وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اولین چالش حوزه آموزش پزشکی را افزایش بی‌رویه ظرفیت‌ها در سال‌های اخیر دانست.

محمدرضا ظفرقندی در اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور که امروز در سالن شهید سلیمانی ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه برای افزایش ظرفیت‌ها به حداقل ۳۰ همت نیاز است، افزود: این منابع در اختیار وزارت بهداشت قرار نگرفته، اما می‌توانیم با بکارگیری روش هایی، به دانشجویان آموزش‌ها را ارائه تا از این مرحله عبور کنیم.

وی به بازدید خود از آزمون فوق تخصصی اشاره کرد و گفت: در تمام رشته‌های داخلی، دو رشته گوارش و غدد به حد ظرفیت رسیده بودند و سایر رشته‌ها کمتر از ظرفیت، داوطلب داشتند. در تمام رشته‌های جراحی، فقط رشته جراحی پلاستیک به حد ظرفیت رسیده بود و جراحی‌های قلب، عروق و اطفال متقاضی چندانی نداشتند.

وزیر بهداشت خواستار ارائه پیشنهاد و راهکار برای افزایش استقبال از رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی شد و گفت: برخی پیشنهاد از جمله ورود مستقیم به مقطع بالاتر، بورسیه و یا اصلاح تعرفه‌ها در مورد برخی رشته‌ها مطرح می‌شود و این راهکار‌ها به صورت دقیق و کارشناسی، به وزارت بهداشت ارائه شود تا امسال و سال آینده تصویب شود.

ظفرقندی با تاکید بر اهمیت در اولویت قرار داشتن پرداختی‌ها به اساتید بالینی و علوم پایه در دانشگاه‌های علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: برای دوره دستیاری و پزشکان طرحی و البته کارانه اساتید، اقداماتی انجام شده، اما راهکار‌های بهبود وضعیت معیشتی، رفاهی و آموزشی اساتید باید بررسی و به وزارت بهداشت ارائه شود.

وی تصریح کرد: آرزوی ۳۰ ساله برای دوره رزیدنتی این بود که شرایط بیمه آنها بهبود یابد که در بودجه سال ۱۴۰۴ دارای ردیف و اعتبار شده است و اگر پیشنهادات برای بهبود وضعیت اساتید هم مطرح و در وزارت بهداشت تصویب شود، رضایتمندی اعضای هیات علمی افزایش می‌یابد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور دشوار است، افزود: خیرین می‌توانند در حوزه آموزش سلامت به ما کمک کنند. همچنین اعضای هیات علمی و هر فردی می‌تواند مالیات خود را برای حوزه سلامت و آموزش، نشاندار و پرداخت کند.

منبع: وزارت بهداشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار