قهوه یک نوشیدنی محبوب در دنیا است، اما مصرف آن نیاز به رعایت نکاتی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - قهوه یکی از نوشیدنی‌های محبوب در دنیا است و میلیون‌ها نفر در روز از آن استفاده می‌کنند. بسیاری از افراد قهوه را به عنوان یک منبع انرژی و برای افزایش تمرکز مصرف می‌کنند؛ اما مصرف آن باید متعادل باشد تا از عوارض جانبی جلوگیری شود. 

قهوه ممکن است با جذب طبیعی آنتی بیوتیک‌ها و همچنین دارو‌های بیماری آلزایمر، دیابت، فشار خون بالا و پوکی استخوان تداخل داشته باشند. هوی انگوهمیلتون، داروساز مرکز پزشکی دانشگاه مینه سوتا، در این باره به دیلی میل توضیح داد.

به گفته این متخصص، مصرف هرگونه نوشیدنی کافئین دار می‌تواند سطح انسولین و قند خون را افزایش دهد. این ممکن است اثربخشی دارو‌های دیابت مانند متفورمین را کاهش دهد. توصیه می‌شود چنین دارو‌هایی با قهوه، خامه و شکر مصرف نشوند.

این داروساز همچنین توصیه کرد از ترکیب قهوه و چای با آنتی بیوتیک‌ها خودداری شود؛ زیرا این دارو‌ها می‌توانند متابولیسم کافئین را کاهش دهند. این امر منجر به افزایش طولانی مدت سطح این ماده در خون و در نتیجه افزایش ضربان قلب و عصبی شدن می‌شود. اثرات کافئین همچنین ضربان قلب شما را افزایش می‌دهد که برای کسانی که دارو‌های فشار خون مصرف می‌کنند، مطلوب نیست.

این متخصص مصرف دارو‌های آلزایمر را ۲ ساعت قبل یا ۴ ساعت بعد از نوشیدن قهوه توصیه می‌کند. مصرف آن ها با هم اثر سد خونی مغزی (جداکننده بین مایع برون‌سلولی مغز در سیستم اعصاب مرکزی و جریان خون گردشی در بدن) را افزایش می‌دهد و رسیدن مواد فعال به مغز را دشوارتر می‌کند.

کافئین همچنین ممکن است در جذب درست دارو‌های پوکی استخوان، یک بیماری متابولیک استخوان، اختلال ایجاد کند. این پزشک توصیه می‌کند که پس از مصرف این دارو‌ها حدود دو ساعت از نوشیدن قهوه یا غذا خوردن اجتناب کنید.

منبع: gazeta.ru

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار