به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کباب سرداشی همدانی حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، پروتئین، منگنز، روی، آهن، کولین، سلنیوم، فیبر، نشاسته، اسیدفولیک، گوگرد، ویتامین C، E، Dاسید چرب امگا۳ و ویتامین A، B1، B2، B3، B6، B9، B12 است. نام این غذا به این علت است که در قدیم روی تنور سنگکی آن را میپختند، ولی در حال حاضر در ماهی تابه پخته میشود.
برای بررسی خواص کباب سردشی همدانی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کباب سردشی همدانی اظهار کرد: پروتئین بالا در این غذا موجب تقویت عمومی بدن ، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می شود. لذا برای افرادی که کار فیزیکی بدن دارند مثل کارگران ساختمان و ورزشکاران و بدنسازان مناسب است. این غذا با داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامینD موجب تقویت استخوانها و دندانها میشود. از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
عظمایی افزود: این غذا به علت داشتن امگا3 و B12موجب عملکرد بهتر سیستم عصبی، ایجاد نشاط، رفع اضطراب، استرس و افسردگی می شود.
هین محقق ادامه داد: این غذا به علت داشتن آهن، اسید فولیک و B12موجب افزایش گلبول های قرمز خون میشود. لذا برای افراد کم خون و زنان باردار و جنین مفید است. همچنین موجب بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی می شود.
بیشتر بخوانید: شربتی نشاط آور برای تقویت انرژی/ با این نوشیدنی به جنگ سرماخوردگی بروید
عظمایی درباره سایر خواص کباب سرداشی همدانی گفت: تقویت و طراوت پوست و مو، تقویت حافظه ، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قوای جنسی و تقویت بینایی از دیگر خواص این غذا است.
گوشت گوسفندی ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۲ تا ۳ عدد
سیب زمینی ۴ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
پیاز 2 عدد
در بعضی سلیقه ها فلفل سبز را هم به گوشت چرخ کرده اضافه میکنند.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت بینایی
دو عدد سیب زمینی و پیاز را شسته و خرد کنید و همراه گوشت چرخ کنید و با هم مخلوط کنید. و ورز دهید.
نمک و ادویه جات را اضافه کنید.
گوجه فرنگی و دو عدد سیب زمینی را شسته و به صورت حلقه ای خرد کنید .
داخل تابه کمی روغن بریزید و مواد را داخل آن پهن کنید.
روی آن را با گوجه و سیب زمینی بچینید و بگذارید تا خوب پخته شود.
این غذا را با نان سنگگ و نان بربری میل نمایید.
انتهای پیام/