شانه ساز از ممنوعیت تجویز و توزیع دارو‌های "رمدسیویر" و "فاویپیراویر" در خارج از بیمارستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان درباره تجویز و توزیع داروی رمدسیویر برای بیماران کرونایی اظهار کرد: بارها تذکر دادیم که باید این دارو از شبکه رسمی کشور یعنی بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و معاونت‌های غذا و دارو در کشور توزیع شود، اما متاسفانه در هفته‌های گذشته شاهد آن بودیم که عده‌ای سود جو اقلام دارویی که هنوز به تایید رسمی سازمان غذا و دارو و کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نرسیده بود را با قیمت‌های بسیار گزاف به فروش رساندند.

او افزود: متاسفانه پس از بررسی‌ها مشخص شد دارویی که هزینه گزاف برای تامین آن پرداخت شده است، آنتی بیوتیک ساده‌ای بود که روی هیچ ویروسی اثربخشی ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اطمینان می‌دهم که در تامین دارو‌های مورد نیاز کشور برای بیماران مبتلا به کرونا، مشکلی نداریم. این دارو‌ها در گام اول برای انجام مطالعات بالینی وارد کشور شد و در اختیار شبکه مطالعات بالینی کشور قرار گرفت. دارو‌هایی هم که به صورت رسمی در این زمینه وارد کشور شدند در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفتند.

شانه ساز با بیان اینکه به زودی ما از تولید داخل داروی رمدسیویر بهره برداری خواهیم کرد، گفت: افزون بر این داروی فاویپیراویر از چند ماه گذشته در کشور تولید شده و توزیع گسترده آن از هفته گذشته در دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز شده است.

او گفت: داروی فاویپیراویر و رمدسیویر قرار نیست در خارج از بیمارستان‌ها و به صورت انبوه عرضه شوند، چراکه مصرف بی رویه این دارو‌ها می‌تواند موجب مقاومت ویروسی شود؛ به همین دلیل این دارو‌ها طبق نظام ثبت شده، توزیع خواهند شد. در گام دوم رمدسیویر را وارداتی کردیم تا در دو روز آینده در اختیار معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها قرار بگیرد .

شانه ساز تصریح کرد: ماده اولیه داروی رمدسیویر را هم در داخل کشور تولید کرده ایم که این نشان از توانمندی بالای صنعت داروسازی کشور است. باید توجه داشت هر دارویی که در دنیا عرضه شود و احتمال این را داشته باشد که می‌تواند در درمان کرونا موثر واقع شود، در داخل تولید می‌کنیم تا برای بیماران کرومایی تجویز شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شرط توزیع مصرف دارو‌های کرونا این است که این دارو‌ها مهر تایید مراجع رسمی و علمی کشور را داشته باشند.

شانه‌ساز تاکید کرد: از پزشکان درخواست می‌کنیم که دارو‌های خارج از پروتکل درمان کرونا را تجویز نکنند چرا که باعث سردرگمی بیماران می‌شوند. قیمت گذاری داروی رمدسیویر انجام شده است، براین اساس داروی تولید شده در ایران، یک پنجم نمونه خارجی قیمت دارد.

واکسن آنفلوانزای ایرانی در پاییز وارد بازار خواهد شد

رئیس سازمان غذا و دارو درباره تامین واکسن آنفلوانزا با توجه به همزمانی بیماری کرونا و آنفلوانزا در فصل پاییز و زمستان گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، واکسن آنفلوانزای ایرانی در پاییز وارد بازار خواهد شد بنابراین از سال‌های آینده دیگر نگران تامین واکسن آنفلوانزا نخواهیم بود. امسال با توجه به اینکه این واکسن ایرانی به موقع برای تزریق آماده نمی‌شود، تمهیدات لازم را برای واردات نمونه خارجی آن انجام داده‌ایم.

او افزود: امسال بیش از ۲ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر در اختیار معاونت بهداشت قرار خواهد گرفت همچنین سه برابر این عدد برای مصرف داروخانه‌ها در نظر گرفته شده است. باید به یاد داشت واکسن و دارو باید از داروخانه‌ها تهیه می‌شود و اینکه برخی خارج از داروخانه دارو و واکسن تهیه می‌کنند، مورد تایید نیست.

مشکلی در مورد تامین ماسک نداریم

شانه ساز در واکنش به انتشار نامه‌ای درباره کمبود مواد اولیه ماسک به وزارت صمت و حواشی ایجاد شده پس از انتشار این نامه گفت: این یک نامه معمولی بود که طبق روال عادی کار، به وزارت صمت زده شد. همیشه این دسته از مکاتبات وجود داشته است و کمیته تامین و توزیع و لجستیک ستاد ملی مقابله با کرونا همیشه بازار را رصد می‌کند تا مشکلی در تامین نداشته باشیم.

او ادامه داد: خوشبختانه پس از شروع کرونا علی رغم تحریم‌ها، مشکلی در تامین و تدارک ماسک نداشتیم. مطابق پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای تامین نیاز آینده، این نامه را به وزارت صمت سمت نوشتیم تا مواد اولیه لازم برای تولید ماسک به موقع تامین شود چراکه برخی تولیدکنندگان نسبت به تامین مواد اولیه و قیمت آن اظهار نگرانی کرده بودند و ما طبق معمول این موارد را به جناب آقای مدرس خیابانی انعکاس دادیم.

او تصریح کرد: متاسفانه در برخی شبکه‌های معاند زیرنویس شد که رئیس سازمان غذا و دارو در مورد کمبود ماسک و مواد اولیه هشدار داده است؛ در حالیکه این موضوع با واقعیت فاصله دارد و ما مشکلی در مورد تامین ماسک نداریم. 

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: همکاران داروساز از برخی اظهار نظر‌ها درباره گرانفروشی ماسک در داروخانه‌ها گلایه داشتند چرا که خدمات آن‌ها زیر سوال رفته است این در حالی است که ما در ایام نوروز داروخانه‌ها را با وجود آن که چرخش مالی پایینی داشتند مجبور به سرویس دهی کردیم. 

او با تاکید بر اینکه گرانفروشی ماسک در داروخانه‌ها را قبول ندارم، گفت: ماسک سه لایه صنعتی هیچ وقت در داروخانه‌ها توزیع نشده است ماسک‌های دیگری نیز مانند ماسک نانو وجود دارد که قیمت آن هم بالا و غیر متعارف نیست، اما در سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی روی ماسک نانو اقدام ویژه‌ای انجام نداده ایم. هموطنان برای اطلاع از استاندارد و قیمت ماسک‌ها به سایت اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا دارو مراجعه کنند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار