
باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - حسین اسماعیلی، عضو هیات مدیره و مدیر بازرگانی یک شرکت دانشبنیان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به نیروگاه گازی سازی بازیافت زباله گفت: طراحی و ساخت نیروگاه گازیسازی پسماند در کلاس جهانی از ماموریتهای مهم شرکت ما است. مدیریت هوشمند زباله و پیادهسازی دقیق فناوری جدید گازی برای بازیافت پسماند از طریق روشهای امحای هوشمند زباله میتواند به کاهش حجم فعالیت و هزینههای امحا کمک کند. قابلیت انطباق پذیری با هر نوع پسماند، رطوبت و آنالیز شهری در نقاط کشور و همچنین از بین بردن انواع پسماند، عدم تولید آلاینده، از بین رفتن کامل تمامی ضایعات، عدم نیاز به تفکیک زباله، بالاترین میزان تولید انرژی به ازای هر تن پسماند، تخصیص فضای کم، تولید کم خاکستر، سازگاری بالا با محیط زیست، مصرف انرژی نسبتا کم هزینه، هزینه پایین ساخت و نگهداری و نیاز به نیروی انسانی متخصص در مراحل اجرا و بهرهبرداری است.
عضو هیات مدیره این شرکت دانش بنیان افزود: نیازی که این محصول در کشور رفع کرده موضوع محیط زیست است که از دفن زباله و آلودگی آب های زیر زمینی و خاک جلوگیری میکند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این محصول میتوان به حل ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد. روش گازیسازی زباله آخرین تکنولوژی موجود در دنیا در زمینه بازیافت زباله و پسماند است. در زبالهسوز معمول، پسماند در دمای ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد سوزانده میشود که حاصل آن دود داغی است که این دود داغ در کنار آب مقطر قرار میگیرد و آب مقطر تبدیل به بخار و این بخار در ژنراتور تبدیل به برق میشود. این سیستم به ازای هر یک کیلوگرم زباله ۱.۵ لیتر آب مقطر نیاز دارد.
حسین اسماعیلی بیان کرد: محصول گازیسازی زباله شرکت ما مشابه داخلی نداشته اما؛ نمونه آن در کشورهای آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا وجود داردو ایران ششمین کشور دارنده این فناوری محسوب میشود. ارزش افزودهای که این سیستم نسبت به دیگر سیستم های زباله سوز مشابه دارد، از نظر اقتصادی به صرفه و از نظر انطباق پذیری با پسماند و سرعت دریافت گاز و تبدیل به برق به مراتب بالاتر از نمونه خارجی خود است. این محصول سالانه ۵۰ میلیون دلار برای کشور صرفه جویی ارزی به دنبال دارد. به کمک این نمونه اولیه توانستهایم حدود یک تن زباله را به انرژی تبدیل کنیم.