دانشمندان با انجام تحقیقاتی، نقش ژن‌ها در طول عمر را مورد بررسی قرار داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - دانشمندان مرکز سلامت جمعیت آکسفورد دریافتند که عوامل محیطی ۱۷ درصد در مرگ زودهنگام نقش دارند، در حالی که کمتر از ۲ درصد از مرگ‌ها مربوط به ژنتیک است. 

دانشمندان از داده‌های تقریباً نیم میلیون نفر که توسط Biobank بریتانیا ارائه شده بود، استفاده کردند. هدف محققان ارزیابی تأثیر ۱۶۴ محرک محیطی و عوامل ژنتیکی بر پیری، بیماری‌های مرتبط با افزایش سن و طول عمر بود.

نتایج نشان داد که استعداد ژنتیکی، تنها ۲ درصد در مرگ زودرس نقش دارد. از ۲۵ عامل مستقل محیطی، سیگار کشیدن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، فعالیت بدنی و شرایط زندگی بیشترین تأثیر را بر مرگ و میر و پیری بیولوژیکی داشتند.

محققان همچنین دریافتند که ۲۱ بیماری با سیگار کشیدن، ۱۹ بیماری با عوامل اجتماعی و اقتصادی (مانند درآمد خانواده، مالکیت خانه و وضعیت شغلی) و ۱۷ بیماری با فعالیت بدنی مرتبط بودند.

عواملی که بر سلامت اوایل زندگی تأثیر می‌گذارند، از جمله وزن بدن در سن ۱۰ سالگی و سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری، نیز نشان داده شده است که بر افزایش سن بیولوژیکی و خطر مرگ زودرس ۳۰ تا ۸۰ سال بعد تأثیر می‌گذارند. عوامل محیطی تا حد زیادی در احتمال ابتلا به بیماری‌های ریوی، قلبی و کبدی نقش دارد، در حالی که خطر ژنتیکی در زوال عقل و سرطان سینه نسبتا اندک است.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Medicine (NatMed) منتشر شده است.

پیش از این، دانشمندان ثابت کرده بودند که کنار گذاشتن موقت گوشی هوشمند می‌تواند مغز شما را تا ۱۰ سال جوان کند.

منبع: gazeta.ru

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
عموی من صد سال عمر کرد و بچه بزرگش هم با اینکه سکته قلبی شدید کرده بود ولی هنوز زنده است و ۸۲ سالشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
وضعیت اقتصادی از همه مهمتر
آخرین اخبار