انجمن‌های فرانسوی مدافع آزادی مطبوعات در فراخوانی خواستار برگزاری تظاهرات طی روز چهارشنبه در حمایت از خبرنگاران غزه و محکومیت قتل‌عام آنان شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - برجسته‌ترین انجمن‌های فرانسوی مدافع آزادی مطبوعات و روزنامه‌نگاران با شعار «قتل عام روزنامه‌نگاران فلسطینی در غزه را متوقف کنید و هیچ مصونیتی برای عاملان این جنایات وجود ندارد» برای ابراز همبستگی با خبرنگاران در غزه، که حدود ۲۰۰ نفر از آنها در حملات رژیم تروریستی اسرائیل در هجده ماه گذشته شهید شده‌اند، فراخوان تظاهرات دادند.

در بیانیه مشترک این انجمن‌های آزادی مطبوعات و روزنامه‌نگاران فرانسه آمده است که بر اساس گزارش سازمان‌های بین‌المللی، در طول یک سال و نیم جنگ غزه، حملات رژیم تروریستی اسرائیل منجر به شهید شدن حدود ۲۰۰ کارمند رسانه‌ای فلسطینی شده است.

حداقل ۴۰ تن از این روزنامه نگاران مانند حسام شباط در حالی که خودکار، میکروفون یا دوربین در دست داشتند شهید شدند. از جمله احمد اللوح، ۳۹ ساله، فیلمبردار شبکه الجزیره، که هنگام فیلمبرداری گزارشی در اردوگاه پناهندگان النصیرات در یک حمله هوایی شهید شد. مانند ابراهیم محارب، از روزنامه الحدث که در ۱۸ اوت ۲۰۲۴ هنگام پوشش خبری عقب نشینی ارتش رژیم تروریستی اسرائیل از محله‌ای در خان یونس بر اثر شلیک تانک شهید شد.

همه آنها کلاه ایمنی و جلیقه‌های ضد گلوله با آرم «PRESS» (خبر) به سر داشتند که به وضوح آنها را به عنوان روزنامه نگار معرفی می‌کرد. برخی از آنها تهدید‌های تلفنی از سوی سربازان صهیونیست دریافت کردند یا توسط سخنگوی ارتش این رژیم علنا به عضویت در گروه‌های مقاومت متهم شدند، بدون اینکه مدرکی برای این ادعا‌ها ارائه کنند.

این بیانیه ادامه داد که داده‌ها نشان می‌دهد که احتمالا آنها عمدا توسط ارتش رژیم تروریستی اسرائیل هدف قرار گرفته باشند. روزنامه‌نگاران دیگر در غزه زمانی که خانه‌هایشان یا چادر‌هایی که با خانواده‌هایشان در آن پناه گرفته بودند، مانند ده‌ها هزار فلسطینی دیگر، شهید شدند.

این انجمن‌ها در ادامه افزودند دیگر خبرنگارانی که زنده ماندند، چگونه اند؟ فادی الوحیدی، روزنامه نگار میدانی ۲۵ ساله در ۹ اکتبر ۲۰۲۴ هنگام فیلمبرداری از کوچ اجباری جدید مردم غزه پس از اصابت گلوله به ستون فقرات خود فلج شد. وائل الدحدوح، خبرنگار مشهور الجزیره در غزه، در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۳ طی یک پخش زنده از شهید شدن همسر و دو فرزندش مطلع شد.

همانطور که در بیانیه مشترک این انجمن‌های فرانسوی در دفاع از آزادی مطبوعات و روزنامه نگاران آمده است، پوشش قتل یک همکار یا خویشاوند به بخشی از روال روزانه غم انگیز روزنامه نگاران فلسطینی تبدیل شده است.

منبع: القدس العربی

برچسب ها: جنگ غزه ، نسل کشی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار