در آستانه پنجمین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و بزرگداشت شهدای مقاومت، شب شعر مقاومت با حضور شاعران و شخصیت های افغانستانی، شامگاه پنجشنبه 6 جدی در مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) برگزار شد.
در آغاز این مراسم سید ابوطالب مظفری، شاعر و نویسنده افغانستانی به بررسی مفهوم شعر مقاومت در ادبیات فارسی پرداخت و اظهار داشت: «شعر مقاومت جنبههای مختلفی دارد و در برهههای مختلف تاریخ جوامع کاربرد داشته است. این نوع شعر نشاندهنده اعتراض شاعر به شرایط جامعهاش است.»
وی با اشاره به نوع خاصی از شعر مقاومت گفت: «شعر مقاومت سیاسی یا اعتراضی در دل یک اجتماع شکل میگیرد و شهید بلخی نماد این نوع از شعر مقاومت در ادبیات ماست.»
مظفری همچنین افزود: «این شب شعر به تقسیمبندیهای شعر مقاومت در ادبیات نگاهی تازه میاندازد؛ چرا که مقاومتی که ما دربارهاش صحبت میکنیم، صرفاً محدود به مقاومت ملی یا عقیدتی نیست.»
در ادامه، محمد کاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر افغانستانی به تبیین ویژگیهای شعر مقاومت پرداخت و گفت: «شعری که جنبه اعتراض دارد یا نمایانگر پایداری در برابر نابرابریها باشد، شعر مقاومت نامیده میشود.
این شعر میتواند جنبه بینالمللی نیز داشته باشد و به مقاومت در برابر ظلم و ستمی که بر جامعه انسانی وارد میشود، بپردازد.»
شاعران افغانستانی حاضر در این مراسم، اشعار خود را با محوریت موضوع مقاومت قرائت کردند.لازم به ذکر است هدف از برگزاری این مراسم، دفاع از آرمانهای جبهه مقاومت اسلامی و محکومیت جنایات رژیم کودککش اسرائیل اعلام شد.