مهرعلیان مدیرکل اداره دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به جزئیات محموله وارداتی و علت کمبود داروی درمان آنفلوانزا (تامفیلو) در شبکه بهداشت و داروخانه ها اظهار کرد: این دارو در معاونت بهداشتی داشگاه های علوم پزشکی توزیع می شود و وقفه ای برای تولید آن رخ داد.
مدیرکل اداره دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با اشاره به علت کمبود مقطعی آن اظهار کرد: داروهای معاونت بهداشتی چرخه ای برای تهیه دارد، بر طبق فرآیند در نظر گرفته شده پیش از شروع سال فراخوان در سازمان غذا و دارو اعلام می شود و تولیدکنندگان یا واردکنندگان دارو، داروهای معاونت بهداشتی را تامین می کنند، برای داروی استامینوویر یا داروی درمان آنفلوانزا یک شرکت تولیدکننده دارو در رقابت با سایر تولیدکنندگان در فراخوان پیروز شده بود و قرادارد تامین برای سال ۹۸ بسته شد.
وی ادامه داد: متاسفانه تولیدکننده داخلی داروی درمان آنفلوانزا ناگهان در نزدیکی فصل پاییز اعلام کرد که با وجود تامین ماده اولیه شرایط تولید این دارو را ندارد و ما با شرایط غیر مترقبه ای مواجه شدیم چرا که در نزدیکی فصل پاییز تامین دارو مشکل است و بلافاصله از منابع فوریتی دارو برای تامین نیاز داروی درمان آنفلوانزا کشور کمک گرفتیم.
مهرعلیان اظهار کرد: ما داروی درمان آنفلوانزا را از سورس های خارجی و منابع فوریتی به سختی تامین کردیم و واکسن آنفلوانزا به وفور در کشور توزیع کردیم و باید توجه داشت که همه دنیا در فصل پاییز به دنبال داروی درمان آنفلوانزا هستند و سهمیه های مورد نیاز خود را از قبل و اعلام تامین می کنند و ما در این شرایط با چالش بسیاری برای تامین دارو مورد نیاز کشور مواجه بودیم اما با این وجود توانستیم نیاز کشور را تامین کنیم.
بیشتر بخوانید: ماجرای مرگ چند ایرانی به دلیل کمبود داروی آنفلوانزا، از شایعه تا واقعیت +فیلم
مدیرکل اداره دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو اظهار کرد: با پیگیریهای بسیار سازمان غذا و دارو یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته ۱۰ تایی داروی درمان آنفلوانزا وارد کشور کردیم، یک صدهزار بسته جدید در طی ۲ هفته گذشته و ۲۰۰ هزار بسته در روز چهارشنبه هفته قبل در معاونت بهداشتی توزیع شد و فردا ۸۰۰ هزار بسته جدید داروی درمان آنفلوانزا در معاونت بهداشتی توزیع میشود.
مهر علیان اظهار کرد: امسال سوسپانسیون استامینوور هم برای کودکان و افراد سالخورده نیز به میزان مورد نیاز کشور تامین شده است و در اختیار معاونت بهداشتی قرار می گیرد و پیش بینی می کنیم.
مدیرکل اداره دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو درباره علت کمبود داروی درمان آنفلوانزا در داروخانه ها بیان کرد: سیاست ما در حال حاضر این است که داروی درمان آنفلوانزا در داروخانه های خصوصی توزیع نشود و توزیع در شبکه های بهداشتی باشد اما در گام بعدی بخشی از داروی درمان آنفلوانزا در داروخانه های خصوصی و زیر نظر معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی توزیع خواهد شد.
مهرعلیان اظهار کرد: در اواخر هفته بعد هم ۵۰۰ هزار بسته در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم و این محموله در اختیار معاونت غذاو دارو قرار می گیرد و این اطمینان را به مردم، پزشکان و داروسازان می دهیم که داروی به میزان مورد نیاز تامین شده است و توزیع خواهد شد.
گفتنی است؛ در فضای مجازی خبری مبنی بر کمبود شدید داروی تامیفلو برای درمان آنفلوانزا منتشر شده بود، همچنین در این خبر برخی ادعا کرده بودند که احتمالا امسال با طغیان آنفلوانزا روبرو هستیم و موارد شدید ابتلا به این بیماری مشاهده شده است و داروی تامیفلو برای درمان این بیماری به شدت کمیاب شده است و بیمارستان ها با کمبود این دارو روبرو هستند و حتی وزارت بهداشت برای این مسئله نشست اضطراری برگزار کرده است.
انتهای پیام/