گروهی از محققان و مهندسان قصد دارند قدیمی‌ترین ماهواره جهان را که ۶۷ سال قبل به فضا پرتاب شده، به زمین برگردانند.

باشگاه خبرنگاران جوان - به نقل از گیزمودو، یک ماهواره کروی شکل در ابعاد گریپ فروت در اسفند سال ۱۳۳۶ به فضا پرتاب شد و در مداری بیضی شکل قرار گرفت. این ماهواره که ونگارد-۱ نام دارد، آزمایشی برای بررسی توانایی بشر برای پرتاب ماهواره به فضا بود. 

بسیاری از ماهواره‌هایی که پس از ونگارد -۱ به فضا پرتاب شده‌اند، وارد جو زمین شده وسوخته‌اند، اما ونگارد-۱ هنوز در مدار خود در حال گردش به دور زمین است؛ لذا گروهی از محققان و مهندسان می‌خواهند ماهواره مذکور را برای بررسی دقیق‌تر به زمین برگردانند و به همین علت در حال حاضر مشغول یافتن راهی برای بازگرداندن آن به خانه هستند.

ونگارد-۱ دومین ماهواره پرتاب شده ایالات متحده به فضا است و توسط آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا در سال ۱۹۵۵ طراحی شد. هدف از ساخت این ماهواره آزمایش قابلیت‌های پرتاب سه مرحله‌ای و بررسی تأثیرات محیط خشن فضایی بر روی یک ماهواره بود.

ونگارد - ۱ قدیمی‌ترین جسم مصنوعی است که به دور زمین می‌چرخد و محققان و مهندسان شرکت بوزآلن همیلتون در ویرجینیای آمریکا پیشنهادی در مورد چگونگی بازگرداندن آن از فضا ارائه داده‌اند. پس از موفقیت این ماموریت، بررسی تجهیزات ونگارد - ۱ پس از فعالیت در طول سال‌های متمادی انجام خواهد شد.

ونگارد - ۱ شش سال پس از پرتاب از کار افتاد، اما داده‌های ردیابی مکان و مدار آن را کماکان نشان می‌دهد. این ماهواره به دلیل قرار گرفتن در مداری بیضی شکل، برای مدت طولانی سالم باقی مانده است، برخلاف دو ماهواره اسپوتنیک شوروی و اکسپلورر-۱ ایالات متحده، که در عرض چند ماه یا چند سال به دلیل کشش به درون جو زمین سقوط کردند، ونگارد-۱ که از انرژی خورشیدی نیرو می‌گیرد، در مدار زمین به چرخش خود ادامه می‌دهد.

برای بازگرداندن این ماهواره به زمین، ابتدا یک فضاپیمای بازرسی با انجام تصویربرداری شرایط آن را بررسی می‌کند تا مشخص شود آیا به خاطر برخورد با اشیای دیگر آسیب دیده یا هنوز به طور کامل سالم باقی مانده است. سپس برای تغییر مدار این ماهواره و انتقال آن به ایستگاه فضایی بین المللی اقدام خواهد شد. این کار قبلا یک بار در سال ۱۳۶۳ برای انتقال دو ماهواره به مدار‌های دیگری به دور کره زمین انجام شده و آنها سپس در محفظه بار یک شاتل فضایی قرار گرفته و به زمین بازگردانده شدند.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار