اين كارشناسان امور خاورميانه و پژوهشگر همكار در انديشكده واشنگتن" در مقاله جديد خود ضمن توصيه به دولت آمريكا در مورد لزوم ايفاي نقش "مثبت" در مورد موضوع بحرين و قيام مردمي در آن كشور اذعان كرده است كه قيام مردمي شيعيان بحريني قابل سركوب نيست.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از انديشكده واشنگتن، "سايمون هندرسون" در ابتداي مقاله خود با اذعان به گسترش قيام شيعيان بحرين مي نويسد "هشدار سفارت آمريكا در بحرين نسبت به گسترش دامنه اعتراضات مردمي نشان مي دهد كه واشنگتن مي بايستي از دولت بحرين بخواهد تا با اتخاذ خط مشي مناسب از بدتر شدن وضعيت در آن كشور جلوگيري نمايد." 
نويسنده در ادامه با اذعان به افزايش موج نارضايتي در بحرين مي افزايد "تنش سياسي در بحرين در طول هفته هاي اخير افزايش يافته است. بحرين كشوري است كه ناوگان پنجم نظامي ارتش آمريكا در آنجا مستقر است و رژيم آل خليفه روابط تجاري و اقتصادي نزديكي با واشنگتن دارد. از سال 2011 ميلادي تاكنون قيام مردمي و سراسري شيعيان در بحرين در مخالفت با رژيم آل خليفه ادامه يافته است. در هفته هاي اخير، دولت بحرين تلاش كرده است تا گفتگويي ملي با جريانات شيعه و سني آن كشور به منظور تقويت روند آشتي ملي از طريق مسالمت آميز برقرار نمايد. روز بكشنبه، وزير اطلاع رساني بحرين مدعي شد كه وضعيت آن كشور "بسيار اطمينان بخش" است و از رسانه هاي جهاني به منظور بازتاب اخبار اعتراضات مردمي آن كشور انتقاد كرد و آنان را به مبالغه گويي متهم كرد. با اين حال تنها ساعاتي بعد از اين اظهارنظر و ادعاي وزير بحريني، دولت اعلام كرد كه چهار انفجار در "منامه" پايتخت بحرين روي داده است. جرياني كه خود را گروه "14 فوريه" معرفي كرده است و پس از آغاز قيام مردمي در سال 2011 ميلادي تشكيل شده است مسئوليت اين انفجارها را پذيرفت. شرايط كنوني نشان مي دهد كه ادعاهاي مقامات دولتي بحريني در مورد آرام بودن وضعيت آن كشور بي پايه است." 
نويسنده در ادامه با اذعان به ناتواني دولت آمريكا در سركوب قيام مردمي در بحرين مي افزايد "سفارت آمريكا بيانيه اي هشدار آميز را خطاب به شهروندان آمريكايي منتشر كرده است و به آنان در مورد گسترش دامنه درگيري ها ميان معترضين و نيروهاي امنيتي در بحرين و تا روز 21 آوريل (زمان برگزاري مسابقات اتومبيل راني در منامه) هشدار داده است. اين هشدار از سوي سفارت آمريكا در منامه نشان مي دهد كه گروههاي مخالف دولت با قدرت در حال پيشبرد اهدافشان هستند." 
وي در ادامه با اذعان به عدم كارآيي رژيم آل خليفه در ايجاد مصالحه با مردم آن كشور مي افزايد "عليرغم آنكه ماه گذشته پادشاه بحرين سلمان را بعنوان فردي ميانه رو از آن خاندان به عنوان معاون اول نخست وزير منصوب كرد تا كمي از شدت قيام مردمي در بحرين بكاهد، چشم انداز كنوني نشان مي دهد كه رژيم آل خليفه قادر نخواهد بود تا مذاكرات آشتي ملي با اكثريت شيعيان بحرين را به پيش ببرد. همچنين مرگ اخير "يان هندرسون" افسر پيشين انگليسي ملقب به "قصاب بحرين" كه با رژيم آل خليفه در كشتار شيعيان آن كشور سالهاي سال همكاري كرده بود احساسات ضد حكومتي شيعيان آن كشور را شدت بخشيد. هندرسون سالها هدايت دستگاه امنيتي بحرين را برعهده داشت. روزنامه "گلف ديلي" وي را بعنوان مشاور پرسابقه وزير كشور بحرين معرفي كرده بود." 
وي در نتيجه گيري مقاله خود با اذعان به سركوبگري رژيم آل خليفه مي افزايد "از زمان آغاز قيام در بحرين بسياري از قيام كنندگان از سوي نيروهاي امنيتي رژيم آل خليفه سركوب و تعداد زيادي نيز بازداشت شده اند. در اين ميان رژيم آل خليفه و واشنگتن هر دو نگران گسترش دامنه قيام مردمي در بحرين هستند." 









اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار