به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، ملکه الیزابت دوم در حالی پس از افزون بر ۲۱ سال در پارلمان اسکاتلند حضور یافت که صاحب نظران حضور ملکه انگلیس در اسکاتلند را مبین عمق نگرانی نظام سلطنتی انگلیس از جدایی این منطقه از انگلستان دانستند که میتواند به اتحاد سیصد ساله انگلیس با این منطقه راهبردی پایان دهد.
بر این اساس، عطش استقلال خواهی و جدایی اسکاتلند از انگلستان افزایش یافته است موضوعی که سفر متعدد مقامات این کشور و تلاش برای کاهش انگیزه جدایی را موجب شده و این پرسش را مطرح کرد که اجلاس جهانی آب و هوایی یا خطر جدایی، کدام موضوع ملکه انگلیس را روز شنبه به اسکاتلند کشاند؟
پس از سفر وزیر خزانه داری انگلیس به اسکاتلند با وعده افزایش کمکها و سرمایه گذاریها در این منطقه و سپس دومین سفر نخست وزیر انگلیس در شش ماه اخیر با وعدههای مشابه، اکنون بلند پایهترین مقام نظام سلطنتی انگلیس به این منطقه سفر کرده است.
ملکه الیزابت دوم در حالی برای گشایش پارلمان محلی اسکاتلند وارد این منطقه شده است که انگیزههای جدایی این منطقه از انگلیس به ویژه پس از برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) به طور چشمگیری رو به فزونی گذاشته است.
مردم اسکاتلند که در همه پرسی برگزیت بیشترشان به ماندن در اروپا رای دادند اکنون مصممتر از هر زمان دیگر به استقلال این منطقه و پیوستن به اتحادیه اروپا میاندیشند. نتایج انتخابات اخیر در اسکاتلند نشان داد حامیان استقلال اسکاتلند دست برتر را دارند و نظر سنجی های اخیر هم نشان میدهد استقلال این منطقه به یکی از مطالبات سیاسی اغلب مردم مبدل شده است.
اکنون نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند با پشتوانه محکم تری مطالبات استقلال طلبانه را پیگیری میکند. استورجن بارها درباره ایجاد هر گونه مانع در مسیر برگزاری همه پرسی مجدد بر سر استقلال این منطقه به لندن هشدار داد.
ملکه الیزابت ۹۵ ساله روز شنبه با رفتن به اسکاتلند که یکی از دورترین مناطق این کشور است به اتفاق چارلز، ولیعهد انگلیس و سخنرانی در پارلمان محلی آن به اهمیت این منطقه و مسئولیت نمایندگان پارلمان اسکاتلند برای اینده بهتر برای این منطقه پرداخت و به گونهای تلاش کرد انگیزههای وحدت گرایانه را در این منطقه تقویت کند.
ملکه انگلیس با اشاره به نشست اب و هوایی سازمان ملل با دعوت از سران کشورها برای حضور در ان که قرار است تا حدود یک ماه اینده در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار شود گفت: همزمان با برگزاری این نشست، چشم جهان به بریتانیا و اسکاتلند دوخته میشود.
با افزایش انگیزههای استقلال طلبانه در اسکاتلند اکنون لندن بیش از هر زمان دیگر نگران جدایی این منطقه راهبردی از انگلیس است که موجب تضعیف انگلیس در ابعاد مختلف به ویژه جایگاه ان در جهان خواهد شد. در مرداد ماه امسال احزاب ملی و سبز اسکاتلند برای تشکیل دولت ائتلافی توافق و مسیر را برگزاری دومین همه پرسی بر سر استقلال این منطقه از انگلیس هموار کردند.
نخستین همه پرسی استقلال اسکاتلند روز ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی، ۲۷ شهریور ۱۳۹۳ خورشیدی برگزار شد که در جریان آن ۵۵ درصد از رأیدهندگان به اتحاد با بریتانیا و ۴۵ درصد به استقلال و جدایی از بریتانیا رأی دادند.
انتهای پیام/