نوبت عصر جلسه علني امروز(سه‌شنبه) مجلس براي بررسي صلاحيت وزرا دقايقي پيش با اعلام حجت‌الاسلام ابوترابي‌فرد پايان يافت.

به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران جلسه علني امروز(سه شنبه)‌ مجلس شوراي اسلامي براي بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي دولت يازدهم دقايقي پيش به رياست علي لاريجاني آغاز شد.

**  214  نفر از نمايندگان در اين جلسه حضور دارند.

**  اسامي نمايندگان تاخير کننده جلسه امروز به اين شرح است: آقايي،‌ اسداللهي، ايرانپور،  پاپي‌زاده، پشنگ، ثروتي، حسين زاده، مويد حسيني ، خجسته، شجاعي کياسري، عباسي،‌عبدالله زاده، جدگال، عبدي، مددي،‌ موسوي،‌ مطهري و نديمي.

ترتیب بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای وزارتخانه‌های این وزرای پیشنهادی است که بر این اساس نخستین وزارتخانه وزارت آموزش و پرورش خواهد بود و نمايندگان امروز صلاحيت محمدعلي نجفي را به عنوان وزير پيشنهادي آموزش و پرورش، محمود واعظي به عنوان وزير ارتباطات، محمودعلوي به عنوان وزير اطلاعات، علي طيب نيا به عنوان وزير اقتصاد  و جواد ظريف به عنوان وزير امور خارجه بررسي خواهند کرد.

**‌  هم‌اکنون مهرداد بائوج لاهوتي نماينده مردم لنگرود به عنوان موافق محمدعلي نجفي در حال دفاع از سوابق و برنامه‌هاي وي است.

لاهوتي گفت: تاسيس شوراي آموزش و پرورش يکي از افتخارات نجفي وزير پيشنهادي آموزش و پرورش است. سه پژوهشکده، يک دانشگاه و مراکز آموزش فني و حرفه اي و مراکز کودکان استثنايي از اقدامات برجسته نجفي است.

وي افزود: نجفي از 22 محور مورد نياز براي 20 محور برنامه ارائه داده است.

لاهوتي تاکيد کرد: نجفي با سابقه درخشاني که دارد مي‌تواند وزارت آموزش و پرورش را به نحو شايسته اداره کند.

نماينده لنگرود گفت: نجفی براساس مصوبه شورای شهر به اتفاق یک هیأتی به بازدید خانواده‌های فتنه رفت و گزارشی را تنظیم و تقدیم رهبر معظم انقلاب کرد.

(براي مشاهده متن کامل اظهارات لاهوتي در دفاع از نجفي اينجا کليک کنيد)

**  محمد علي نجفي به عنوان وزير پيشنهادي آموزش و پرورش دفاع از خود را آغاز کرد.

وي گفت: اسناد مادر باید مبنای کار هر وزیر در 20 سال آینده باشد تا ما بتوانیم به اهداف اسناد دست یابیم، هر تصميمي در آموزش و پرورش بايد به دور از شتابزدگي و مبتني بر پيوستگي و استمرار ميان نظام تعليم و تربيت اتخاذ شود.

وزير پيشنهادي آموزش و پرورش تصريح کرد: اگر تربيت در آموزش و پرورش ناديده گرفته شود، اصل تربيت مهمل است.

وي ادامه داد: آقاي زاکاني در مخالفتشان گفتند که من قصد تغيير در سند تحول را دارم ، به هيچ عنوان اينگونه نيست. در همان بند  اول بنده بحثم اين نيست که محتواي سند تغيير کند بلکه معتقدم مجمعي از نخبگان بايد تشکيل شود جهت بررسي سند براي سه هدف بررسي آنچه که در دو سال اخير به اسم سند صورت گرفته و اعمال اصلاحات در صورت لزوم ، تهيه نقشه راه براي اجراي سند و بررسي محتوايي. چرا که در خود سند پيش بيني شده که هر 5 سال بايد اين سند مورد بررسي و بازنگري قرار بگيرد و من فکر مي کنم که از همين حالا بايد مورد بررسي قرار دهيم که 5 سال ديگر اگر قرار است به شوراي انقلاب فرهنگي پيشنهاد شود اين مهم آماده باشد.

وزير پيشنهادي آموزش و پرورش گفت: ما به موضوع پرورش در وزارت آموزش و پرورش هویت دادیم؛ روح و جان همه اجزا آموزش پرورش باید دین باشد. معتقدم با تحمیل نمی‌شود دانش اموز را طرفدار دین کرد بلکه دین گریز می‌شود.

نجفي اضافه کرد: 80 درصد فرهنگيان از بازگشت من به آموزش و پرورش دفاع مي‌کنند.

وي ادامه داد: من کسي هستم که فرهنگ نماز و نماز خواندن در دوره من در آموزش و پرورش رواج پيدا کرد.

نجفي افزود: از عجايب روزگار است که به من مي‌گويند شما مخالف دانشگاه فرهنگيان هستيد البته بنده معتقدم که اين دانشگاه نياز به ساماندهي دارد.

وي گفت: بلایی که امروز سر آموزش و پرورش آمده ناشی از سیاست‌زدگی، عوام‌زدگی‌ها و شعارزدگی‌هاست.

نجفي گفت: من به جاي آنکه وقتم را براي آموزش و پرورش و تعليم و تربيت قرار دهم و پيام خود را براي اين حوزه بيان مي کردم، بايد روي مسائل سياسي بحث کنم و اين کار را خواهم کرد. چرا که دوستان گفتند که شبهه ايجاد شده است. بعضي از دوستان گفتند که اصلا وارد نشويد ولي گفتند که شبهه ايجاد شد.

وي ادامه داد: بنده به عنوان عضو شوراي شهر با عده اي از اعضا نه تنها خانم الف بلکه با عده اي ديگر به خانواده خسارت ديده اي که لطمه ديده اند سر زديم، به زني که شوهررش را به ناحق از دست داده فردي که نه در تظاهرات بوده و نه جايي رفته، بلکه براي خريد دارو به داروخانه رفته  و تير خورده بود. اين خانواده بي سرپرست حيران و سرگردان هستند، اگر ما به آنها کمک نکنيم به نظام علاقمندش نکنيم و احساس نکند که پناهگاهش همين نظام جمهوري اسلامي است ، به سمت رسانه هاي بيگانگان ميرود.

نجفي افزود: ما اين کار را کرديم اين در حالي است که شما به عنوان نماينده بايد اين کار را مي کرديد، حالا ما کرديم. گزارش آن را دو بار به مقام معظم رهبري داديم و ايشان به شوراي عالي امنيت ملي ارجاع دادند. ما تازه اينجا بدهکار شديم؟

وي تصريح کرد: نظام جمهوري اسلامي ايران يک نظام ولايي است، در راس آن مقام معظم رهبري است بنده و ساير کساني که قبول کردند آسايش خانواده شان را فدا کنند وارد اين ميدان اجرايي شوند، روشن است که براي مردم، معتقد به ولايت و پايبند به منويات اين ولايت هستند.

نجفي گفت: حالا اين چه سوالي است که شما از من مي پرسيد که رهبري را قبول داريد؟‌ کسي که مي خواهد وزير شود ممکن است پايبند به اين نظام نباشد؟ اين وزارت چه چيزي براي ما دارد که وزير شويم؟

وزير پيشنهادي آموزش و پرورش بيان داشت: من از ديروز تا حالا 560 پيامک دريافت کردم که برگرد. خدا مي داند که بسياري از آنها به من گفتند که ما ختم قرآن نذر کرديم که شما راي بياوري.

نجفي خاطرنشان کرد: من زمانی که مقام معظم رهبری رئیس جمهور بودند و موسوی نخست‌وزیر، در سال 67 آمدم آموزش و پرورش. مرتضی محمدخان شاهد است که ایشان فرمودند امروز موسوی به شما پیشنهادی می‌کند امروز و شما رد نکن. پیشنهاد وزارت بود. من به خاطر مقام معظم رهبری وزیر شدم.

وي افزود: جزو فعالان سیاسی در سال 88 بودم. روز سه‌شنبه بعد از انتخابات از دفتر رهبری تلفن شد و گفتند بیایید در جلسه ای شرکت کنید. من از طرف هیچ ستادی در جلسه شرکت نکردم، به دعوت دفتر مقام معظم رهبری رفتم. آقا خودشان جلسه را اداره میکردند و خودشان وقت می‌دادند. بعد از پیشنهادات ما، جمع‌بندی ایشان این بود که نباید خلاف قانون کار کنیم. قانون شورای نگهبان را مسئول کرده. گفتند شورا برود بررسی کند حرفشان فصل الخطاب است. من قبل از فرمایش رهبر انقلاب در 29 خرداد هم  مطیع فرمایشات ایشان بودم. من در هیچکدام از راهپیمایی‌های سال 88 قبل و بعد از 29 خرداد شرکت نکردم.

وزير پيشنهادي تصريح کرد: قبل و بعد مصاحبه‌ام درباره صحبت‌های کروبی را نمی‌گویند. ما شایعه را بررسی کنیم بگوییم دروغ است بهتر است یا لاپوشانی کردن و کشاندن به رسانه های ضدانقلاب.

وي خاطرنشان کرد: هیچکدام از وزرای پیشنهادی به آقای روحانی تحمیل نشدند. آقای زاهدی گفته بود نظر اعضای کمیسیون آموزش، یکی از اعضای کمیسیون است برای وزارت آموزش و پرورش. من همین را به آقای روحانی منتقل کردم. ایشان تکلیف را به دوش خود من گذاشتند.

نجفي بيان داشت: هیچ توقعی ندارم که رای بدهید یا ندهید. بر اساس حجت شرعی و وجدان خود تصمیم بگیرید.اگر رای آوردم سعی می‌کنم با مجلس تعامل کنم. آمده‌ام برای سوختن پای نظام. (براي مشاهده متن کامل اظهارات نجفي وزير پيشنهادي آموزش و پرورش در دفاع از برنامه هاي خود اينجا کليک کنيد)

* اظهارات نمايندگان مخالف و موافق وزير پيشنهادي ارتباطات و فناوري اطلاعات آغاز شد.

**  هم اکنون بهروز نعمتي نماينده اسدآباد به عنوان مخالف واعظي به عنوان وزير پيشنهادي ارتباطات در حال سخنراني است.

نعمتي در مخالفت با تصدي وزارت ارتباطات از سوي واعظي بيان داشت: وی فارغ التحصیل علوم سیاسی از دانشگاه ورشو است و تخصص وی ارتباطی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد.

وي گفت: مطلب مهم در خصوص واگذاري شرکت مخابرات و سهام آن است، آقاي واعظي! آيا شرکت مخابرات که واگذار شده است شما اين را محق مي دانيد؟ اين مطلب را بايد رسما اعلام کنيد.

نعمتي ادامه داد:‌آيا شما از سهام مديريتي و سهام ممتازه دفاع مي کنيد يا آن را واگذار مي کنيد به عده اي که فقط و فقط براي خودشان کاسبي مي‌کنند؟ اگر نياز شد من به صورت خصوصي اسم افراد را براي شما بيان مي کنم.

*‌*  حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني براي دفاع از وزراي پيشنهادي کابينه خود وارد صحن علني مجلس شوراي اسلامي شد.

نعمتي گفت: اگر سیاست این است که ما افراد را تخریب کرده و افرادی که برای خدمت امده‌اند را زیر پا له کنیم، ننگ و نفرین بر این سیاست. ( براي مشاهده متن کامل اظهارت نعمتي در صحن علني مجلس در مخالفت با وزارت محمود واعظي اينجا کليک کنيد)

**  سيد باقر حسيني نماينده مردم زابل وزهک به عنوان نماينده مدافع وزير پيشنهادي ارتباطات سخنان خود را آغاز کرد.

وي گفت: واعظي در مدت حضور موثر در مخابرات کشور و عبور از چالش خروج 2000 نفر از کارشناسان و مديران آمريکايي و مستشاران خارجي، با استفاده از کارشناسان برجسته مخابراتي و اساتيد دانشگاهي همچنين تشکيل شوراي برنامه‌ريزي مخابرات ، سرمايه گذاري در امر مخابرات ، برگزاري دوره هاي آموزشي مهندسي براي تربيت مهندسان جديد در زمان تعطيلي دانشگاهها، بازسازي مرکز تحقيق مخابرات ايران و تعريف ماموريتهاي جديد اقدام کرده است.

حسيني ادامه داد:‌وزير پيشنهادي ارتباطات در سخت ترين شرايط سياسي کشور در دوران جنگ تحميلي به ارائه سرويس و خدمات مناسب و پشتيباني از فعاليتهاي مورد نياز جنگ پرداخته است و در همين دوران برنامه گذار شبکه آنالوگ به شبکه ديجيتال بوده است.

وي افزود: توسعه صنعت و تولیدات داخلی برای حمایت از بخش خصوصی از برنامه‌های واعظی است.( براي مشاهده متن کامل اظهارات حسيني در صحن علني مجلس و در موافقت با وزير پيشنهادي ارتباطات اينجا کليک کنيد)

** غلامرضا کاتب نماينده مردم مردم گرمسار به عنوان نماينده مدافع واعظي سخنراني کرد.

وي گفت: امروز که  بزرگترين مشکل کشور ما ديپلماسي است، يک نفر که بيشترين تجربه در ديپلماسي کشور را دارد مي توان کمکيار دولت باشد و اين مي تواند نويد همدلي و همگرايي در درون دولت را ايجاد کند.

کاتب ادامه داد:‌ سوال شد که آقاي واعظي چه برنامه اي براي توسعه روستايي دارد، شما اگر به برنامه هاي وي دقت مي کرديد ، صفحه 15 ،‌در بخش برنامه هاي اجرايي يک سرفصل مستقل براي توسعه ارتباطات روستايي مناطق محروم از طريق يو اس او بيان شده است و امروز ما در روستاها مشکل ارتباط تلفن نداريم بلکه ما در روستاها به دنبال آن هستيم که به آنجا اينترنت ببريم و ارتباط مجازي داير کنيم که اين مهم در برنامه هاي واعظي به صراحت بيان شده است.

وي افزود: اگر به تاريخچه توسعه روستاها دقت کنيد متوجه مي شويد که اولين بار در سال 1358 مجوز خط انتقال روستاها توسط دکتر واعظي از مجلس شوراي اسلامي گرفته شد و در سال 1359 اين کار آغاز شد، اين مهم نشاندهنده آن است که وزير پيشنهادي ارتباطات ابتداي دوران خدمتش بحث توسعه روستايي را به عنوان يک ماموريت اصلي خود قلمداد کرده است.( براي دريافت مشرح اظهارات کاتب اينجا کليک کنيد)

** علي اصغر زارعي نماينده مردم تهران اظهارات خود در مخالفت با محمود واعظي را آغاز کرد.

زارعي گفت: بعید می دانم که آقای واعظی اصلا از کارخانه ها و صنایع الکترونیکی بازدید و یا با مدیران آنها دیدار کرده باشد.

وي افزود:  تجارت و دولت الکترونیک نیز از مسائل جدید امروز است و بنده یقین دارم که نسبت به این مسائل کاملا بیگانه است.

نماينده مردم تهران گفت: به نظرم وقتی آقای واعظی به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات انتخاب شد، خودش هم تعجب کرده است.

زارعي تصريح کرد: در بحث فيلترينگ در مخابرات و اينترنت مشکلاتي داريم که ما چيزي در برنامه واعظي نمي بينيم. يک از مسائلي که بندهمايلم با ايشان مطرح کنم اين است که براي جبران ضعف مديريت برخي از آقايان به عنوان معاونين مي خواهند در کنار واعظي منصوب شوند ما شنيده ايم که آقاي جهانگرد، عبقري از اين حيث به اين وزير پيشنهادي کمک خواهند کرد تا اين نقايص برطرف شود، اين درست نيست چرا که خود وزير بايد از اين حيث تبحر و تخصص داشته باشد. اگر آقاي واعظي اين را پاسخ دهند ممنون مي شويم

وي افزود: با توجه به اينکه واعظي يک شخصيت سياسي است و در عرصه هاي اجتماعي و بين المللي نيز نقطه نظراتي داشته و اعلام موضع کرده است و در حوادثي که بعد از انتخابات در کشور اتفاق افتاد، لذا از آقاي واعظي مي خواهيم مواضع خود را شفافتر بيان کند تا ما روشن شويم.(براي دريافت مشروح اظهارات زارعي به عنوان نماينده مخالف وزير شدن واعظي اينجا کليک کنيد)

** رمضانعلي سبحاني فر نماينده سبزوار ديگر نماينده موافق وزارت محمود واعظي است که سخنراني خود را آغاز کرد.

وي گفت: برنامه ريزي واعظي حول محور سند چشم انداز برنامه پنجم توسعه ارائه شده است، ماده 46 ايجاد شبکه ملي اطلاعات در صدر ماده در اول بند الف آمده که اين وزير پيشنهادي به خوبي به اين موضوع پرداخته است که ايجاد شبکه ملي اطلاعات به منظور استفاده از مراکز داده امن اطلاعات داخلي کشور بارها مورد توجه و تاکيد مقام معظم رهبري قرار گرفته است و اين مهم بايد تا پايان سال انجام مي شد اما متاسفانه معطل مانده است.

نماينده مردم سبزوار گفت:‌ با شناخت عمیقی که دکتر روحانی از واعظی داشته و شناختی که واعظی از روابط بین‌الملل و ارتباطات دارد، مورد توجه رئیس جمهور قرار گرفته است.

سبحاني فر ادامه داد: توجه به پهناي باند و در دسترس قرار دادن اينترنت پرسرعت با استفاده از سرمايه گذاري  و مشارکت بخش خصوصي با تقويت و کنترل و نظارت حاکميت آورده شده است که اين امر در ماده 46 به صراحت بيان شده است.

نماينده سبزوار اضافه کرد:‌ ارائه خدمات اينترنت در فضاي کسب و کار به خصوص به خانوارها و تکميل دولت الکترونيک،‌توسعه و سرمايه گذاري در بخش زيرساخت ارتباطات و فناوري اطلاعات با توان مشارکت بخش خصوصي فروش اوراق مشارکت  از برنامه هاي وزير پيشنهادي ارتباطات است.(براي مشاهده متن کامل اظهارات سبحاني فر اينجا کليک کنيد)

**  علی لاریجانی رئيس مجلس در تذکر به نمایندگانی که اطراف حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحانی جمع شده بودند، گفت: نگران جان رئیس‌جمهور هستم؛ بگذارید به رئیس‌جمهور هوا برسد!

**
محمود واعظي وزير پيشنهادي ارتباطات و فناوري اطلاعات سخنانش را در دفاع از برنامه و سوابق خود آغاز کرد.

وي گفت: با توجه به اينکه تخصص اصلي بنده مخابرات و الکترونيک است همواره در دوراني که در حوزه سياست خارجي بودم،‌ از هر فرصتي استفاده مي کردم و سعي مي کردم که از تخصص اصلي ام دور نشوم و با مطالعه اي که داشتم با آخرين تحولات اين حوزه ارتباط داشتم و آن را رصد مي کردم.

واعظي ادامه داد: تجربه اي که بنده در مخابرات داشتم بنده را علاقمند به اينکه با اين تخصص پيش بروم و کارم را آغاز کنم و تحول نسلي که در اين حوزه اتفاق افتاد باعث شد که من خود را به روز نگه دارم.

وزير پيشنهادي ارتباطات افزود: در سطح وزارت بايد مديريت کلان کنيم، شما کمتر وزارتخانه اي را در ايران و دردنيا پيدا مي کنيد که يک وزير داشته باشد که به تمام تخصصهاي آن وزارتخانه اشراف کامل داشته باشد.

وي اضافه کرد:‌ما زماني که در مخابرات بوديم تازه از دانشگاه بيرون آمده بوديم،‌ وظيفه ام به عنوان رئيس هيئت مديره اين نبود که در مرکز تحقيقات مخابرات بروم و کار تحقيقاتي به معناي کارشناسي انجام دهم.

واعظي اظهار داشت: اینکه واگذاری مخابرات براساس اصل 44 درست بوده یا نه، بنده این قضاوت را به دستگاه های متولی واگذار می‌کنم ولی معتقدم که اگر اصل44 به درستی اجرا شود، به شکوفایی اقتصاد کشور کمک زیادی می‌کند.

وي افزود: آقاي روحاني براي پست وزارت ارتباطات 5 وزير را مد نظر داشتند که از ميان آنها قرعه به نام من افتاد ، دست به ابتکاري زدم و با کمک هر 5 وزير پيشنهادي دکتر روحاني برنامه ام را تدوين کردم که يکي از آنها مهندس جهانگرد بود و با توجه به اينکه وي از کارمندان شرکت مخابرات است، من چيز منفي از وي نديدم لذا در اين دوراني که برنامه نوشتم از مهندس جهانگرد استفاده کردم و درآينده نيز با توجه به شايستگاني که هستند، ممکن است از وي در سمتهاي مناسب استفاده کنم اما تعهدي به اين نمي دهم .( براي مشاهده متن کامل اظهارات واعظي وزير پيشنهادي ارتباطات اينجا کليک کنيد)

** جوابيه حميد رسايي مدير مسئول هفته نامه 9 دي در پاسخ به اظهارات روز گذشته تعدادی از نمايندگان درباره این هفته‌نامه در صحن علني مجلس قرائت شد.

در اين جوابيه آمده است: این نشریه رسانه‌ای مستقل است که به هیچ حزب یا جریان خاصی وابستگی ندارد و وابستگی مالی به هیچ جریان خاصی ندارد.

با تاکید بر اینکه 9 دی رسانه‌ای بی‌خطا نیست، تصریح شده است: این نشریه به مواضع اصولی خود افتخار می‌کند و بدیهی است که صراحت مستندات آن برخی جریانات سیاسی را عصبانی کند.

**‌ سخنراني مخالفان و موافقان سيدمحمود علوي وزير پيشنهادي اطلاعات با طرح اظهارات بهرام بيرانوند به عنوان اولين مخالف آغاز شد.

محمود بيرانوند نماينده مخالف وزارت محمود علوي به عنوان وزير پيشنهادي اطلاعات گفت: برنامه هايي که اين وزير اعلام کرده است، دو برنامه است:؛ يکي آنکه با زيرنويس شخصي وي اعلام شده  و دومي برنامه اي که نمي توانند بگويند برنامه کيست؟ اگر برنامه دوم ماموريتهايي باشد که قرار است اين سيد بزرگوار به دنبال اجراي آن باشد بحثهاي جدي دارد.

وي افزود: در بند 11 رويکردهاي وزارت آمده است که بازبيني در رويه بازنشستگي نيروهاي مجرب و متخصص و اعاده کارشناسان و مديران توانمندي که به هر دليلي بازنشسته شده اند،‌ در اين بند تلويحا اشاراتي مبني بر حذف اجباري مديران غيرهمسو به بهانه بازنشستگي مي شود و لزوم اعاده به خدمت در آن تاکيد شده است يعني قرار است در اين ماموريت ضمن بازگشت مديراني که به هردليلي رفته اند و تعدادي از مديراني که سالهاي قبل و فعلي هم بروند و اين يعني درگيري و مشغول کردن وزارت اطلاعات.(براي مشاهده مشروح اظهارات بيرانوند اينجا کليک کنيد)

**‌ رضا عبداللهي به عنوان نماينده موافق وزارت سيدمحمود علوي سخنراني خود در صحن علني مجلس را آغاز کرد.

وي گفت: آقای علوی برای تصدی وزارت اطلاعات صاحب نظر است و نسبت به مسائل کشور و کشورهای منطقه و همچنین اقوام شناخت دارند
عبداللهي ادامه داد: الان کشور نیاز به این فضای غیرامنیتی دارد. (براي مشاهده مشروح اظهارات عبداللهي در مجلس اينجا کليک کنيد)

**‌ جواد جهانگيرزاده نماينده مردم اروميه سخنراني خود در دفاع از عملکرد  برنامه هاي علوي را آغاز کرد.

وي گفت: نقش وزارت اطلاعات نقش برجسته اي است، وجود دشمنان مختلف خارجي، منطقه اي و جريانات مسئله اي داخلي اهميت وزارت اطلاعات را چند برابر کرده است لذا ما نياز داريم به امنيت ملي در مقابل جواسيس بين المللي و در مقابل شيطنتهاي منطقه اي و لزوم بروز شدن دستگاههاي اطلاعاتي و قدرتمندي که داريم لذا اين مسائل وزارت اطلاعاتي مي طلبد که دقت لازم در برابر اينها را داشته باشد.

جهانگيرزاده افزود: مردم انتظار دارند دستگاه امنیتی قدرتمندی داشته باشند، که حریم خصوصی آنها را احترام قرار دهد.

وي تصريح کرد: آقای علوی می‌تواند وزارت اطلاعات را در پرهیز از ورود به مسائل خرد کمک کند.( براي مشاهده اظهارات تکميلي جهانگيرزاده اينجا کليک کنيد)

**‌ حميد رسايي نماينده مردم تهران به عنوان مخالف محمود علوي اظهارات خود را آغاز کرد.

وي اظهار داشت: هدف من از مخالفت رفع برخي شبهات است تا در صورت راي اعتماد به اين وزير پيشنهادي وي بتواند کار خود را با قوت انجام دهد،‌ خدا را شاهد مي گيريم که قصد و غرض شخصي ميان بنده و آقاي علوي وجود ندارد.

رسايي گفت: اي کاش دکتر روحاني فرد ديگري براي تصدي وزارت اطلاعات به مجلس معرفي مي کرد.

رسايي افزود: باید حرمت نهادی مثل شورای نگهبان را نگه داشت چرا که این نهاد دو بار صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات را رد کرده است. عدم آشنایی با وزارتخانه ای مثل اطلاعات  چه آسیب‌هایی خواهد داشت؟

وي ادامه داد: برخي از روحياتي که در شخصيت علوي وجود دارد، اگر در غير از وزارت اطلاعات بود نه تنها عيب نبود بلکه خيلي هم حسن بود، در غير وزارت اطلاعات وي، چهار دوره نماينده مجلس بوده است، يکي از ويژگي هايي که در مجلس وجود دارد روحيه لابي گري، مبادله و صحبت کردن است اما بايد آن را کنترل کرد اين روحيه گاهي در برخي نهادينه مي‌شود، ارتباطات يک نفر با افراد مختلف تقويت مي شود که اين براي وزارت اطلاعات خوب نيست و اين روحيه متاسفانه وجود ندارد.

رسايي بيان داشت: همين الان بنده خبرهايي دارم که وي براي آنکه راي بياورد از چهره ها و شخصيتهايي که اگر علوي وزير اطلاعات شود،‌ برخورد قانوني بايد با آنها صورت دهد ولي الان در حال لابي است و اين مسئله بعدا دستش را براي انجام وظيفه مي بندد.

نماينده تهران بيان داشت: در جریان مجلس ششم اصلاح‌طلبان منتقد جدی هاشمی رفسنجانی بودند و حتی می گفتند که وی قاتل است، ما منتقد هاشمی هستیم اما مثل برخی اصلاح‌طلبان نمی‌گوییم قاتل است.

نماينده تهران اظهار داشت: در سال 76 هم به بهانه قتل های زنجیره ای، وزارت اطلاعات را زدند و نیروی انتظامی را در رسانه‌ها و مطبوعات، نهادي معرفی کردند که دانشجویان را از بای بام به پایین پرت می‌کند.

رسايي اضافه کرد: ببينيد عدم آشنايي با وزارت اطلاعات چه آسيبهايي مي‌رساند.

وي گفت: انتخاب وزرا آزمون است و مردم مجلس را آزمايش مي کنند. مردم حرفهاي ما را مي شنوند و قضاوت مي کنند.

نماينده تهران گفت:‌صحبت کردن در خصوص فتنه انتقام گيري نيست، بلکه ما نگران تکرار فتنه‌اي هستيم که به تعبير رهبر معظم انقلاب نظام را تا لبه پرتگاه برد.(براي مشاهده مشروح اظهارات رسايي اينجا کليک کنيد)

** سخنان هادي قوامي در موافقت با وزير پيشنهادي اطلاعات آغاز شد.

قوامي بيان داشت: شرط لازم براي تحقق حماسه اقتصادي اين است که بستر امن آن محقق شود که اين از نگاه امنيتي است، که قطعا اين نگاه متفاوت با نگاه تک بُعدي است که مخالف اين وزير پيشنهادي مطرح کرد، اين رفتار ، اين گفتار و حرکات که به افراطي گري در دوره هاي مختلف منتهي شده است و نتيجه آن را ديدند ، که اين امر به فرار بيشتر و  ناامني کمک مي کند لذا وزير پيشنهادي از اين حيث است که اين ويژگي ها را دارد.

وي با اشاره به  نکاتي که در خصوص رد صلاحيت مطرح شد، افزود: اين وزير پيشنهادي خود را وزير نظام مي داند براي همين است که اگر اتفاقي هم افتاده موضعي نگرفته و رفتاري نکرده است که دل خيلي از کساني که آماده اين صحنه ها هستند را شاد کند بلکه او موضعي گرفته که دل نظام را شاد کند و اين به عنوان ارزش تلقي مي شود.

وي ادامه داد: مقام معظم رهبري در ارتباط با رد صلاحيتهايي که در شوراي نگهبان اتفاق افتاده بياناتي را فرمودند که "کساني که رد صلاحيت مي شوند افراد بي صلاحيتي نيستند و چون فلاني در انتخابات رد صلاحيت شده است، پس به طور کلي از صلاحيت ساقط است" .(براي مشاهده متن کامل اظهارات قوامي اينجا کليک کنيد)

**‌ جواد هروي نماينده مردم قائنات در موافقت با علوي وزير پيشنهادي اطلاعات سخنراني کرد.

وي گفت: آنچه به عنوان مقدم لازم است که ذکر کنم این است که حجت‌الاسلام و‌المسلمین علوی شخصیتی است که مدارج دانشگاهی دارد و دارای دکترای حقوق اسلامی است و به عنوان یک فرد تحصیل کرده و دانا برای اولین بار می‌تواند ریاست یکی از وزارت خانه‌های حساس را برعهده گیرد.

هروي افزود: متأسفانه برخی از دوستان به این موضوع اشاره کردند که سوابق کاری وزیر پیشنهادی اطلاعات به این حوزه ربطی ندارد در حالی که وی عضویت کمیسیون خاص تدوین قانون در وزارت اطلاعات را داشته‌اند و این موضوع پیشینه قوی محسوب می‌شود. (براي مشاهده متن کامل اظهارات هروي اينجا کليک کنيد)


** جلسه نوبت صبح مجلس براي بررسي صلاحيت سه وزير آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوري اطلاعات و همچنين اطلاعات با اعلام علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي پايان يافت. جلسه بعدي ساعت 14 آغاز مي شود.

لاريجاني پيش از پايان جلسه علني امروز از حضور حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني در اين جلسه تشكر كرد.



**
نوبت عصر جلسه علني امروز(سه‌شنبه) مجلس براي بررسي صلاحيت وزرا دقايقي پيش به رياست علي لاريجاني آغاز شد.

**‌ حجت‌الاسلام و المسلمين محمود علوي به عنوان وزير پيشنهادي اطلاعات از سوابق و برنامه‌هاي خود براي اين وزارتخانه دفاع کرد.

علوي در تشريح  برنامه‌هاي خود در وزارت اطلاعات گفت: از جمله رويکردهايي که در رابطه با درون وزارت اطلاعات در نظر دارم در درجه اول حفظ جايگاه و نقش حاکميتي آن در پرتو هدايت و رهنمودهاي مقام معظم رهبري است.

وي ادامه داد:‌ در مرحله بعد حفظ استقلال وزارت اطلاعات و جلوگيري از تاثيرپذيري آن از جريانهاي سياسي و تقويت نگاه ملي،‌فراجناحي، حرفه‌اي در سطح وزارت ، رعايت موازين شرعي، قانوني و ارزشهاي اخلاقي در اقدامات اطلاعاتي ،‌ صيانت از پرسنل سازمان و همچنين خود سازمان در برابر تهديدهاي حفاظتي،‌ تدوين منشور اخلاق حرفه‌اي در وزارت اطلاعات ، توسعه و حفظ سرمايه انساني با آموزش مستمر، مهارت آفريني و بازنگري در چرخه گزينش و بازنشستگي،‌ بهره گيري از فناوري و روزآمد نمودن دستگاههاي فني و ابزارها در فرايند اطلاعاتي، ايجاد نشاط و اميد در ميان کارکنان و نيازهاي به حق معيشتي آنها قرار دارد.

علوي افزود: در وسع وزارت اطلاعات است که نقش اثرگذاري در جايگزيني امنيت نرم به جاي امنيت سخت داشته باشد و انشاءالله تمام توان براي تحقق اين امر به کار گرفته خواهد شد، دستگاه اطلاعاتي ممکن است در اين فرايند انحرافي قرار گيرد که پرونده اي را براي نتيجه از پيش تعيين شده سامان دهد و در محضر شما عصاره هاي فضايل ملت اعلام مي کنم که وزارت اطلاعات تابع نتيجه منطقي محتواي بررسي شده پرونده ها خواهد بود.

وي اضافه کرد: نام وزارت اطلاعات باید برای مردم آرامش بخش باشد، ملاطفت رهبری با من و بوسه های ایشان برگونه های من تلخی این حادثه را در کام من شیرین کرد‬، ردصلاحیت من هیچ تاثیری در سربازی اینجانب برای نظام اسلامی نخواهد داشت‬، در هر شرایطی سرباز رهبری هستم‬.

وزير پيشنهادي اطلاعات تصريح کرد: وزارت اطلاعات ابزاري براي اعمال حب و بغضها و تسويه حسابهاي سياسي نخواهد بود. با تمام وجود ملتزم به راهبردي است که رئيس جمهور در جلسه افطاري مجلس اعلام کرد که اگر از شان و شئونات و جايگاه رفيع مجلس و نمايندگان کاسته شده باشد، بايد به آن بازگردد و بر اين باوريم که اين نهاد برآمده از الله اکبرهاي مردم بايد در راس امور نقش آفريني کند.(براي مشاهده متن کامل اظهارات علوي در مجلس اينجا کليک کنيد)

** لاريجاني خطاب به نمايندگان که دور وزير پيشنهادي اطلاعات تجمع کرده بودند،‌ گفت: همکاران بفرماييد سرجاي خودتان بنشينيد، آقاي علوي اينقدرها هم بوسيدني نيست!
سلیقه هم چیز خوبیست.

**‌ نادر قاضي پور نماينده اروميه در مخالفت با طيب نيا وزير پيشنهادي اقتصاد سخنراني کرد.

قاضي پور خطاب به طيب نيا تصريح کرد:‌ شما با تمام افراد و جریانات کار کرده‌اید چقدر خود را در وضعیت موجود سهیم می‌دانید؟ رئیس بانک مرکزی شما چه کسی است؟

**‌ حجت‌الاسلام سيدمهدي موسوي نژاد نماينده دشتستان در مخالفت با وزير پيشنهادي اقتصاد به سخنراني پرداخت.

وي گفت:‌ متاسفانه ما در مخالفتها ياد گرفته ايم که يک فرد را صفر تا صد يا کامل محکوم کنيم و او را زير سوال ببريم يا در مقابل کسي را مورد حمايت قرار داهيم و او را تا صد برسانيم.

موسوي نژاد با اشاره به برنامه وزير پيشنهادي اقتصاد اظهارداشت: وزارت اقتصاد وزارتي است که سياست گذاري در اقتصاد کشور را بر عهده دارد و به عبارت ديگر نظريه پرداز و لوکوموتيو قطار حماسه اقتصادي کشور است که يکي از مهمترين مولفه هاي بسيار پراهميت بعد از حماسه سياسي است.

وي افزود: جايگاه وزارت اقتصاد در تيم اقتصادي رئيس جمهور کجاست؟ آيا مثل سابق وزارت اقتصاد يک مجري محض خواهد بود يا سياستگذار؟

نماينده دشتستان گفت: از نگاه ما وزارت اقتصاد فرمانده و ليدر اقتصاد کشور است. اگر مثل قبل يک رئيس جمهور نظريه پردازي مي کرد و وزير اقتصاد تنها مجري بود، ما دچار مشکل خواهيم شد.(براي مشاهده متن کامل اظهارات موسوي نژاد اينجا کليک کنيد)

**‌ رضا عبداللهي به عنوان نماينده موافق طيب نيا در حال ايراد نطق در صحن علني مجلس است.

وي گفت: بیشترین توجه طیب نیا به کاهش نرخ تورم است و ایشان را به عنوان طبیب اقتصادی می‌شناسند.

عبداللهي تصريح کرد: شخصیت‌های اقتصادی مجلس طيب نيا را تایید می‌کنند و قرار است این مطلب را طی بیانیه‌ای اعلام کنند.(براي دريافت متن کامل اظهارات عبداللهي در دفاع از وزير پيشنهادي اقتصاد اينجا کليک کنيد)

**‌ حميدرضا فولادگر نماينده مردم اصفهان در موافقت با گزينه پيشنهادي وزارت اقتصاد به دفاع از برنامه و عملکرد وي پرداخت.

فولادگر اظهارداشت: بنده به لحاظ شناختي که از سال 49-48 با آقاي طيب نيا داشتم، که وي با توصيه شهيد بهشتي به خاطر رابطه فاميلي که داشتند وارد رشته اقتصاد شد و موفق به کسب رتبه 16 کشوري شد.( براي مشاهده مشروح اظهارات فولادگر اينجا کليک کنيد)

** طيب نيا وزير پيشنهادي اقتصاد در صحن علني مجلس به تشريح برنامه هاي خود براي اداره اين وزارتخانه پرداخت.

طيب نيا گفت: اقتصاد مبتني بر درآمد نفتي رونق توليد و توان اقتصاد را با آسيبهاي جدي مواجه ساخته است و فشارهاي ناشي از تحريم اين نارسايي هاي مزمن را تشديد کرده است.

وي افزود:‌تاکيد بر بهره وري ، اصلاح الگوي مصرف ، همت مضاعف و کار مضاعف، جهاد اقتصادي، رونق توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني و حماسه سياسي و اقتصادي کليدواژه هاي هوشمندانه اي در کلام مقام معظم رهبري است که سامان بخشي به اين کاستي هاي تاريخي را هدف قرار داده است.

طيب نيا ادامه داد: سياست دولت در خصوص هدفمندي يارانه ها سياست دولت، ادامه مرحله اول هدفمندي يارانه ‌ها مطابق قانون و تعيين کسري منابع سال جاري از محل اجراي احکام قانون بودجه است، در خصوص اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانه ها بعد از اصلاح بازار پول و ارز و برقراري تعادل و آرامش و ثبات در بازارها ، و پس از ارزيابي عملکرد مرحله اول با تاکيد بر هدفمندي پرداختهاي نقدي، افزايش کارايي بنگاهها و استفاده از منابع حاصله جهت توسعه نظام اجتماعي و بويژه بيمه بهداشت و بيکاري اقدام خواهد شد.

وي اضافه کرد: کسب راي اعتماد وزرا از نمايندگان مجلس و نظارت آنان بر عملکرد دولت بخشي از ثمرات مبارزات بيش از 100 ساله مردم ايران ، از انقلاب مشروطه تا کنون است که بايد آن را ارج نهاد و به تقويت آن اهتمام ورزيد.

طيب نيا گفت: پاسخگويي در برابر مردم شريف ايران و نمايندگان آنان را گامي اساسي در تقويت مردم سالاري ديني مي دانم و به آن پايبند خواهم بود. اعتقاد قلبي و راسخ اين جانب اين است که به مدد همدلي،‌ تعامل، هم انديشي و گفتگوهاي عميق با نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي مي توان بار سنگين  آمال ملت و پيشرفت  کشور و افزايش راحتي و آسايش مردم را پاسخي در خور و شايسته داد.(براي مشاهده مشروح اظهارات طيب نيا اينجا کليک کنيد)

**‌ اظهارات نمايندگان در مخالفت و موافقت با محمدجواد ظريف به عنوان وزير پيشنهادي امور خارجه آغاز شد.

**‌
نادر قاضي پور نماينده اروميه در مخالفت با وزير پيشنهادي امور خارجه به طرح مواضع و ديدگاههاي خود پرداخت.

قاضي پور تصريح کرد‌: ما طرفدار سرسخت غزه، فلسطين ، سوريه و لبنان هستيم، آقاي ظريف در برنامه شما بحث افغانستان آمده اما سخني از عراق، ترکيه ، آذربايجان، پاکستان و حاشيه خليج فارس نيامده است. نظر شما در خصوص حاکميت ايران اسلامي بر جزاير سه گانه تنب بزرگ ، تنب کوچک و ابوموسي چيست؟

وي افزود : آقاي ظريف‌ برنامه تان را به بفرماييد،‌ غرامت کشورمان بابت 8 سال جنگ تحميلي از عراق را چطور خواهيد گرفت؟

نماينده اروميه اظهارداشت: برنامه شما با کشورهاي اسلامي بسيار ضعيف وضع شده است، در حالي که چشم اميد ما به ملتهاي مسلمان و کشورهاي اسلامي است.

قاضي پور گفت: از شما نيز همانگونه که از آقاي طيب نيا خواستم، مي خواهم که محل آموزش و خدمت سربازيتان را بفرماييد که کجا خدمت کرديد چون که شما متولد سالهاي بعد از 1337 هستيد پس معاف نيستيد. بايد خدمت سربازي را انجام دهيد. ملت نوکر ما نيست که به جاي ما خدمت کند.

وي افزود: آقاي ظريف ساختار سفارتخانه ها را عوض خواهيد کرد؟ سفارت ايران در بلژيک 17 نيرو دارد ، اولا اتحاديه اروپا در آنجاست و تمام تصميمات مهم عليه ما در بروکسل گرفته مي شود، ثانيا ناتو در آنجاست و براي هرگونه کشتي جاب جايي نيروهاي مسلح عليه ايران اسلامي در بروکسل تصميم گيري مي شود. ثالثا وسط سه پايتخت لندن، پاريس و برلين است رابعا اکثر کشورها مسائل اقتصاديشان را در آنجا سامان داده اند. آيا نياز نيست ما در سفارتخانه خودمان در بلژيک هزاران نفر متخصص و کارشناس داشته باشيم تا مشکلات جهان اسلام را در اروپا حل کنيم؟(براي مشاهده متن کامل اظهارات قاضي پور اينجا کليک کنيد)

**  کاشاني نماينده زاهدان به عنوان نماينده موافق وزارت  ظريف سخنراني کرد.

وي گفت: پیچیدگی و حساسیت سیاست و روابط بین الملل ایجاد می‌کند تا در انتخاب مسئولان این عرصه خطیر ظرافت خاصی انجام شود و توسعه روابط بین الملل در دهه‌های اخیر وجود به کار گیری مهارهای مناسب در انتخاب مسئولان دستگاه دیپلماسی و وزارت امورخارجه را دو چندان می‌کند.

کاشاني ادامه داد: ظریف در خلال دوران فعالیت خود در نمایندگی سازمان ملل ده‌ها سخنرانی در محافل علمی و سیاسی داشته است که در فضای مجازی قابل حصول است و بعید می‌دانم دیپلمات های زیادی چه در ایران و چه در خارج باشند که دارای چنین توانمندی‌های باشد.

وي گفت: مقامات عالی کشورها بارها در ملاقات‌های خود با مقامات ارشد ایران از وی تمجید کردند و به گفته دکتر ولایتی خاویر پرز دکویار در دیداری خواستار این بوده است که ظریف به سازمان ملل به عنوان یک نیروی مامور به خدمت در آید تا سازمان ملل از توانمندی های وی بهره بگیرد.

(براي دريافت متن کامل اظهارات کاشاني اينجا کليک کنيد)

**‌ هم اکنون احمدرضا دستغيب نماينده شيراز در حال دفاع از برنامه هاي ظريف است.

وي اظهار داشت: برنامه پيشنهادي دکتر ظريف برنامه کامل و جامعي است ، با برنامه هايي که اين وزير پيشنهادي تدوين کرده است سردرگمي هايي که در سفارتخانه ها يا در مامورين و نمايندگان ما وجود دارد از بين خواهد رفت.

دستغيب گفت: من تعجب مي کنم از مخالف محترم اگر چه دغدغه هايشان ارزشمند است اما اي کاش برنامه هاي وزير پيشنهادي را مورد مطالعه قرار مي دادند.

