به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گز یکی از سوغاتیهای استان اصفهان است که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، قند مانند گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و مالتوز، فیبر، کلسیم، آهن، منیزیم، اسید فولیک، لوتئین و زآگزانتین است.
برای بررسی خواص گز و اینکه مصرف این شیرینی برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص گز اظهار کرد: این شیرینی نقش موثری در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد؛ گز هموگلوبین خون را افزایش میدهد و کمخونی را هم برطرف میکند.
بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید
وی درباره خواص دیگر گز بیان کرد: این شیرینی به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، لوتئین و زآگزانتین خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: گز تاثیر بسزایی در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه دارد؛ این شیرینی بینایی و قوای جنسی را هم تقویت میکند.
بیشتر بخوانید: افزایش انرژی بدن با مصرف جینسینگ
عظمایی با اشاره به خاصیت آرامبخشی گز تاکید کرد: این شیرینی اضطراب و استرس را از بین میبرد و برای زنان باردار بسیار مفید است، ولی در مصرف آن باید احتیاط را رعایت کنند.
وی تصریح کرد: گز به زیبایی و شادابی پوست و مو کمک شایانی میکند؛ این شیرینی خاصیت آنتیبیوتیکی دارد بنابراین عفونتهای بدن را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: راهکارهای فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز
عظمایی یادآوری کرد: افراد در استفاده از گز نباید زیادهروی کنند، زیرا مصرف بیش از اندازه این شیرینی سردرد و بیقراری را به همراه دارد.
عسل ۵۰۰ گرم
آب ۲ پیمانه (معادل ۳۲۰ میلیلیتر)
بادکا یک پیمانه (معادل ۱۶۰ میلیلیتر)
(بادکا گلوکز مایع و به رنگ سفید و کمی غلیظ است که از نشاسته ذرت به دست میآید.)
سفیده تخممرغ ۱۰ عدد (معادل ۳۰۰ گرم)
گلاب سه قاشق غذاخوری
مغز پسته خام خُرد شده ۳۰۰ گرم
- نخست عسل را به همراه آب کمی حرارت بدهید تا به شکل شهد دربیاید سپس بادکا را به مواد اضافه کنید.
- مواد را مرتب هم بزنید تا کشدار شود.
- سفیده تخممرغها و گلاب را با همزن برقی هم بزنید تا سفت شود.
- برای امتحان اینکه شهد آماده است یا خیر مقدار کمی از شهد را روی تکههای یخ بریزید اگر حالت شکنندگی پیدا کرد در این صورت شهد قوام آمده است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
- مقداری از شهد را با سفیده تخم مرغ سفت شده مخلوط و به بقیه شهد اضافه کنید.
- مواد را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خوب هم بزنید.
- روی اجاق گاز یک شعلهپخش کن بگذارید؛ ظرف حاوی مواد را روی شعلهپخشکن قرار دهید.
-مواد را مرتب هم بزنید تا سفت شود.
-در این مرحله باید دقت کنید که مواد سرد نشود، زیرا در غیر این صورت گز خراب میشود.
- مغز پسته خام خُرد شده را به مواد اضافه کنید.
- برای تست گز، کمی از مواد را میگذاریم تا خنک شود اگر به دست نچسبید گز آماده مصرف است.
- مقداری از مواد را برمیداریم در قالبهای مخصوص میریزیم و کمی آرد روی آن میپاشیم.
انتهای پیام/