رئیس جمهور آمریکا در آستانه مذاکرات مسقط با دیگر تهدیدات خود علیه جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند -  دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از مذاکرات پرتنش امروز شنبه درباره برنامه هسته‌ای ایران، ادعای تکراری دستیبای ایران به سلاح هسته‌ای را بازگو و تأکید کرد: «ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد».

ترامپ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در هواپیمای اختصاصی ایر فورس وان گفت: «من می‌خواهم ایران کشوری شگفت‌انگیز، بزرگ و شاد باشد. اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند. این اظهارات ساعاتی قبل از دیدار استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در عمان بیان شد. 

در حالی که جمهوری اسلامی ایران بار‌ها تاکید کرده است که انرژی هسته‌ای آن صرفا غیرنظامی و برای تامین انرژی است، ویتکاف روز جمعه ادعا‌های همیشگی واشنگتن درباره نظامی سازی برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد و گفت «خط قرمز کاخ سفید جلوگیری از تسلیحات هسته‌ای ایران است.» 

او در گفت‌و‌گو با وال استریت ژورنال گفت: موضع ما با خاتمه برنامه هسته‌ای ایران آغاز می‌شود. این موضع امروز ماست. اما افزود: البته این بدان معنا نیست که ممکن است راه‌های دیگری برای سازش بین دو کشور پیدا نکنیم.

این ادعا‌ها پس از آن مطرح شد که کاخ سفید اعلام کرد هدف نهایی ترامپ این است که اطمینان حاصل کند ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. 

به گزارش وال استریت ژورنال، ویتکاف گفت در صورتی که تهران از تعطیل کردن برنامه هسته‌ای خود امتناع کند، این موضوع را به ترامپ ارائه خواهد داد تا تصمیم نهایی گرفته شود. 

ایران و آمریکا امروز شنبه در مسقط گفت‌و‌گو خواهند کرد تا به یک توافق احتمالی هسته‌ای برسند. 

تهران روز جمعه اعلام کرد که به دنبال یک توافق واقعی و منصفانه است. این مذاکرات هفته‌ها پس از ارسال نامه ترامپ به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، برگزار می‌شود که در آن خواستار حل مسائیل از طریق دیپلماسی شده، اما در صورت عدم همکاری ایران، با اقدام نظامی نیز تهدید کرده بود. 

علی شمخانی، مشاور رهبر ایران، در پستی در اکس (توییتر سابق) نوشت: تهران به دنبال نمایش و حرف‌زدن در برابر دوربین‌ها نیست، بلکه خواستار توافقی واقعی و عادلانه است. پیشنهادات مهم و قابل اجرا آماده شده‌اند. 

وی تأیید کرد که عراقچی با اختیارات کامل برای مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان شده و افزود در صورت نشان‌دادن حسن نیت از سوی واشنگتن، مسیر پیش رو هموار خواهد بود. 

ایران و قدرت‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ توافق هسته‌ای را امضا کردند که بر اساس آن تهران برنامه هسته‌ای خود را محدود کرد و در مقابل، تحریم‌ها کاهش یافتند. با این حال، ترامپ در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد. 

ترامپ بار‌ها تأکید کرده که ایران نباید اجازه داشته باشد سلاح هسته‌ای داشته باشد و در صورت شکست مذاکرات، اقدام نظامی را تهدید کرده است. در مقابل، ایران استدلال می‌کند که برنامه هسته‌ای آن تنها برای مقاصد صلح‌آمیز انرژی است.

منبع: تی آر تی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۲۳
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
از کشتار مظلومان وبی گناهان دست بردارید ای بزرگترین قاتلان وجنایتکاران عالم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
من یک کارگر ساده و گرسنه هستم، و نمی توانم مزخرفات این ظالمان را تحمل کنم.
برای دفاع از کشورمان یعنی ایران تا آخرین قطره خون آماده‌ام.
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۰:۲۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
لطفا پرچم ایران پشت سر این نجاست بردارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
ایران وسط کشورهای هسته ای و دشمنان هسته ای حتما می بایست این اشتباه استراتژیک را نکند ایران حقش سلاح هسته ای است به هزار دلیل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
خفه شوحیوان وحشی
United States of America
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
لازم به گفتن تو نیست ما خودمون نمیخوایم داشته باشیم نه اینکه تو بخوای نذاشته باشیم
United States of America
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
حالا کی خواست که داشته باشد
Iran (Islamic Republic of)
چ.ک
۱۰:۰۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
توی متنهای خودتون غلط املائی خیلی زیاد دارین
Germany
ناشناس
۰۹:۵۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
یعنی یه مرد تو ایران پیدا نمیشه جواب قاطع به این مردتیکه قمار باز بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
ترامپ به شدت ترسیده برای همین مجبور به مذاکره شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
آها این شد حرف حساب .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
برق نداریم
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۹:۴۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
مرگ بر کسی که مخالف رشد ایران و ایرانیه
Iran (Islamic Republic of)
مرگ بر آمریکا
۰۹:۳۷ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
جنگ جنگ تا پیروزی
Iran (Islamic Republic of)
reza sarhad
۰۹:۳۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
ترامپ غلط زیادی میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
بارها گفتیم در برنامه هسته ای ونظامی مذاکره ای صورت نمی گیرد ونخواهد گرفت
ترامپ هم هارت وپورت زیادی نکنه
آخرین اخبار