یک عضو کمیته کشوری آنفلوانزا گفت: با گسترش موج آنفلوانزا در کشور همه افراد به ویژه اشخاص در معرض خطر باید بیشتر در برابر این بیماری از خود مراقبت کنند.

مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزا هستند، اظهار کرد: افراد بالای ۶۰ سال، کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، افرادی که شیمی درمانی، رادیوتراپی یا همودیالیز می‌شوند، مبتلایان به چاقی، بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی، کلیوی، دیابت، سرطان، لوسمی و لنفوم، اشخاص HIV مثبت، پرسنل بیمارستان‌ها و کادر پزشکی، زنان باردار و شیرده، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و اشخاصی که تحت درمان با کورتیکو استروئید‌ها (کورتون) قرار دارند، نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفلوانزا قرار دارند.

او بیان کرد: از عوارض شایع آنفلوانزا می‌توان به عفونت گوش میانی، سینوزیت، سینه پهلو یا پنومونی اشاره کرد. آنسفالیت (درگیری مغز) هم عارضه نادر بیماری آنفلوانز است.

این عضو کمیته کشوری آنفلوانزا افزود: آنفلوانزا و سرماخوردگی هر ۲ بیماری‌های ویروسی هستند. مبتلایان به این بیماری‌ها به مصرف آنتی بیوتیک در دوره حاد بیماری نیاز ندارند. در صورتی که فرد دچار آنفلوانزا آنتی بیوتیک مصرف کند، بدنش نسبت به آنتی بیوتیک‌ها مقاوم می‌شود، اما در صورت بروز عوارض آنفلوانزا مانند سینه پهلو یا پنومونی شخص باید با نظر پزشک معالج آنتی بیوتیک استفاده کند. در موارد شدید آنفلوانزا می‌تواند فرد را در بیمارستان یا حتی بخش ICU بستری کند.


بیشتر بخوانید: آنفلوانزا را با روش‌های سنتی درمان کنید


چرا در زمستان، ویروس آنفلوآنزا بیشتر جولان می‌دهد؟

مردانی تاکید کرد: در زمستان به علت برودت هوا، در و پنجره‌ها بسته می‌شوند و افراد در فضا‌های بسته مانند مهد کودک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها قرار می‌گیرند که این موضوع موجب می‌شود بیماری آنفلوانزا خیلی سریع از فرد بیمار به دیگران انتقال پیدا کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار