مدیرکل دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت گفت: آموزش‌وپرورش، وزارت فرهنگ و رسانه‌ها در پیشگیری از سرطان به‌عنوان یک بیماری بسیار خطرناک نقش دارند.

 فرشید رضایی مدیرکل دفتر آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سرطان از بیماری‌های عجیبی است که درمان نداشت و قابل‌شناسایی به‌موقع نبود.

وی افزود: امروزه ما سرطان‌های قابل‌پیشگیری داریم که اگر هم زود تشخیص داده شوند درمان‌های ساده و مؤثری برای آنها وجود دارد که باعث می‌شود بیماری سرطان مرگ‌آور و لاعلاج محسوب نشود.

رضایی تصریح کرد: تشخیص به‌موقع و پیشگیری‌کردن‌ها نیاز به آگاهی دارد و باید از زمانی شروع شود که فرد در معرض عوامل سرطان‌زا قرار می‌گیرد. سیگار در رأس عوامل سرطان‌زا و مرگ‌آور قرار دارد. سیگار، قلیان و دخانیات از عوامل سرطان‌زا هستند و هر چه انسان در سنین جوانی از این خطرات آگاه و دور شود سال‌های جوانی سالم‌تر با چهره‌ای زیباتر را تجربه می‌کند.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت:، اما اگر آموزش‌ها در میان‌سالی به افراد داده شود آنها همواره این حسرت را دارند که کاش در جوانی و در نوجوانی و مدرسه این آموزش‌ها را دریافت می‌کردند.

رضایی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش، وزارت فرهنگ و رسانه‌ها همه در پیشگیری از سرطان به‌عنوان یک بیماری بسیار خطرناک نقش دارند گفت: معلم اگر باور داشته باشد الگوی زندگی شاگردان است رویکردش تغییر می‌کند. ما از تلخی بیماری سرطان به بچه‌ها نمی‌گوییم ما از شیرینی ورزش‌کردن، غذای سالم خوردن و سبک زندگی سالم می‌گوییم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از سرطان‌ها مانند سرطان پستان که دومین سرطان شایع بعد از سرطان ریه در دنیا است می‌توانند با ورزش و غذای سالم کاهش پیدا کنند افزود: فعالیت بدنی حداقل سه بار در هفته و حذف سوسیس، کالباس، غذا‌های فست‌فودی و کنسروی از برنامه غذایی بسیار مؤثر است. آموزش‌ها نه‌تنها برای دانش‌آموزان بلکه برای والدین نیز مؤثر است؛ اما آموزش عملی مهم‌تر از آموزش کلامی است. به‌عنوان‌مثال هنگامی که والدین نوشابه را از سفره غذایی حذف کنند الگوی عملی برای دانش‌آموزان خواهند بود. حذف نمک از سفره درصد بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند.

رضایی در رادیو گفت‌و‌گو اظهار کرد با همکاری میان وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌توانیم کلاس‌هایی برای دانش‌آموزان و والدین برگزار کنیم. جشنواره‌های محلی و جشنواره‌های مدرسه‌ای می‌توانند در سواد سلامت مؤثر باشند.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار