به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، حالت تاریک - Dark Mode قابلیتی است که بسیاری از کسانی که نیمههای شب گوشی خود را در نور کم چک میکنند خواستار آن هستند. این قابلیت علاوه بر کم کردن فشار وارده به چشمان کاربر هنگام کار کردن با گوشی در نور کم، باعث میشود باتری دستگاه دیرتر تمام شود.
مدتی است که گوگل در حال فعال کردن این قابلیت در نرمافزارهای مختلف خود در سیستم عامل اندروید است. البته اعلام شده است که در اندروید Q این قابلیت به صورت پیشرفتهتر و گسترده وجود خواهد داشت. حالت تاریک یکی از قابلیتهایی است که بیشتر افراد مختلف آن را درخواست کرده بودند. حتی هوآوی و سامسونگ این قابلیت را در بعضی از بخشهای پتلفرم خود اضافه کردهاند.
گوگل این قابلیت را در تعداد زیادی از نرمافزارهای خود اضافه کرده است. از این نرمافزارها میتوان به Drive، کروم، تلفن، مخاطبان، Google News، Google Play و یوتیوب اشاره کرد. البته در اندروید Q قابلیت حالت تاریک راه خود را به برنامههای شخص ثالث مانند واتساپ و اینستاگرام نیز باز میکند.
بیشتر بخوانید: نرمافزار Google Keep به قابلیت حالت تاریک مجهز میشود
در نسخه بتای قبلی اندروید Q هیچ تنظیماتی برای روشن کردن این قابلیت وجود نداشت و شما مجبور بودید حالت صرفه جویی باتری را روشن کنید و درصد باتری را بالای آستانه فعلی قرار دهید تا حالت تاریک فعال شود. البته همه برنامهها دارای تم تیره نمیشدند، مثلا بخش عکس، فایل و مخاطبان تاریک میشد اما اتفاقی در بخش پیامها یا تقویم نمیافتاد. در نسخه بعدی اندروید Q بتا تم تاریک میتواند به صورت دستی فعال شود؛ حتی میشود برای فعال سازی، آن را برنامه ریزی کرد که به طور خودکار برای صرفه جویی در باتری روشن شود.
برای فعال سازی این بخش در نسخه اصلی اندروید Q دو راه وجود دارد. اولین راه این است که از مسیر تنظمیات> نمایشگر> تم (Settings > Display > Theme) رفته و این قابلیت را فعال کنید. راه بعدی هم این است که از بخش تنظیمات سریع که در اندروید Q اضافه میشود این قابلیت را فعال و غیرفعال کنید. نکته جالب این است که ادعا میشود پس از فعال سازی این قابلیت، حالت تاریک در تمام بخشها، حتی نرمافزارهای شخص ثالث، اعمال میشود.
در ادامه چند تصویر از محیط سیستم عامل پس از فعال سازی این قابلیت مشاهده میکنید:
انتهای پیام/