مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، نسبت به احتمال آلودگی آجیل‌های نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان -  عبدالعظیم بهفر مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، گفت: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغز‌ها و دانه‌های روغنی رشد می‌کند. این سم می‌تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش خطر سرطان کبد شود.

وی با تأکید بر راه‌های تشخیص آجیل آلوده افزود: وجود لکه‌های کپک‌زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانه‌های ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این حال، تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایش‌های تخصصی در آزمایشگاه‌های مواد غذایی ممکن است.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته گفت: بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است که در برخی نمونه‌های آجیل‌های فله‌ای و نگهداری‌شده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. در سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونه‌های بررسی‌شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم‌سازی یا بازگرداندن محصولات شد.

وی افزود: سازمان غذا و دارو به‌طور مستمر از طریق آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت، نمونه‌برداری از محصولات بازار را انجام می‌دهد. امسال نیز تیم‌های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، به ویژه در روز‌های پایانی سال، نظارت‌های ویژه‌ای را اجرا کرده‌اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

بهفر درباره خطرات مصرف آجیل آلوده برای گروه‌های حساس هشدار داد و گفت: افراد دارای بیماری‌های کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی‌مدت می‌تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه‌ها در معرض خطر بیشتری هستند. توصیه می‌شود این افراد حتماً از آجیل‌های بسته‌بندی‌شده استاندارد استفاده کنند و از مصرف مغز‌های مانده یا مشکوک پرهیز کنند.

وی با اشاره به روش‌های تشخیص علمی این سم گفت: آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین برخی آزمایشگاه‌های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایش‌های تخصصی برای اندازه‌گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش‌ها عمدتاً برای تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام می‌شود و مصرف‌کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل‌های مشکوک، موارد را گزارش دهند.

وی تأکید کرد: مصرف‌کنندگان می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا مراجعه به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، موارد را گزارش دهند. همچنین، بازرسان سازمان غذا و دارو از طریق گزارش‌های مردمی، روند بازرسی را سریع‌تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.

منبع: سازمان غذا و دارو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۴ ۰۳ فروردين ۱۴۰۴
هر کی میخواد سالم بمونه و مریض نشه کم غذا بخوره تا سم کمی وارد بدنش بشه اکثر موادغذایی و میوه و سبزیجات آلوده به سموم کشاورزی اند قاشق قاشق سم وارد بدنمون میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۱۹:۳۳ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳
اقتصاد ما رو کی داره اداره میکنه؟ کدوم کشور خارجی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
تراریخته های وارداتیش هم تو بازار به قیمت پایین ریخته اند ،با شیرینی مجوزها رو گرفتن و همه سرطانزا است ،،
Iran (Islamic Republic of)
ن.الف
۱۵:۵۷ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
لطفا جلو توزیع پفک وچیپس و برنجک و لواشک وتنقلات داخل گونی وفله که دراکثر بازارها ومغازه ها هست بگیرید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
بیاید نسیم شهر ببینید چقدر دارن میفروشن لطفا نظارت کنید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۰۱ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
ایا بهتر نیست در مراکز استان ازمایشگاه معتبری دایر و از متخصصین معتبر از دانشگاههاای دولتی جه بازنشسته وجه شاغل دعوت به همکاری شود و موارد ذکر شده در گزارش مورد ازمایش قرار بگیرد با دستگاههای با قدرت تفکیک بالا نه دستگاه قدیمی عهد عتیق تا سلامت مردم محفو ظ بماند و خریدار از فروشنده بخواهد تا بر روی جعبه یا پاکت خریداری کد سلامت داشته وقابا بررسی و پیگیری باشد و سپس اقدام به خرید نماید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
بعضا خیلی از مغزها واجیل ها بدیل توان ضعیف خریدبیش از ۴ سال درمغازها مانده وبسیار بسیار خطرناک ولی چون مردم قدرت خرید ندارند مجبور به خرید این آجیل‌ها ومریض شدن خود وخانواده می گردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
اونقدر گرونه که کسی نمیتونه بخره و میمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
درود بر وزارت بهداشت دستتون درد نکند
United States of America
ناشناس
۰۹:۴۷ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
آجیلهای مونده باید تک دمای صد درجه بو داده بشن تا سمومشون از بین بره
Iran (Islamic Republic of)
استاد دانشکده پزشکی تخصص قارچ شناسی
۱۵:۱۰ ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
با سلام خدمت عزیزان هم وطن .
متاسفانه سموم قارچی پس از اینکه در مواد غذایی تولید شوند با حرارت دادن و جوشاندن و نمک زدن حتی اتوکلاو و... از بین نخواهند رفت و با خوردن آن امکان دارد به مرور سبب سرطان کبد و مغز استخوان وکلیه شویم.
پیشگیری بهتر از درمان است