وي افزود: فرمودند که در برنامه هاي اين وزير چيزي در خصوص دفاع از مسلمانان و مردم غزه و فلسطين نيست ، صفحه 5 ، صفحه 10، 12 مبناي نگارش برنامه دقيقا مطبق با برنامه هاي اسلامي و ملي ماست.(براي مشاهده مشروح اظهارات دستغيب در صحن علني مجلس اينجا کليک کنيد)

**‌ نصرالله پژمانفر به عنوان مخالف ظريف در حال سخنراني در صحن علني مجلس است.

وي گفت: آقاي ظريف امروز بايد به ما بگويد که ما با آمريکا نمي خواهيم رابطه داشته باشيم تا اين احساس را در خودشان از بين ببرند،‌ بعضي از بحثها و وساطتهايي که در گذشته داشتند البته ما به گذشته هاي افراد که اگر گذشته باشند از گذشته شان مي گذريم، اما برخي مسائل را امروز بايد شفاف بيان کنند که چرا برخي از وساطتها در دولتهاي اصلاحات و بعد در دولت احمدي نژاد براي جريان انحراف و آقاي مشايي صورت گرفته است؟

پژمانفر ادامه داد: شيرين عبادي ، اميرهوشنگ احمدي که دلال ارتباط با آمريکاست عکسش را مشاهده مي کنيم که ارتباط اينها با آقاي ظريف برقرار است. البته قطعا از اين مسائل توبه خواهند کرد و انقلابمان نيز از آنها گذشت خواهد کرد اما اين کار ، کار سختي است.

وي افزود: خاتمي وقتي که به واشنگتن مي رود اين ارتباط را نهاد سورس برقرار مي کند و با اينها جلساتي براي انقلاب خملي در ايران فراهم مي کنند، آن چيزي که من احساس مي کنم بايد به آن توجه شود اين است که ما نمي توانيم به عرصه خارجي برگرديم.

پژمانفر گفت: انقلاب ما يک انقلاب موثر در دنياست.(براي مشاهده مشروح اظهارات پژمانفر اينجا کليک کنيد)

**‌
حجت الاسلام سبحاني نيا نماينده مردم نيشابور به دفاع از عملکرد و برنامه هاي پيشنهادي ظريف پرداخت.(براي دريافت متن کامل اظهارات سبحاني نيا اينجا کليک کنيد)

** جهانگيرزاده در سخناني از برنامه هاي ظريف به عنوان وزير پيشنهادي امور خارجه دفاع کرد.

وي گفت: در شرايط موجود ايجاب مي کند که نسبت به يک ديپلمات ورزيده،‌باتجربه، ميدان‌ديده و کارآمد و کسي که توانايي خود را به اثبات رسانده اعتماد کنيم و اين اعتماد را با راي بسيار بالا به تصويب برسانيم.

جهانگيرزاده بيان داشت:‌ عملکرد دقيق دکتر ظريف در مجموعه مذاکرات بسيار سخت 598 نشان داد که اين وزير پيشنهادي با توانايي وظرافت دقيق توانست محکوميت عراق را در همه به خاک ايران به اثبات برساند و اين مهم برگ زريني است براي آقاي ظريف.(براي مشاهده متن اظهارات کامل جهانگيرزاده اينجا کليک کنيد)

**‌ دفاعيات ظريف به عنوان وزير پيشنهادي امور خارجه از برنامه خودش براي اداره اين وزارتخانه آغاز شد.

وي تصريح کرد:‌ بايد با خوباوري و اعتماد به نفس در صحنه بين المللي حضور فعال و سازنده داشته باشيم. ايران لنگرگاه ثبات و آرامش خودجوش و نه متکي به قدرت خارجي است.

وزير پيشنهادي امور خارجه گفت:  من طالب این مسئولیت نبودم و تلاش کردم که آقای روحانی این مسئولیت را بر عهده بنده قرار ندهند.

ظريف اضافه کرد: مشارکت ايران در فرايندهاي سياسي در منطقه ناامن و در عين حال استراتژيک، عامل اساسي در جلوگيري از جنگ، خشونت و افراطي گري خواهد بود.

وي افزود: قدرت و موقعيت سياسي و استراتژيک ايران مي تواند و مي بايست در خدمت پيشرفت همه جانبه و هدفمند و توسعه پايدار اقتصادي ، و بهبود وضعيت رفاه و معيشت مردم ايران قرار گيرد.

ظريف اضافه کرد: اعتدال حاصل خودباوري و اعتماد به نفس است و تندروي نمود بارز ضعف و ترس است.

وي افزود: سياست خارجي دولت اعتدال با اقتدار و آگاهي و به دور از حاشيه پردازي حقوق مسلم مردم ايران نه تنها در زمينه هسته اي بلکه در تمامي امور را پيگيري خواهد کرد و ذره اي از حقوق اين ملت کوتاه نخواهد آمد.

وي اضافه کرد: شرايط جهاني کنوني بسيار پيچيده است و جمهوري اسلامي ايران در منطقه اي حساس و پرخطر رسالتي مهم بر عهده دارد ، سياست استقلال طلبانه و رويکرد عزت مدارانه جمهوري اسلامي نقش بسيار برجسته اي در جهان به ايران داده است.

وزير پيشنهادي امور خارجه گفت:‌سياست خارجي بايد ملي، فراجناحي و بر اساس قانون اساسي تحت نظارت مستقيم مقام معظم رهبري باشد.

ظريف بيان داشت: من همواره در هر مسئوليتي که تا کنون در سياست خارجي و بين المللي داشته‌ ام افتخار دارم که در اجراي تدابير تاريخي و داهيانه رهبر انقلاب در جنگ تحميلي، بحران عراق، افغانستان ، پرونده هسته ‌اي و ديگر موضوعات سياست خارجي کوتاهي نکرده ام و همواره مورد مرحمت ايشان قرار گرفته‌ام.

وي افزود: دوران فعلي در روابط بين الملل دوران حال و گذار است و از حساس ترين و مخاطره آميزترين و سرنوشت ساز ترين دوران نظام ايران در عرصه بين الملل به حساب مي آيد.

ظريف گفت:‌ با وجود اينکه از دانشگاههاي معتبر براي تدريس پيشنهاد داشته ام اما در 6 سال گذشته از ايران خارج نشده ام.

وي بيان داشت: دوستان راجع به ارتباطات من با برخي مقامات کنوني آمريکا بيان مي کنند، اين مقامات يک روزي مخالفين دولت جنگ طلب بوده اند و بنده اين کار را در حيطه وظايفم انجام داده ام، اگر توانسته ام در ميان اين جنگ طلبان اختلاف ايجاد کنم افتخار مي‌کنم، وظيفه ام را انجام داده ام، راحت تر بودم که عافيت طلبي مي کردم و در خانه مي نشستم و اين کار را انجام نمي دادم، افتخار مي کنم که بر اساس نظرات بزرگان نظام و با اجازه آنها اينکار را انجام دادم .(براي مشاهده متن کامل دفاعيات ظريف اينجا کليک کنيد)

**‌ لاريجاني در پايان سخنان وزير پيشنهادي امور خارجه موضوع سه شيفته شدن صحن علني را پس از تنفس نيم ساعته مطرح کرد و گفت: نمايندگان پس از تنفس نيم ساعته ساعت 18 به مجلس برگردند و از 18 الي 20 در يک شيفت کاري ديگر بررسي وزرا را ادامه دهند.

 نمايندگان با اين پيشنهاد رئيس مجلس موافقت نکردند و لاريجاني پيشنهاد تمديد يک ساعته صحن علني را عنوان کرد که اين پيشنهاد به رأي گذاشته شد و از 263 نماينده حاضر 158 نفر با اين پيشنهاد موافقت و 74 نفر با آن مخالفت کردند از اين رو ساعت کاري مجلس براي يک ساعت يعني تا ساعت 19 امروز تمديد شد.

