گاهی از دیدن دو یا سه عنوان تخصص در تابلوی پزشکان دچار تردید می‌شوید، در این زمینه باید دانست تابلوی پزشکان شرایط قانونی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «داخلی، پوست، مو، زیبایی، اطفال» این کلمه ها و عبارات شاید برای شما هم آشنا باشد، کلمات عمومی که این روزها روی بیشتر تابلوی مطب پزشکان و یا در بنرهای صفحات مجازی به چشم می‌خورد.

بسیاری از  بیماران خیلی وقت‌ها این نوشته ها را می‌بینند و می خوانند اما چون آگاهی از نوع طبابت پزشک ندارند، آنها را نادیده می‌گیرند و به راحتی از آن گذر می‌کنند. گاهی حتی برای درمان بیماری خود هم با پزشک مذکور تعجیل می‌کنند و اصلا برایشان فرقی ندارد، تخصص اصلی پزشک و یا دکتر آیا همانی است که بر روی تابلو نوشته یا خیر.

 برخی پزشکان با پاس کردن برخی از دروس پایه در دانشگاه، پزشک عمومی را دریافت کرده اند اما قانون سازمان نظام پزشکی به آنها اجازه داده است، دروسی را که در آنها مهارت خاصی دارند را بر روی تابلوی مطبشان بیاورند اما ذکر عنوان «پوست و زیبایی» بر روی تابلو یک پزشک عمومی می‌تواند ذهن افراد را درگیر کند که آیا پزشک متخصص است یا پزشک عمومی؟.

 اما چون تعرفه درمانی این پزشکان با متخصصان اصلی از کف تا سقف متفاوت است، بیماران را مجاب می‌کند که برای درمان به آنها مراجعه کنند. 

تابلو معرفی پزشکان

به خطر افتادن جان بیماران با تشخیص‌های غیر تخصصی

ابوذر شفیعی، متخصص پوست، مو و زیبایی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انجام خدمات پوست، مو و زیبایی توسط پزشکان عمومی، اظهار کرد: این موضوع در هیچ جای دنیا رایج نیست. در اغلب کشور‌ها در تابلوی مطب پزشک عمومی، فقط عبارت و کلمه پزشک عمومی دیده می شود.

او افزود: این حق مسلم هر بیمار است که بداند به پزشک عمومی که مراجعه کرده است پزشک عمومی است یا متخصص یک بیماری خاص.

شفیعی ادامه داد: مسئله اصلی ما به خطر افتادن جان بیمارانی است که با تشخیص‌های غیر تخصصی به خطر می‌افتد. در بسیاری از موارد دیده شده است که یک بیمار به دلیل تشخیص اشتباه پزشک غیر متخصص، دچار مشکلات خطرناکی شده است که در بسیاری از موارد، مشکلات به وجود آمده غیر قابل بازگشت هستند.

این متخصص پوست گفت: قانون می گوید باید رشته‌های تخصصی اخذ شده پزشک بر روی تابلوی او ثبت شود، اما در اینجا به همان پزشکان اجازه داده می شود، چند عنوان که در آن مهارت دارند را بدون گذراندن دوره های علمی و داشتن مدرک تحصیلی مورد نظر روی تابلوی بیاورند.

شفیعی اضافه کرد: متأسفانه این کار در بسیاری از تابلوهای سطح شهر و گاها در صفحات اینستاگرام برخی پزشکان دیده می شود، برای مثال پزشکان عمومی بدون درج عنوان پزشک عمومی روی تابلوی مطب خود تخصص‌هایی همچون پوست، مو و زیبایی و یا غیره را درج می‌کنند اما خدماتی که به مردم و بیماران ارائه می دهند در حد خدمات یک پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی نیست.

او تصریح کرد: متاسفانه در بعضی موارد دیده شده است که برخی از پزشکان برای جلب مشتری بیشتر و درآمدزایی بالاتر از عبارت «متخصص» و  یا عباراتی از قبیل عضو انجمن لیزر کشورهای اروپایی در تابلو استفاده می‌کنند اما متاسفانه استفاده از چنین کلمات و عبارات نه تنها فریب اذهان عمومی را در پی دارد  بلکه کلاهبرداری نیز محسوب می‌شود.

این متخصص پوست توصیه کرد: در لحظه ورود خود به مراکز و مطب های شبهه ناک از منشی و یا پزشک مورد نظر سوال شود که پزشک مورد نظر چه تخصصی دارد.

 تابلو مطب

استفاده از کلمه متخصص و فوق تخصص جرم است

رحمت‌الله توکل، معاون اجرایی معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: پزشکان عمومی می‌توانند، سه عنوان تخصصی که در آن مهارت بیشتری دارند را در تابلوی مطب خود لحاظ کنند و در حوزه کاری خود بگنجانند.

او افزود: طبق آیین نامه سازمان نظام پزشکی کشور حتماً عنوان دکترای پزشکی در تابلوی مطب پزشک عمومی درج شود و پس از آن تخصص‌هایی مثل پوست و اطفال در ادامه دکترای پزشکی قید شود.

معاون اجرایی معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: درج این موارد بدین منظور است که پزشک عمومی در تخصص‌های قید شده هم مهارت دارد و اگر عنوان دکترای پزشکی قید نشود، تخلف محرز صورت گرفته است.

توکل  تصریح کرد:سطح سواد سلامت مردم باید ارتقا یابد و همچنین مردم باید آگاه باشند که به چه پزشک و با چه تخصصی مراجعه می‌کنند.

معاون اجرایی معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی گفت: برای اطلاعات بیشتر از تخصص یک پزشک می توانید با شماره گیری تلفن سازمان نظام پزشکی و یا با ورود به سایت سازمان نظام پزشکی از تخصص اصلی پزشکان اطلاع پیدا کنید.

او تاکید کرد: دکترای پزشکی یا همان پزشک عمومی نمی تواند در تابلو و سرنسخه خود از عبارت و کلمه «تخصص» یا «متخصص» استفاده کند، انجام چنین کاری قطعا تخلف است و با متخلفین برخورد قانونی صورت می گیرد.

توکل از نحوه نظارت سازمان نظام پزشکی در فضای حقیقی و مجازی گفت: سازمان نظام پزشکی وظیفه نظارت و بازرسی بر روی تابلوی مطب‌ها را در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی بر عهده دارد، البته مردم هم باید در این زمینه با ما همکاری داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف، مراتب را جهت بازرسی و نظارت به اطلاع ما برسانند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار