
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا امروز جمعه درحالیکه چند ساعت مانده به شروع مذاکرات در عمان در لفاظی ادعا کرد که آمریکا میتواند پیچها را بیشتر بر ایران سفت کند و صادرات نفت این کشور را به عنوان بخشی از طرحی برای تحت فشار قرار دادن بر سر برنامه هستهایاش متوقف کند.
از زمان بازگشت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به کاخ سفید در ژانویه، آمریکا رویکرد تهاجمیتری نسبت به ایران در پیش گرفته است. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود از توافق هستهای ۲۰۱۵ با تهران خارج شد و محدودیتهایی را بر صادرات نفت این کشور اعمال کرد.
بر اساس دادههای بخش نفت، صادرات نفت ایران در دوران جو بایدن که پس از اولین دوره ریاستجمهوری ترامپ روی کار آمد دوباره افزایش یافته است و تاکنون در سال ۲۰۲۵ کاهشی نداشته است. چین که مخالف تحریمهای یکجانبه است، عمده محمولههای ایران را خریداری میکند.
رایت در پاسخ به این سوال که چگونه آمریکا سیاست فشار حداکثری خود را بر تهران اعمال خواهد کرد، در مصاحبه با رویترز ادعا کرد: این در واقع بسیار ممکن است. ترامپ قبلا در اولین دوره ریاست جمهوری خود این کار را انجام داده است. ما میتوانیم کشتیهایی که از ایران خارج میشوند را ردیابی کنیم.
رایت همچنین ادعا کرد که چشم انداز عرضه و تقاضای نفت طی چند سال آینده تحت سیاستهای دونالد ترامپ بهبود خواهد یافت و نگرانیهای بازار در مورد رشد اقتصادی اشتباه خواهد بود.
منبع: الجزیره
مذاکره با آمریکا هوشمندانه نیست ، شرافتمندانه نیست ، عاقلانه نیست وهیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد .
دلیل؟
تجربه
هر کاری از دست ترامپ سالخورده بر میامد .در دوره اولش علیه وطن ما انجام داده
همه زورتون را زدید ..همین بوده و بس
از توهم بیرون ایید که بنفع تون نیست
یعنی اینکه طرف حرفی رو میزنه که نمیتونه به اون عمل کنه.
این رو فقط شما نمیدونید ما هم میدونیم که آمریکا میتونه هم صادرات ما رو صفر کنه هم حمله نظامی کنه.پس شر و ور تحویل ملت ندید.یا حداقل اگه سختتونه کلا همچین خبرهایی رو منتشر نکنید.
خب ترسیدیم خخخخ
یعنی دبه کردن آمریکا در مذاکرات را سخت تر میکنه چون مستندات مذاکرات برای هر دو کشور و حتی طرف میانجی موجود است.
ضمنا اگر در کشور ثالث انجام نمیشد این پيام هاي مکتوب باید با نامه محرمانه ارسال میشد و زمانبری مذاکرات بسیار طولانی میگردید.
ضمنا مذاکره کنندگان دو طرف دائما باید با کشورهای مطبوعشان در تماس باشند و گزارش کار بدهند و نظرات آنها را جویا شوند و اینکار با متن مکتوب بهتر انجام میشود.