**
اظهارات لاهوتي نماينده لنگرود در مخالفت با وزير پيشنهادي بهداشت آغاز شد.(براي دريافت مشروح اظهارات لاهوتي اينجا کليک کنيد)

**‌ ايرج عبدي نماينده خرم‌آباد در مخالفت با وزير پيشنهادي بهداشت به سخنراني پرداخت. (براي مشاهده متن کامل اظهارات عبدي اينجا کليک کنيد)

** احمدي لاشکي نماينده نوشهر و چالوس به دفاع از برنامه قاضي زاده وزير پيشنهادي بهداشت پرداخت.

وي گفت:عليرغم ارتقاي چشمگير و افتخار آميز در فرآيند حوزه سلامت متاسفانه امروز نگراني هايي وجود دارد.

احمدي لاشکي بيان داشت: قاضي زاده هاشمي آمده است تا به چراهايي که در حوزه بهداشت و درمان وجود دارد، پاسخ دهد.

وي ادامه داد:‌پزشک خانواده باعث سردرگمي مردم استانهاي مختلف شده است ، چرا يک شبه قيمت بسياري از اقلام دارويي پرمصرف بيش از 200درصد افزايش مي يابد؟ چرا تفکيک پزشکان تمام وقت جغرافيايي از ساير پزشکان در تهران و شهرستانها سليقه اي عمل ميشود؟

وي گفت: هاشمي آمده است که بگويد دفترچه هاي بيمه هاي روستايي که متاسفانه بايد گفت دفترچه رسوايي است ،کدام مطب و درمانگاه شهري و بيمارستانهاي خصوصي و دولتي آن را از مردم مستضعف مي پذيرد؟ وي آمده است که بگويد بيمه در دنيا يک صنعت است نه تصدي گري و توزيع پول دولت.(براي مشاهده اظهارت کامل احمدي لاشکي اينجا کليک کنيد)

**‌ قاضي پور در مخالفت تصدي وزارت بهداشت توسط قاضي زاده هاشمي به سخنراني پرداخت که اين سخنان با اعتراض شدید تعدادی از نمایندگان مواجه شد.

قاضی پور گفت: اگر این وزیر پیشنهادی مستضعف بود  هم اینطور از وي دفاع می‌کردید؟ شما به خاطر پولش دارید دفاع می‌کنید.

ابوترابی‌فرد که ریاست مجلس را در غیاب لاریجانی بر عهده داشت،  از نمایندگان خواست که به سخنان قاضی پور گوش کنند سپس بااطلاع از موضع سخنان قاضي پور از وي خواست سخنان خود را اصلاح کند.

پس از اظهارات ابوترابي خطاب به قاضي پور که از وي خواست در باره سخنانش توضيح دهد، نماينده اروميه گفت: من از تمامی نمایندگان واقعی مردم که با رای مردم به خاطر الله به خاطر اسلام و قرآن و نظام مقدس حمهوری اسلامی آمدند و این سنگر را حفظ کردند، تقدیر و تشکر مي‌کنم و اگر از من ناراحتند عذرخواهی می‌کنم." و به اين ترتيب مجلس از همهمه افتاده و آرام شد.( براي مشاهده مشروح اظهارات قاضي پور در مجلس اينجا کليک کنيد)

**
محمدحسن آصفري نماينده اراک به بيان دلايل خود در مخالفت با قاضي زاده هاشمي پرداخت.

وي گفت: کسي با رشدي که وزير پيشنهادي بهداشت در حوزه هاي مختلف داشته،‌مخالفت نمي کند. اگر صحبتي هم مي شود به اين جهت است که مردم بايد آگاهي داشته باشند که نمايندگانشان نسبت به مسائل بهداشتي و درماني اطلاع دارند که مردم براي مسائل درمانيشان چگونه دست و پنجه نرم مي کنند و با چه مشکلاتي مواجه هستند.

آصفري اضافه کرد: آقاي قاضي زاده در برنامه هايش به بسياري از موارد اشاره کرد اما به برخي موارد اشاره نشده است که چگونه و به چه صورت عملي خواهد شد. اصل 29 قانون اساسي موضوع بهداشت و درمان را براي آحاد مردم يک وظيفه همگاني مي داند و دولت را موظف کرده که بهداشت و درمان براي همه مردم جامعه و نه فقط براي بخشي که در پايتخت يا شهرهاي بزرگ هستند، عموميت دارد.(براي مشاهده مشروح اظهارات آصفري اينجا کليک کنيد)

** عليرضا منتظري توکلي نماينده کرمان و راور به دفاع از عملکرد و برنامه هاي وزير پيشنهادي بهداشت پرداخت.

توکلي بيان داشت:‌ وزير پيشنهادي بهداشت سوابق اجرايي موفق و درخشاني در حوزه بهداشت دارد ازجمله راه اندازي 31 روش عمل جراحي چشم براي نخستين بار در کشور، عضو هيئت تحريريه و داور 6 مجله معتبر داخلي و بين المللي گوشه اي از کارنامه درخشان علمي اين سرباز ولايت است اما مهمترين مشخصه وي داشتن روحيه جهادي از جنس بچه هاي جبهه و جنگ است.

** اميري کهنوج نماينده مردم کهنوج به دفاع از عملکرد وزير پيشنهادي بهداشت پرداخت.

وي تصريح کرد: آقاي هاشمي! به دنبال تقويت نظام شبکه بهداشت و درمان کشور بر اساس طرح گسترش فضاي فيزيکي،‌تجهيزات، نيروي انساني به روز نمودن آن با اولويت مناطق محروم و برقراري نظام عدالت در سلامت در سطح شهرستانها با تاکيد بر مناطق محروم و عشايري و استفاده از 52 شاخص عدالت در سلامت هستيد و اين عشق به محرومين را با حضور فيزيکي خود در مناطق محروم کشور و درمان بيماران نيازمند و گرماي 50 درجه بشاگرد و جنوب کرمان به اثبات رسانيده ايد مطمئن باشيد که نمايندگان مجلس اين همت والا و ايثارگري شما را با راي بالا جواب خواهند داد.(براي دريافت متن کامل اظهارات اميري کهنوج اينجا کليک کنيد)

**‌ حسن قاضي‌زاده هاشمي به طرح دفاعياتش از برنامه هاي خود براي اداره وزارت بهداشت و درمان پرداخت.

وي تصريح کرد: برنامه اي 29 صفحه اي به نمايندگان مجلس تقديم کردم که اين برنامه منطبق با اسناد بالادستي با اصول علمي و مشارکت اکثر نخبگان و کارشناسان وزارت بهداشت تدوين شده است و کاملا اجرايي است.

هاشمي گفت: رويکرد کلان دولت يازدهم در برنامه پيشنهادي تقديم نمايندگان مجلس شده است از جمله استفاده از راهکارهاي قانوني برنامه پنجم به منظور پيگيري و تامين منابع مورد نياز ، تشکيل ستاد مديريت بحران دارو و تجهيزات پزشکي و دندانپزشکي به منظور رفع مشکلات نقدينگي  و تسهيل فرايند قانوني است.

وي ادامه داد: استقرار گام به گام پزشک خانواده و نظام ارجاع را پس از اسيب شناسي انجام خواهم داد. پزشک خانواده حلقه اي از نظام ارجاع است که به نظر مي رسد اصرار در سرعت موجب صدمه به کيفيت آن شده است لذا قبل از گسترش اين مهم توسط کارشناسان بررسي شده و اشکالات آن برطرف شود وسپس گسترش پيدا کند.

**‌ حجت‌الاسلام و المسلمين ابوترابي فرد که درغياب علي لاريجاني رياست بخش از جلسه علني نوبتعصر امروز خانه ملت را بر عهده داشت، زنگ پايان جلسه را بصدا درآورد.

بر اساس اعلام ابوترابي فرد جلسه بعدي مجلس براي بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي دکتر روحاني صبح فردا(چهارشنبه) برگزار خواهد شد.
انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار