پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، نشاط آوری و پیشگیری از استرس و اضطراب موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، سوتی پلو یکی از غذا‌های سنتی آذربایجان و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، کولین، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، فیبر، فسفر، سلنیوم، اسیدچرب امگا ۳، گوگرد، سولفور، اسیدآمینه تریپتوفان و غیره است.

برای بررسی خواص سوتی پلو آذربایجان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

پیشگیری از آلزایمر با «سوتی پلو آذربایجان» / مصرف این غذای نشاط آور شما را از استرس دور می‌کند

مهم‌ترین خواص سوتی پلو آذربایجان

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص سوتی پلو آذربایجان گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای ورزشکاران، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.

پیشگیری از آلزایمر با «سوتی پلو آذربایجان» / مصرف این غذای نشاط آور شما را از استرس دور می‌کند

وی افزود: سوتی پلو آذربایجان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

پیشگیری از آلزایمر با «سوتی پلو آذربایجان» / مصرف این غذای نشاط آور شما را از استرس دور می‌کند

عظمایی بیان کرد: این غذا برای افراد لاغر و کم‌بنیه بسیار مفید است و موجب چاقی و اضافه وزن می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص سوتی پلو می‌توان افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی، تقویت بینایی، تقویت معده و دستگاه گوارش را نام برد.


بیشتر بخوانید: درمان فشارخون با یک خورش خوشمزه/ با مصرف این غذا از آرتروز در امان بمانید


عظمایی بیان کرد: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود، همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌کند؛ لذا برای افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند بسیار مفید و اثربخش است.

وی گفت: سوتی پلو آذربایجان به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

پیشگیری از آلزایمر با «سوتی پلو آذربایجان» / مصرف این غذای نشاط آور شما را از استرس دور می‌کند

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود؛ همچنین از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: این غذا به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در بدن می‌شود؛ لذا نشاط‌آور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: پیشگیری از آب‌مروارید با «کدوبره مازندران»/ اگر می‌خواهید لاغر شوید از این غذای محلی غافل نشوید


عظمایی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E، C، آنتوسیانین‌ها و فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.

پیشگیری از آلزایمر با «سوتی پلو آذربایجان» / مصرف این غذای نشاط آور شما را از استرس دور می‌کند

مواد لازم سوتی پلو آذربایجان

-برنج ۶ پیمانه
-کره محلی ۷۰ گرم
-شیر ۴ لیوان
-گوشت چرخ کرده گوسفندی ۳۰۰ گرم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-کشمش ۷۰ گرم
-خرما ۷۰ گرم
-خلال پسته برای تزئین به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-روغن به مقدار لازم
-شیر به مقدار لازم

طرز تهیه سوتی پلو آذربایجان

-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را می‌شوییم و در یک ظرف با کمی آب و نمک خیس می‌کنیم.
-بعد از ۲ ساعت برنج را آبکش می‌کنیم و مقداری آب روی آن می‌ریزیم تا شوری آن گرفته شود.
-سپس در یک قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و برنج را کمی تفت می‌دهیم.
-کره را اضافه می‌کنیم.
-در این مرحله زردچوبه، شیر و آب را اضافه می‌کنیم و روی اجاق می‌گذاریم.
-صبر می‌کنیم تا آب بخار شود و برنج دم بکشد.
-تا زمانی که برنج دم بکشد پیاز را رنده می‌کنیم.
-پیاز را با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.
-مخلوط را به صورت گلوله‌های کوچک شکل می‌دهیم.
-گلوله‌ها را داخل ماهیتابه تفت می‌دهیم تا بپزند.
-کشمش را داخل آب می‌ریزیم و می‌شوییم.
-سپس در آبکش می‌ریزیم تا آب آن کشیده شود.
-هسته خرما را خارج می‌کنیم.
-خرما و کشمش را درون روغن کمی تفت می‌دهیم.
-پس از آنکه تمام مواد آماده شد برنج را داخل دیس می‌کشیم و گلوله‌های گوشت را روی برنج می‌ریزیم.
-در مرحله آخر با خرما، کشمش و خلال پسته تزئین می‌کنیم.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.