کنجکاوي موفق به ثبت تصويري از يک سنگ گونه شده که تاکنون در مريخ ديده نشده بود.

به گزارش خبرنگار دانش هاي روز باشگاه خبرنگاران، روبات مريخ نورد کنجکاوي پس از ارسال تصاوير متعدد از خاک سرخ رنگ سطح مريخ، اينبار تصويري از يک سنگ گونه را ارسال کرده است.

اين تکه سنگ کوچک "جيک ماتيجويک" ناميده شده و توسط اشعه ليزر و نور مادون قرمز شناسايي شده است.



دانشمندان در بررسي هاي ابتدايي دريافتند اين سنگ يک قطعه بسيار قليايي کاملأ شناخته شده است؛ چراکه در مناطق مختلف از شکاف اي زمين و در جزاير هاوايي به وفور يافت مي شود.اين نوع سنگ تحت فشار زياد و بالاخص فشار آب تشکيل مي شود.

تاکنون تمرکزکنجکاوي بر پيدا کردن سنگ هاي رسوبي بوده تا از اين طريق بتوان به تاريخ تشکيل سياره و شرايط گذشته آن پي برد؛ اما اين سنگ از نوع سنگ هاي آذرين است که به احتمال زياد در حدود 5 مايلي زير سطح مريخ تشکيل شده است.

دانشمندان معتقدند اين سنگ هنگامي که مواد مذاب دروني مريخ در بين سنگ هاي سردتر حرکت مي کردند، تشکيل شده است.همزمان با سرد شدن مواد مذاب، ابتدا عناصري چون نيکل و آهن کريستال شده و يک ماده غني از سيليکون، آلومينيوم، سديم و پتاسيم را باقي مي گذارند که در آب رسوب مي کند.

اين روند با توجه به تفاوتي که نسبت به روند کلي و قبلي تشکيل سنگ ها در مريخ دارد، بسيار قابل توجه است.

نقاط قرمز در تصوير نشان دهنده نقطه اثر ليزر روي سنگ و نقاط بنفش نشان دهنده نقاطي است که نور مادون قرمز روي آن تابيده شده است./ع ل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.