند با این پرسش مواجه شدند: لباس چه رنگی است؟
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
شیعه ها در نیجریه . عراق و بحرین و پاکستان هیچی اونوقت صدتا فرانسسوی غیر مسلمان
واقعا متاسفم برای مسلمونایی که پای شبکه هایی میشینن که این طور رفتار هایی رو با ماها دارن
خب راستم میگن وقتی قرار باشه همیشه مسلمونا کشته بشن و جنگ همیشه تو کشورای اسلامی باشه نیازی به یادآوری نیست همه دارن میبینن!!!!
از کشته و زخمی شدن هزاران نفر در یمن مهم تره..!
از قطلعام صدها شیعه در نیجریه مهم تره...!