در حالت گرسنگی، سلول‌های سرطانی غیر طبیعی موجود در بدن که نقش خود را به درستی انجام نمی‌دهند طی فرآیندی به نام خودکشی برنامه ریزی شده، خود را از بین می‌برند که این روند به درمان سرطان کمک می‌کند.

محسن خوش‌نیت فوق تخصص غدد درون ریز در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  گفت: در حالت گرسنگی، سلول‌های غیر طبیعی موجود در بدن که نقش خود را به درستی انجام نمی‌دهند، مثل سلول‌های سرطانی، طی فرآیندی به نام خودکشی برنامه ریزی شده، خود را از بین می‌برند.
 
وی افزود: با از بین رفتن این سلول‌ها، سلولهای غیر طبیعی از بین می‌روند و این مکانیسم می‌تواند به روند درمان سرطان کمک کنند. 

وی خاطر نشان کرد: در حالت گرسنگی و یا کاهش مصرف غذا، غلظت هورمون‌هایی مثل انسولین و لپتین در خون کاهش می‌یابد.
 
وی راجع‌ به هورمون لپتین و ارتباط آن به سرطان افزود: لپتین هورمونی است که از سلول‌های بافت چربی ترشح می‌شود. 

وی اظهار داشت: هر چه تعداد سلول‌های چربی و یا میزان بافت‌ چربی در بدن بیشتر باشد، این هورمون بیشتر تولید شده و وارد خون می‌شود، بنابراین، با افزایش وزن بدن، غلظت این هورمون در خون افزایش می‌یابد و در افراد چاق به مقادیر بالاتر می‌رسد.

وی ادامه داد: دریافت غذا نیز منجر به تحریک ترشح هورمون لپتین می‌شود و هر چه مقادیر بیشتری غذا دریافت شود، این هورمون به مقادیر بیشتری وارد خون می‌شود. 

وی افزود: این هورمون نیز اثراتی شبیه انسولین در تکثیر سلولی دارد و به نظر می‌رسد سطوح بالای لپتین با برخی سرطان‌ها ارتباط داشته باشد. 

وی گفت: بنابراین کاهش انرژی دریافتی یا گرسنگی ممکن است از طریق کاهش لپتین خون خطر سرطان را کاهش دهد. 

وی بیان کرد: می‌دانیم که بالا بودن غلظت هورمون‌های انسولین و لپتین در خون با پیشرفت سرطان ارتباط دارد، بنابراین،‌ با کاهش کالری دریافتی و کاهش سطح این هورمون‌ها در خون می‌توان اثر داروهای شیمی‌درمانی را در از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش داد.




انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار