به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانوهای ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود میافتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایدههایی جالب در اختیار خانمها قرار میدهد.
لوز پستهای یکی از شیرینیهایی است که در بین ایرانیان طرفداران بسیار دارد، برای بررسی خواص شیرینی لوز پستهای و طرز تهیه این شیرینی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین ترکیبات شیرینی لوز پستهای اظهار کرد: این شیرینی حاوی ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، قند، فیبر، اسید چرب امگا ۳، فسفر و روی (زینک) است.
وی بیان کرد: شیرینی لوز پستهای نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد، این شیرینی به علت داشتن آهن و اسید فولیک کمخونی را رفع میکند، بنابراین برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرینی لوز پستهای تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه دارد، بنابراین برای افرادی که فعالیتهای فکری انجام میدهند به ویژه دانشآموزان و دانشجویان بسیار مفید است.
عظمایی تاکید کرد: شیرینی لوز پستهای به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم استخوانها و دندانها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند، این شیرینی نقشی موثر در شادابی، طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد.
وی تصریح کرد: شیرینی لوز پستهای نشاطآور است و از اضطراب، استرس و افسردگی پیشگیری میکند، این شیرینی به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قُرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمیهای نوروزی
این محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف شیرینی لوز پستهای را در تقویت بینایی و سیستم قلبی و عروقی موثر دانست و گفت: این شیرینی به تقویت قوای جنسی و ازدیاد اسپرم کمک میکند، استفاده از شیرینی لوز پستهای به افرادی که دچار سندروم پیش از قاعدگی (PMS) هستند، پیشنهاد میشود.
عظمایی یادآوری کرد: شیرینی لوز پستهای برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مناسب است، این شیرینی به علت داشتن فیبر به بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی
آب یک لیوان
گلاب یک لیوان
شیره انگور غلیظ نصف لیوان
نشاسته ذرت سه قاشق غذاخوری
شکر سرخ ۲ تا سه قاشق غذاخوری
پودر پسته به مقدار لازم
- نخست آب، گلاب و شکر سرخ را در ظرفی بریزید.
- ظرف را روی حرارت قرار دهید تا شکر به خوبی در محلول آب و گلاب حل شود و به شکل شهد در بیاید، البته شهد نباید زیاد بجوشد.
- پودر پسته و شیره انگور غلیظ را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- مخلوط پودر پسته و شیره انگور غلیظ را کمکم به نشاسته ذرت بیفزایید.
- سپس مخلوط پودر پسته، شیره انگور غلیظ و نشاسته ذرت را به تدریج به شهد خنک شده اضافه کنید.
- مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید.
- کف سینی فر مقداری پودر نشاسته ذرت بپاشید سپس قالبهای شیرینی را کف سینی بچینید.
- درون قالبهای شیرینی را با خمیر پُر کنید.
- روی خمیر را با پودر پسته تزئین کنید.
- سینی را به مدت ۴۰ دقیقه درون یخچال بگذارید تا شیرینی به خوبی بسته شود و جا بیفتد.
- شیرینی را از درون قالبها جدا کنید و برش دهید.
انتهای پیام/