به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانوهای ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود میافتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایدههایی جالب در اختیار خانمها میدهد.
قطاب یزد یکی از شیرینیهای محلی است که در بین ایرانیان طرفداران زیاد دارد، برای بررسی خواص قطاب یزد و آموزش طرز تهیه این شیرینی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین ترکیبات موجود در قطاب یزد اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامینهای A ،C ,D ,E، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، فیبر، آهن، مس، اسید فولیک، روی (زینک)، سلنیوم، فلاونوئیدها، اسیدآمینه تریپتوفان، اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز است.
وی بیان کرد: قطاب یزد اعضای رئیسه بدن (قلب، مغز و کبد) را تقویت میکند، این شیرینی انرژی بدن را افزایش میدهد و نقشی موثر در تقویت عمومی بدن دارد بنابراین مصرف آن به ورزشکاران، افرادی که فعالیتهای فیزیکی میکنند و کودکان در حال رشد پیشنهاد میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: قطاب یزد دستگاه گوارش را تقویت و سردی معده را هم رفع میکند، این شیرینی آرامبخش قلب و اعصاب است، قطاب یزد به علت داشتن اسید آمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک بنابراین آرامش و نشاط را در افراد ایجاد و از اضطراب، استرس و افسردگی پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قطاب یزدی خوشمزه
عظمایی تاکید کرد: قطاب یزد به علت داشتن اسید فولیک و آهن کمخونی را رفع میکند بنابراین برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، این شیرینی تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلای افراد به آلزایمر دارد، بنابراین برای افرادی که فعالیتهای فکری انجام میدهند به ویژه دانش آموزان و دانشجویان بسیار مناسب است.
وی تصریح کرد: قطاب یزد به علت وجود ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم استخوانها و دندانها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: قطاب یزد نقشی موثر در تقویت بینایی، رفع درد مفاصل (آرتریت) و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) دارد، این شیرینی به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی به جوانسازی، زیبایی و طراوت پوست و مو کمکی شایان میکند.
عظمایی اظهار کرد: قطاب یزد نقشی موثر در تقویت قوای جنسی و ازدیاد اسپرم دارد، این شیرینی از سندروم پیش از قاعدگی (PMS) جلوگیری و به بهبود کمردرد در دوران قاعدگی کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینیهای خوشمزه استان یزد
وی بیان کرد: قطاب یزد به علت داشتن ویتامینهای A ، C، E و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
عظمایی درباره موارد منع مصرف قطاب یزد یادآوری کرد: همه افراد به ویژه مبتلایان به قند و فشار خون بالا باید در مصرف این شیرینی احتیاط کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ۴ شیرینی مخصوص برای عید نوروز ۹۷
آرد چهار لیوان
ماست ۲ لیوان
زرده تخم مرغ چهار عدد
روغن کنجد یک لیوان
جوش شیرین یک قاشق چایخوری تا مرباخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
مخلوط گردو، بادام، پسته و فندق مجموعاً یک و نیم تا ۲ لیوان
شکر سرخ یا شیره انگور یک لیوان
پودر هل یک قاشق چایخوری
گلاب نصف استکان
انتهای پیام/