توافقنامه امضا شده بین ایران، هند و افغانستان در سفر «نارندا مودی» به تهران، جغرافیای سیاسی منطقه را تغییر می‎‌دهد.

توافقنامه چابهار جغرافیای سیاسی منطقه را تغییر می‌دهدبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، ژنرال «گاگاندیپ بکشی» با اشاره به اهمیت استراتژیکی بندر چابهار ایران خاطرنشان کرد: توافقنامه امضا شده بین ایران، هند و افغانستان در سفر «نارندا مودی» به تهران، جغرافیای سیاسی منطقه را تغییر می‎‌دهد.
وی گفت: همکاری راهبردی ایران ،هند و افغانستان گام مهمی برای آغاز همکاری های گسترده منطقه‌ای و دستیابی به بازارهای آسیای میانه ،قفقاز و روسیه است.
 
وی خاطرنشان کرد: فعال شدن کریدور شمال – جنوب می تواند بسیاری از محاسبات منطقه‌ای را تغییر دهد و زمینه رونق اقتصادی ایران ،هند و افغانستان را فراهم کند.
 
این کارشناس ارشد مسائل راهبردی با اشاره به بزرگراهی که توسط چین تا بندر گوادر پاکستان درحال احداث است خاطرنشان کرد چابهار باتوجه به اهمیت استراتژیکی و برخورداری از امنیت مناسب از جایگاه بالاتری نسبت به گوادر برخوردار است.
 
وی، مهمترین هدف راهبردی هند از امضای قرارداد توسعه بندر چابهار را دسترسی سریع و آسان به افغانستان،آسیای میانه و اروپا دانست و تصریح کرد این بندر می تواند فصل جدیدی از همکاری منطقه ایران و هند را فراهم کند.
 
ژنرال «گاگاندیپ بکشی» سفر نخست وزیر هند به ایران و ژاپن را از ابتکارات مهم و راهبردی « مودی» دانست و تصریح کرد: این سفرها زمینه برقراری یک توازن جدید منطقه ای را هموار کرد و به دهلی نو در تقویت روابط با کشورهای واقع در غرب و شرق هند کمک می کند.
 
وی در ادامه با اشاره به آمادگی هند برای سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری در ساخت تاسیسات لنگرگاه، بارگیری و کانتینر در چابهار خاطرنشان کرد: شرکت «ایندیا پورتس گلوبال» لنگرگاههای چند منظوره ،کانتینری را در فاز نخست درمدت 18 ماه ایجاد خواهد کرد.
 
این کارشناس راهبردی هند،احداث خط آهن بندر چابهار به زاهدان با هزینه یک میلیارد و 6 میلیون دلار برای اتصال به جاده زرنج- دلارام، احداث کارخانه های 500 هزار تنی آلومینیوم و کود شیمیایی را از دیگر طرحهای هند در ایران عنوان کرد.
 
ژنرال بازنشسته نیروی زمینی هند با اشاره به تاخیر هند در اجرای طرحهای در کشورهای مختلف خاطرنشان کرد بندر چابهار آزمونی برای کارایی این کشور است.
 
ایرنا نوشت: سران ایران- هند و افغانستان سوم ماه جوزا جاری در تهران توافقنامه چابهار را امضا کردند.
 
رئیس جمهوری ایران بعد از امضای این توافقنامه درسخنانی تاکید کرد که این قراداد محدود به این سه کشور نیست و کشورهای دیگر می توانند به آن بپیوندند.
 
چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان در 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان و در ساحل دریای عمان (مکران) قرار دارد.
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار