در حال حاضر چهار بانک ملی، کشاورزی، ملت و رفاه خدمت چک الکترونیک را از پذیرش تا پرداخت به صورت غیرحضوری انجام می‌دهند موضوعی که مطلب با سرعت در تمام بانک‌ها اجرایی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - ۲۱ آبان سال ۱۴۰۱ بود که از چک الکترونیکی سه بانک در بانک مرکزی رونمایی شد و بر اساس ماده الحاقی ۵، برنامه هفتم بانک مرکزی مکلف است به گونه‌ای برنامه‌ریزی داشته باشد که تا پایان سال سوم برنامه، چک‌های کاغذی از نظام بانکی حذف شود.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، بانک‌های صادرات ایران، تجارت، پارسیان، رفاه کارگران، کشاورزی، پاسارگاد، قرض الحسنه رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون، ملی ایران، سینا، شهر، اقتصاد نوین، آینده، قرض‌الحسنه مهر ایران، دی، خاورمیانه، صنعت و معدن، ایران‌زمین، سرمایه، کارآفرین و سامان به سامانه چکاد (سامانه چک امن دیجیتال) متصل شده و چک دیجیتال را عملیاتی کرده‌اند و بانک‌های سپه و مسکن نیز در مراحل پایانی فرآیند پیوستن به سامانه چکاد (سامانه چک دیجیتال) هستند.

گفتنی است، بانک مرکزی همه بانک‌ها را به پذیرش بین بانکی چک‌های دیجیتال سایر بانک‌ها در سامانه چکاوک مکلف کرده است.

الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصدی چک در ۴ بانک

چک الکترونیکی که به تازگی آمنه نادعلیزاده مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با اشاره به آن گفت: در حال حاضر چهار بانک ملی، کشاورزی، ملت و رفاه خدمت چک الکترونیک را از پذیرش تا پرداخت به صورت غیرحضوری انجام می‌دهند؛ این بدان معناست که مشتری نیازی به مراجعه به شعبه و تحویل چک ندارد بلکه از طریق همراه بانک یا اینرنت بانک میتواند چک خود را وصول کند.

آمنه نادعلی زاده همچنین گفت: حتی اگر صادرکننده چک در بانک دیگری چک الکترونیک را صادر کرده باشد، مشتریان این چهار بانک میتوانند بدون مراجعه به شعبه چک خود را وصول کنند؛ این موضوع به همه بانک‌ها ابلاغ شده و چون یک رقابتی است به تدریج به سبد محصولات بانک‌ها اضافه می‌شود.

اهمیت الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصدی چک 

اهمیت الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصدی چک الکترونیکی که محمد نوری کارشناس امور چک در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در رابطه با امکان نقد شدن چک‌های الکترونیکی به شکل غیر حضوری باید تاکید کرد یکی از مهم‌ترین فواید استفاده از چک‌های الکترونیکی همین امکان وصول غیر حضوری است اگر ما نتوانیم چک‌های الکترونیکی که در وجه خودمان به عنوان دریافت کننده صادر شده به شکل غیر حضوری وصول کنیم یک بخش عمده‌ای از مزایای چک الکترونیکی محقق نشده است.

در ادامه این کارشناس امور چک اظهار کرد: بعضا ما شاهد این هستیم که به سبب ناآگاهی و یا اطلاع‌رسانی کم به شعب بانک‌ها علی‌رغم وجود زیرساخت‌های فنی و توسعه آن در شبکه بانکی کارمندان برخی از شعب بانک‌ها از وصول چک‌های الکترونیکی سر باز میزنند یعنی حتی اگر حضوری هم به بانک برای وصول چک الکترونیکی مراجعه شود با جملاتی همانند این که امکان وصول فراهم نیست و یا چک الکترونیکی چیست مواجه می‌شویم که اصلا مناسب نیست و می‌تواند به فراگیری استفاده از چک الکترونیکی ضربه بزند.

او افزود: بنابر موارد مطرح شده به شدت ضرورت دارد که بانک مرکزی و شبکه بانکی در گام نخست از وجود زیرساخت‌های وصول چک الکترونیکی در تمام بانک‌ها اطمینان حاصل کنند و از سوی دیگر اطلاع رسانی اثر بخشی در این زمینه رخ دهد و بر لزوم الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصدی چک در تمام بانک‌ها تاکید شود.

در نهایت بنابر اعلام بانک مرکزی گفتنی است، شخص درخواست‌کننده دسته‌چک می‌تواند دسته‌چک را در موبایل‌بانک یا اینترنت‌بانک خود درخواست داده و پس از بررسی‌های لازم، تعداد برگ‌های چک با شناسه صیادی در اختیار فرد قرار می‌گیرد. سپس فرد می‌تواند در موبایل‌بانک یا اینترنت‌بانک اقدام به صدور چک کرده و به کارتابل گیرنده ارسال کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۹ فروردين ۱۴۰۴
خدا سی نکرده اینترنت کلی قطع بشه این همه برنامه و خیال بافی چی میشه... سیستم و برنامه ریزی اداری خراب هست فساد و ناکارآمدی رو باید اصلاح کرد... اینترنت مال ما نیست سازنده علم کامپیوتر و سخت افزار کشورهای دیگه هستن . این ها نباشن سیستم رو چطور باید درست کرد... باید علم ساخت قطعات ریز الکترونیک رودیا بگیریم و صنعت رو گسترش بدیم .متکی بودن به کشورهای دیگه یعنی وابستگی ...
آخرین اخبار