بر این اساس، موسسه لگاتوم واقع در لندن روز پنجشنبه دهمین گزارش سالانه خود درباره رفاه جهانی را منتشر کرد. شاید در دید عموم میزان درآمدهای یک کشور یکی از عوامل تعیین کننده در رفاه تلقی شود؛ اما موسسه لگاتوم موضوعات دیگری را نیز در نظر گرفته است. یکی از این عوامل، امنیت و آسایش است.
نمودار لگاتوم پس از بررسی 149 کشور جهان براساس امنیت ملی و نیز امنیت فردی شهروندان، کشورهای جهان را ردهبندی کرده است. 23 کشور امن جهان از دیدگاه موسسه لگاتوم از بدترین به بهترین به این شرح است:
23- اسلواکی: این کشور در مرکز اروپا قرار دارد. اسلواکی بهترین جایگاه خود را در میان شاخصهای فرعی مورد بررسی موسسه لگاتوم، در امنیت و آسایش کسب کرد.
22- کانادا: این کشور یکی از 6 کشور غیراروپایی لیست 23 کشور امن جهان است. با این وجود، این کشور شاهد سقوط 13 پلهای نسبت به ردهبندی سال گذشته است. موسسه لگاتوم سال گذشته کانادا را جزو ده کشور امن دسته بندی کرده بود.
21- لهستان: لهستان شرقیترین کشور اروپایی است که موفق شد خود را در ردهبندی امنترین کشورهای جهان قرار دهد. به مانند اسلواکی، این کشور نیز بالاترین جایگاه خود را در ردهبندی شاخصهای مختلف لگاتوم، در امنیت و آسایش کسب کرده است.
20- استرالیا: این کشور پایینترین امتیاز خود در بررسیهای شاخصهای مختلف لگاتوم را در بخش امنیت کسب کرد و نسبت به سال گذشته شاهد افول 5 پلهای بود.
19- نیوزیلند: مانند استرالیا، نیوزیلند نیز پایینترین امتیاز را در شاخص امنیت از موسسه لگاتوم کسب کرده است.
18- فنلاند: فنلاند نخستین کشور شمال اروپا است که در این لیست دیده میشود. این کشور در رده نخست بهترین نوع حکومت داری در جهان از دید لگاتوم است.
17- مالت: این جزیره کوچک در دریای مدیترانه تنها زیباترین کشور جهان نیست؛ بلکه در رده بندی لگاتوم جزو کشورهای امن جهان دسته بندی شده است.
16- ایرلند: این کشور نسبت به سال گذشته شاهد سقوط 12 پلهای بوده است. با این وجود، ایرلند هنوز از لحاظ امنیت ملی و فردی جایگاه بالایی دارد.
15- اسپانیا: این کشور نیز بهترین امتیاز را در شاخص امنیت نسبت به شاخصهای دیگر لگاتوم کسب کرده است.
14- اسلوونی: اسلوونی یکی از امنترین کشورهای جهان است. همچنین موسسه لگاتوم اسلوونی را بهترین کشور جهان از حیث محیط زیست میداند.
13- انگلیس: انگلیس در دوره ترزا می، نخست وزیر این کشور شاهد رشد 10 پلهای امنیت نسبت به سال گذشته بود.
12- هلند: این کشور در شمال غربی اروپا قرار دارد. در ردهبندی امسال لگاتوم، هلند رتبه سال گذشته خود را به عنوان یکی از 10 کشور امن جهان از دست داد.
11- هنگ کنگ: اگر چه سازمان ملل هنگ کنگ را به عنوان یک کشور به رسمیت نمیشناسد، این کشور هنوز یکی از امنترین مناطق جهان به شمار میرود. در ردهبندی سال گذشته لگاتوم هنگ کنگ جایگاه نخست جهان را از جنبه امنیت به خود اختصاص داده بود.
10- سوئد: این کشور که بارها یکی از شادترین کشورهای جهان شناخته شده است، یکی از ده کشور امن جهان از دیدگاه موسسه لگاتوم است. با این وجود، این کشور نسبت به سال گذشته شاهد سقوط 5 پلهای بود.
9- اتریش: این کشور کوچک مرکز اروپا نسبت به ردهبندی گذشته لگاتوم رشد 6 پلهای را تجربه کرده است.
8- سوئیس: همانند بسیاری از شاخصهای دیگر که سوئیس پیشتاز آنهاست، این کشور از جنبه شاخص امنیت یکی از پیشتازان است.
7- آلمان: این کشور با رشد 15 پلهای نسبت به ردهبندی سال گذشته در میان 10 کشور امن جهان قرار گرفت. با این وجود، رده آلمان فارغ از خطرات تروریستی در این کشور غرب اروپا است.
6- نروژ: این کشور تنها در شاخص امنیت جایگاه بالایی کسب نکرده است. موسسه لگاتوم در تمامی شاخصهای مورد بررسی نروژ را جزو ده کشور برتر جهان قرار داده است.
5- دانمارک: شاخص امنیت این کشور نسبت به سال گذشته دو رتبه ارتقا یافته است.
4- ایسلند: این کشور شمالی اروپا یک بار دیگر از جنبه شاخص امنیت رتبه بالایی را از موسسه لگاتوم کسب کرد. با این وجود، سال گذشته ایسلند در رتبه 2 ردهبندی لگاتوم قرار داشت.
3- ژاپن: سال گذشته این کشور آسیایی در رتبه 22 جهان از جنبه امنیت قرار داشت. در ردهبندی جدید ژاپن با 19 پله صعود جایگاه بالایی را در ردهبندی لگاتوم کسب کرد.
2- لوکزامبورگ: لوکزامبورگ امنترین کشور اروپایی است. در رده بندی سال گذشته این کشور در رده دهم جای گرفته بود.
1- سنگاپور: در حالی سنگاپور توانست عنوان امنترین منطقه جهان را به خود اختصاص دهد که سال گذشته در رده 13 جهان قرار داشت. با این وجود، در شاخصهای آزادیهای فردی، سنگاپور جایگاه 97 را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/