
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که تعداد موارد نقض شدید حقوق کودکان در طول جنگ دو ساله سودان ۱۰۰۰ درصد افزایش یافته است. این سازمان از جهان خواست میلیونها کودک آسیب دیده را رها نکنند.
کاترین راسل، مدیر اجرایی سازمان ملل متحد در بیانیهای گفت: دو سال جنگ و آوارگی زندگی میلیونها کودک را در سراسر سودان متلاشی کرده است.
یونیسف در بیانیه خود به نقض شدید حقوق کودکان از جمله قتل، معلولیت، آدم ربایی، استخدام اجباری و خشونت جنسی کودکان اشاره و اعلام کرد که این نقضها در طی دو سال ۱۰۰۰ درصد افزایش و در سراسر این کشور گسترش یافته است.
بر اساس ارقام به دست آمده توسط خبرگزاری فرانسه از یونیسف، که گمان میرود دست کم گرفته شده اند، تعداد کودکان کشته یا مجروح در سودان از ۱۵۰ مورد تایید شده در سال ۲۰۲۲ به حدود ۲۷۷۶ مورد در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ افزایش یافته است.
تعداد حملات به مدارس و بیمارستانها نیز از ۳۳ مورد تایید شده در سال ۲۰۲۲ به ۱۸۱ مورد در دو سال گذشته افزایش یافته است.
جنگ داخلی سودان از آوریل ۲۰۲۳ (فروردین ۱۴۰۲) درپی تشدید تنشها بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو، معروف به حمیدتی آغاز شد. تاکنون میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به این بحران نتیجهای نداشته است. بنا به گزارشها، جنگ سودان کشورهای چاد و جمهوری آفریقای مرکزی را درگیر کرده است.
منبع: اسکای نیوز