ذوق و سلیقه کدبانو‌های ایرانی زبانزد همه است، بانوانی که با خلاقیت و نوآوری همیشگی سفره پذیرایی خود را رنگین می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و یژسال نو، کدبانو‌های ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود می‌افتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایده‌هایی جالب در اختیار خانم‌ها قرار می‌دهد.

شیرینی «سه آرد» یکی از شیرینی‌های پرطرفدار در بین ایرانیان است، برای بررسی خواص شیرینی سه آرد و طرز تهیه آن با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

طرز تهیه شیرینی سه آرد، مخصوص سفره پذیرایی نوروزی

مهم‌ترین ترکیبات شیرینی سه آرد

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین ترکیبات شیرینی سه آرد اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، اسید فولیک، فسفر، قند و فیبر است.


بیشتر بخوانید: پذیرایی از مهمانان نوروزی با شیرینی بادامی+ طرز تهیه


وی بیان کرد: شیرینی سه آرد به علت داشتن پروتئین فراوان نقشی نوثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد بنابراین برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: «کوکی پسته‌ای و فندقی» برای پذیرایی از مهمانان نوروزی+ طرز تهیه


این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به تاثیر مصرف شیرینی سه آرد در خوشبو کردن دهان افزود: این شیرینی به علت دارا بودن آهن و اسید فولیک، کم‌خونی را رفع می‌کند.

طرز تهیه شیرینی سه آرد، مخصوص سفره پذیرایی نوروزی

عظمایی تاکید کرد: شیرینی سه آرد به علت داشتن کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند، این شیرینی ضد نفخ و بادشکن است و نقشی موثر در تقویت دستگاه گوارش دارد.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی


وی تصریح کرد: شیرینی سه آرد به علت دارا بودن فیبر به بهبود عملکرد روده‌ها و رفع یبوست کمک می‌کند، این شیرینی سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است، بنابراین تاثیری چشمگیر در شادابی، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو دارد.

طرز تهیه شیرینی سه آرد، مخصوص سفره پذیرایی نوروزی

عظمایی یادآوری کرد: شیرینی سه آرد به تقویت قوای جنسی و ازدیاد اسپرم کمک می‌کند.

مواد لازم برای تهیه شیرینی سه آرد

آرد سفید                                            ۴۰۰ گرم
آرد نخودچی                                       ۱۲۰ گرم
آرد برنج                                                ۱۲۰ گرم
شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ           ۳۰۰ گرم
روغن کنجد                                        ۳۰۰ گرم
پودر هل                                              یک قاشق چای خوری

طرز تهیه شیرینی سه آرد

- نخست روغن کنجد و شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ را با هم مخلوط سپس پودر هل را به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی هم بزنید. 
- آرد سفید، آرد نخودچی و آرد برنج را با هم مخلوط کنید.
- مخلوط آرد‌ها را الک کنید. 
- مخلوط آرد‌های الک شده را کم‌کم به سایر مواد بیفزایید.
- مقداری از خمیر را بردارید و آن را به شکل گلوله یا سایر اشکال دلخواه دربیاورید.
- روی سینی فر کاغذ روغنی بیندازید. 
- گلوله‌های خمیر یا خمیر‌هایی را که به اشکال دلخواه درآورده‌اید، روی کاغذ روغنی بگذارید.
- فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
- سینی را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا شیرینی پخته شود.
- پس از گذشت این مدت، سینی را از فر بیرون بیاورید و به مدت سه ساعت آن را در فضای آزاد بگذارید تا شیرینی خنک شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار