به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانوهای ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود میافتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایدههایی جالب در اختیار خانمها قرار میدهد.
شیرینی نارگیلی یکی از شیرینیهایی است که در بین ایرانیان طرفداران زیادی دارد؛ برای بررسی خواص شیرینی نارگیلی و آموزش طرز تهیه این شیرینی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین ترکیبات موجود در شیرینی نارگیلی اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، فولات، کلسیم، مس، آهن، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، سلنیوم، روی، (زینک)، قند و اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قطاب یزد؛ شیرینی خوشمزه مخصوص نوروز
وی بیان کرد: شیرینی نارگیلی نقشی مؤثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد، این شیرینی به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی به شادابی، طراوت و جوانسازی پوست و مو کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرینی نارگیلی به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند، این شیرینی خاصیت چربی سوزی دارد بنابراین به تناسب اندام افراد کمک میکند.
عظمایی تأکید کرد: شیرینی نارگیلی نشاطآور است بنابراین تأثیری چشمگیر در جلوگیری از بروز اضطراب، استرس و افسردگی دارد، این شیرینی به علت وجود کلسیم، منیزیم و سلنیوم استخوانها و دندانها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی تصریح کرد: شیرینی نارگیلی حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند، این شیرینی به علت داشتن فیبر نقشی مؤثر در تقویت معده و دستگاه گوارش و رفع یبوست دارد.ا
ین محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شیرینی نارگیلی ماهیچهها را تقویت و کم خونی را هم رفع میکند، این شیرینی نقشی مؤثر در تقویت بینایی و کبد، رفع التهابات مفاصل (آرتریت) و خوشبو کردن دهان دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی
پودر نارگیل ۲۰۰ گرم
آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
شیره انگور غلیظ ۳۰۰ گرم
سفیده تخممرغ ۶ عدد
روغن کنجد به مقدار لازم
پودر پسته برای تزئین به مقدار لازم
- نخست سفیده تخممرغ را درون ظرفی مناسب به خوبی هم بزنید تا کمی پُف کند.
- شیره انگور غلیظ را به سفیده تخممرغ اضافه کنید.
- مواد را به خوبی هم بزنید تا حالت کِشدار پیدا کند.
- آرد گندم را به تدریج به مواد اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید.-
سپس پودر نارگیل و وانیل را به مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی هم بزنید.
مواد را درون قیف مخصوص یا کیسه فریزری سوراخ شده بریزید.
- روی سینی فر کاغذی روغنی بگذارید.
- کاغذ روغنی را با روغن کنجد کمی چرب کنید.
- سپس مواد درون قیف مخصوص یا کیسه فریزری سوراخ شده را با فاصله روی کاغذ روغنی بریزید.
- فر را در دمای ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
- پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، سینی فر را در قسمت بالای آن قرار دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه صبر کنید تا شیرینی نارگیلی طلایی رنگ شود.
- پس از اینکه شیرینی طلایی رنگ شد، حرارت فر را کاهش دهید و بگذارید شیرینی پنج دقیقه دیگر درون فر باقی بماند.
- پس از گذشت این مدت شیرینی را از فر بیرون بیاورید، روی آن را با پودر پسته تزئین و صبر کنید تا خنک شود.
انتهای پیام/