جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین باعث کاهش شدید بازارها و نگرانی‌ها از رکود جهانی شد، اما اقتصاد جهانی همچنان از وضعیت نسبتا قوی برخوردار است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی ‌تبار - جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین تأثیر شدیدی بر بازارهای جهانی گذاشته و سرمایه‌گذاران را غافلگیر کرده است. پس از اعلام تعرفه‌های قابل توجه توسط رئیس‌جمهور ترامپ در تاریخ ۳ آوریل، شاخص راسل ۳۰۰۰، که یکی از وسیع‌ترین شاخص‌های بازار سهام آمریکا است، ۵٪ کاهش یافت و در تاریخ ۴ آوریل، زمانی که چین با اعمال تعرفه ۳۴٪ بر تمام کالاهای آمریکایی واکنش نشان داد، این شاخص ۶٪ دیگر سقوط کرد. این افت شدید در بازارها همراه با کاهش قیمت نفت و تضعیف سهام بانک‌ها، نگرانی‌هایی را درباره احتمال وقوع رکود جهانی به وجود آورده است. تحلیلگران احتمال رکود جهانی را به ۶۰٪ افزایش داده‌اند و نوسانات بازار که از طریق شاخص VIX اندازه‌گیری می‌شود، افزایش یافته است. به گزارش اکونومیست، این نشان‌دهنده نگرانی‌ها از کاهش شدید رشد اقتصادی است.

انتظارات سرمایه‌گذاران از رشد جهانی همچنین تحت تأثیر کاهش عملکرد بازار قرار گرفته است. سهام‌های دفاعی که شامل شرکت‌هایی مانند کالاهای مصرفی و خدمات عمومی هستند، بهتر از سهام‌های چرخه‌ای که وابسته به وضعیت اقتصادی‌اند، مانند شرکت‌های هواپیمایی و خودروسازی، عمل کرده‌اند. این شکاف بین عملکرد سهام‌های دفاعی و چرخه‌ای بزرگترین فاصله از زمان قرنطینه‌های کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ بوده و نشان‌دهنده این است که سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌کنند رکود ملایم جهانی در راه باشد.

تأثیر منفی جنگ تجاری به ویژه در ایالات متحده شدیدتر است، جایی که شاخص‌های بازار کاهش قابل توجهی را تجربه کرده‌اند. با این حال، بازارهای جهانی نیز تحت فشار قرار گرفته‌اند و شاخص MSCI World که نمایانگر حدود ۸۵٪ از ارزش بازار در ۲۳ کشور ثروتمند است، تنها اندکی کمتر از شاخص‌های ایالات متحده کاهش یافته است. انتظارات از سود شرکت‌ها در ایالات متحده و اروپا کاهش یافته است که با پیش‌بینی‌های قبلی هم‌راستا است که اعلام کرده بودند تعرفه‌ها موجب آسیب اقتصادی بیشتر خارج از ایالات متحده نسبت به داخل آن خواهد شد.

با وجود این نگرانی‌ها، اقتصاد جهانی در وضعیت ضعف کامل قرار ندارد. شاخص‌های رشد جهانی، مانند نظرسنجی‌های مدیران خرید، نشان‌دهنده رشد اندک هستند و به ویژه بخش خدمات که تاکنون تحت تأثیر تعرفه‌ها قرار نگرفته، از قوت خوبی برخوردار است. در کشورهای توسعه‌یافته، نرخ بیکاری همچنان پایین است و فعالیت اقتصادی تنها کمی کمتر از پتانسیل آن است. ایالات متحده به ویژه از یک موقعیت قوی آغاز می‌کند، با گزارش‌هایی مبنی بر افزایش ۲۲۸,۰۰۰ شغل در ماه گذشته که فراتر از انتظارات بوده است. به گزارش اکونومیست، اگرچه ترامپ یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات سیاستی تاریخ را مرتکب شده است، اما خوش‌شانس بوده که اقتصادی قوی به ارث برده است. حالا باید دید این اقتصاد چقدر می‌تواند فشار را تحمل کند.

در نهایت، اگرچه جنگ تجاری واکنش‌های شدیدی در بازارها ایجاد کرده و نگرانی‌هایی درباره رکود جهانی به وجود آورده است، اقتصاد جهانی هنوز در موقعیت نسبتاً قوی برای جذب این شوک‌های اقتصادی قرار دارد. با این حال، تأثیرات بلندمدت به این بستگی خواهد داشت که ایالات متحده و دیگر کشورها تا چه اندازه قادر به تحمل درد اقتصادی خواهند بود، به‌ویژه اگر تنش‌های تجاری بیشتر تشدید شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۹ فروردين ۱۴۰۴
این افت اقتصادی فقط برای ایرانه وخودت نو به جهان نچسبونید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۹ فروردين ۱۴۰۴
ترامپ باعث میشود آمریکا همپیمانان خود ازدست بدهد رکود هم باشد برای آمریکاست بی اعتباری آمریکا داعمی خواهد بود
آخرین اخبار