نمایندگان احزاب آلمان گفته اند که روند انتقال کارکنان محلی و افغان‌های در معرض خطر به آلمان، باید با کم‌ترین کاغذبازی و بیش‌ترین سهولت صورت گیرد. 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت داخله آلمان گفت که حدود 20 هزار شهروند افغانستان در خواستار رسیدن به کشور آلمان هستند.

این افراد شامل همکاران محلی نهادهای آلمانی، هنرمندان، روزنامه‌نگاران، دانشگاهیان و فعالان حقوق زنان و حقوق بشر همراه با خانواده‌هایشان هستند.

 به نقل از وزارت داخله آلمان تا 27 دسمبر، پنج هزار و 437 نفر از همکاران وزارت کمک‌های عمرانی، مترجمان ارتش و نیروهای محلی افغان‌، توانسته‌اند از افغانستان خارج و به آلمان منتقل شوند.

فعالان مدنی و حقوق بشری، هنرمندان، روزنامه‌نگاران و دانشگاهیان افغانستان از سوی دولت آلمان جزو افراد در معرض خطر ویژه دسته بندی شده است.

بربنیاد گزارش، تا پایان دسمبر، 446 نفر از این گروه به آلمان آمده‌اند که تعداد کل آنها با احتساب بستگان و همراهانشان 1462 نفر می‌شود.

پیش‌تر آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان از حزب سبزها گفته بود که برلین خروج گروه‌های خاص آسیب‌پذیر از کابل را تسهیل می‌کند. اما حزب چپ‌ها انتقاد می‌کند که برای حفاظت این افراد از خطرات، تلاش کافی صورت نگرفته است.

گوکای اکبولوت، نماینده چپ‌ها با اشاره به اعدام یا ناپدید شدن 100 نیروی نظامی و امنیتی افغانستان در چهار ولایت در هفته‌های گذشته، خطاب به بربوک گفته است: "وزیر خارجه جدید موظف است سریعاً و بدون اگر و مگر به افراد در معرض خطر کمک کند."

طبق این گزارش، در تفاهم‌‌نامه ائتلاف احزاب سوسیال دمکرات، سبزها و دمکرات آزاد آمده است که روند انتقال کارکنان محلی و افغان‌های در معرض خطر به آلمان، باید با کم‌ترین کاغذبازی و بیش‌ترین سهولت صورت گیرد. 

ین سند گفت: "ما به متحدان خود پشت نخواهیم کرد. ما می‌خواهیم به ویژه از کسانی که به عنوان شرکای خارجی در کنار جمهوری فدرال آلمان ایستاده و برای دموکراسی و توسعه اجتماعی مبارزه کرده اند، محافظت کنیم."

وزارت خارجه آلمان تاکنون 670 نفر را با دو پرواز چارتر از کابل تخلیه کرده و گفته است که به دلیل مشکل‌آفرینی‌های طالبان امکان پروازهای مستقیم بیش‌تر فعلا وجود ندارد. همچنین 430 نفر دیگر توانسته‌اند با پروازهای ساماندهی‌شده توسط قطر از افغانستان خارج شوند. شماری هم با پرواز یک سازمان غیردولتی کابل را ترک کرده‌اند.

انتهای پیام/ ر

برچسب ها: آلمان ، مهاجرت ، افغانستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.