به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانوهای ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود میافتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایدههایی جالب در اختیار خانمها قرار میدهد.
«قرابیه» یکی از شیرینیهایی است که در شهرهای تبریز، زنجان و مراغه پخت میشود، این شیرینی در کشورهایی مانند آذربایجان و ترکیه نیز طرفدارانی بسیار دارد، برای بررسی خواص قرابیه و طرز تهیه این شیرینی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردهایم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین ترکیبات شیرینی قرابیه اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فیبر، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، سلنیوم، اسید فولیک، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و قند است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی
وی بیان کرد: شیرینی قرابیه نقشی موثر در تقویت اعضای رئیسه بدن (قلب، مغز و کبد) دارد؛ این شیرینی کمخونی را رفع میکند ا این رو برای زنان باردار و جنین بسیار مفید خواهد بود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرینی قرابیه تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد، بنابراین مصرف آن برای افرادی که فعالیتهای فکری انجام میدهند بهویژه دانشآموزان و دانشجویان بسیار مناسب است.
عظمایی تأکید کرد: شیرینی قرابیه به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر استخوانها و دندانها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند، این شیرینی تأثیری چشمگیر در تقویت قوای جنسی، ازدیاد اسپرم و افزایش قدرت باروری افراد دارد.
وی تصریح کرد: شیرینی قرابیه به علت وجود انواع ویتامینها و املاح معدنی به جوانسازی، شادابی و طراوت پوست و مو کمک میکند، این شیرینی به علت داشتن پروتئین نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد، بنابراین مصرف آن به ورزشکاران به ویژه بدنسازان و افرادی که فعالیتهای فیزیکی دارند مانند کارگران ساختمانی پیشنهاد میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شیرینی قرابیه به علت وجود اسیدآمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک کرده، بنابراین آرامشبخش بوده و شادی و نشاط را در افراد ایجاد و از اضطراب، استرس و افسردگی پیشگیری میکند.
عظمایی یادآوری کرد: شیرینی قرابیه سیستم قلبی و عروقی، بینایی، دستگاه گوارش و معده را تقویت میکند.
نکته: مبتلایان به قند و فشار خون بالا در مصرف شیرینی قرابیه احتیاط کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نارگیلی ویژه مهمانان نوروزی
آرد گندم ۲ لیوان
روغن کنجد یا حیوانی ۱۸۰ گرم
پودر نارگیل یک لیوان
شیره انگور یک لیوان
هل ساییده شده یک قاشق چایخوری
خلال پسته و بادام برای تزئین به مقدار لازم
-نخست روغن، هل ساییده شده و شیره انگور را با هم مخلوط کنید.
-مواد را به خوبی هم بزنید.
-آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید.
-سپس پودر نارگیل را به سایر مواد بیفزایید.
-مواد را با همزن دستی یا برقی هم بزنید.
-خمیر به دست آمده را درون کیسه فریزری قرار دهید و بگذارید یک ساعت درون کیسه باقی بماند.
-خمیر را بر سطحی صاف پهن و آن را به قطر نیم سانتی متر نازک کنید.
-خمیر را قالب بزنید سپس روی آن خلال پسته و بادام بپاشید.
-روی سینی فر مقداری آرد بپاشید تا شیرینیها به کف سینی نچسبند.
-روی سینی فر خمیرهای قالب زده شده را بچینید و آنها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا به خوبی پخته شوند.
-شیرینیهای پخته شده را از فر خارج و صبر کنید تا خنک شوند سپس آنها را در یخچال نگهداری کنید.
انتهای پیام/