باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: «با توجه به افزایش شیوع برخی بیماری های مزمن در دنیا و کشور ، جهان متحمل هزینه های زیادی خواهد شد که کشورمان نیز از این موضوع مستثنی نخواهد بود. بیماری های سرطان، دیابت و چاقی هزینه های زیادی به نظام سلامت کشورها تحمیل خواهد کرد.»
علیرضا رئیسی گفت: «فردی که توصیه های بهداشتی را رعایت کند، اگر در معرض آلودگی هوا یا دود سیگار قرار بگیرد، دچار عارضه خواهد شد و این موضوع نشان دهنده این است که تمام سازمان ها و نهادها باید با همکاری یکدیگر سبب ارتقای سلامت افراد جامعه شوند. معتقدیم که سواد سلامت در جامعه باید افزایش پیدا کند و خروجی ارتفای سواد سلامت، افزایش تاب آوری افراد در برابر مسائل مختلف است.»
علیرضا رئیسی بیان کرد: «اگر کشوری از تکنولوژی های جدید تا ۵ سال آینده استفاده نکند، در حوزه سلامت نسبت به دنیا عقب خواهد افتاد. اکنون با تلفن های همراه می توان از خود مراقبت کرد. وزارت بهداشت به دنبال راه اندازی سامانه ای برای ارائه آخرین اطلاعات و رفع مسائل و سوالات مردم در حوزه سلامت خواهد بود.»
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: «ویروس اچ پی وی بیماری های مختلفی از جمله عفونت های زگیل تناسلی را ایجاد خواهد کرد. میزان ابتلا به سرطان دهانه رحم پایین بوده و جزء ۵ سرطان اول در کشور نیست. شیوع این بیماری از قبل بیشتر شده؛ اما نه به میزانی که شایع شده است و افرادی که دچار مشکلی شده اند به متخصصان رجوع می کنند.»
علیرضا رئیسی توضیح داد:« واکسن های ساخته شده باید هم میزان شیوع را کنترل کنند و هم جلوی عفونت را بگیرند. واکسن اچ پی وی جزء واکسیناسیون کشوری مانند واکسن آنفولانزا است. اگر واکسن در داخل تولید شود و تاییدیه های لازم و مدنظر اخذ شود، به دلیل مسائل مختلف از جمله پیشگیری از خروج ارز ، وزارت بهداشت از تولیدات داخل حمایت می کند.»
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: «غربالگری سرطان پستان در سطح یک به صورت رایگان انجام می شود. در سطح شهرها افراد کمتر به مراکز جامع خدمات سلامت جهت غربالگری سرطان ها مراجعه می کنند.»
علیرضا رئیسی ادامه داد: «مرگ ناشی از سرطان در دنیا ۱۰ میلیون نفر در سال است و تا ۲۵ سال آینده این عدد به ۳۵ میلیون مرگ جدید افزایش پیدا خواهد کرد. پیشبینی می شود که تا ۲۵ سال آینده میزان ابتلا حدود ۱۰۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. آلودگی هوا و دخانیات سبب افزایش بروز سرطان در افراد خواهند شد.»
معاون بهداشت وزیر بهداشت تاکید کرد: «مصرف بالای شکر و نمک، مصرف پایین لبنیات، سبزی و میوه ، کم تحرکی و سبک زندگی و مصرف بالای فست فود از جمله عوامل خطر بروز بیماری های مزمن هستند. توجه به گرفتگی صدای طولانی مدت غیر طبیعی، لاغری بدون دلیل، ژنتیک، اجتناب از در معرض قرار گرفتن اشعه، آموزش های سلامت به کودکان و چکاپ های دوره ای منظم بر اساس راهنماهای بالینی برای پیشگیری از بروز سرطان ها موثر است.»
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: «عدم اجرای قانون در خصوص پزشک خانواده و نظام ارجاع انجام شده و طبق قانون بودجه ای برای این طرح در نظر گرفته شده است. سازمان برنامه و بودجه سرانه مدنظر را اختصاص نداده است.در سال گذشته قانون تعیین کرده بود که ۱۵۶ همت به بیمه سلامت بدهد اما کل دریافتی این بیمه ۵۶ همت بوده است.»
علیرضا رئیسی ادامه داد: «اکنون ۹۴ درصد از بیمارستان ها دستگاه امحای زباله را دارند و اکنون ۱۵۰ تن زبالههای بیمارستانی در روز داریم؛ وضعیت پسماند در کشور خوب نیست. پسماندها علت اصلی و مرکز شیوع بیماری تب دانگی در چابهار است و وزارت بهداشت طرح هوشمندسازی زباله های بیمارستانی در ۳ استان اصفهان، همدان و قزوین را اجرا می کند.»
علیرضا رئیسی تاکید کرد: «شاخص مرگ و میر نوزادان از ۱۵۰ در هزار بود که الان به ۸/۸ رسیده است. شاخص مرگ و میر مادران باردار از ۲۵۰ در ۱۰۰ هزار به حدود ۲۳ رسیده است.امید به زندگی از ۵۵ سال به ۷۸ سال رسیده است؛ پوشش واکسیناسیون کشور بیش از ۹۵ درصد است و کمتر مورد عمل جراحی جهت درمان به خارج از کشور اعزام می شود.»