معاون پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی گفت: گسل تبریز یکی از مهمترین گسل های ایران است که درصورت فعال شدن آسیب های جدی به تبریز وارد خواهد کرد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛  مهدی زارع در سمینار تخصصی "زلزله ارسباران، چالشی برای توسعه" با اشاره به وقوع 500 پس‌لرزه بزرگتر از سه ریشتر بعد از زلزله ارسباران، عنوان کرد: زلزله های بم و ارسباران ازنظر زیاد بودن تعداد پس لرزه ها مشابه هم هستند که ایجاد رعب و وحشت بین مردم جنبه منفی این پس لرزه ها بود.

وی افزود: زیاد بودن تعداد پس لرزه ها و همچنین وقوع زلزله بزرگ به صورت دو مرحله ای باعث شد انرژی زمین در چندین مرحله و به آرامی آزاد شود و این موضوع از وقوع زلزله ی بزرگتری جلوگیری کرد.

وی عنوان کرد: منطقه آذربایجان و بخش شرقی ترکیه محل تلاقی چندین گسل است و از این رو وقوع زلزله و دیگر حوادث غیرمترقبه در این بخش دور از انتظار نیست.

زارع با بیان اینکه بیشترین تعداد تلفات زلزله ارسباران مربوط به کودکان زیر 10 سال و افراد بالای 60 سال بود، اظهار کرد: در این زلزله 52 کودک زیر 10 سال و 58 فرد بالای 60 سال جان باختند، مطمئنأ اگر اماکن مسکونی به صورت اصولی احداث می شدند، آمار کشته های زلزله ارسباران بسیار پایین می آمد.

وی با بیان اینکه وقوع زلزله های بزرگ در تاریخ تبریز ثبت شده است، گفت: قدرت تخریب این زلزله ها به قدری بوده است که کل تمدن تبریز را با خاک یکسان کرده اند، در گذشته سه زلزله بزرگ به فاصله 60 سال از یکدیگر در تبریز اتفاق افتاده است که این موضوع باعث شده بود مردم در خانه هایشان اتاق امنی مخصوص اسکان در موقع وقوع زلزله بسازند و ضروری است امروز نیز مردم تبریز اقدامات پیشگیرانه برای کاهش تلافات ناشی از حوادث غیرمترقبه انجام دهند.

معاون پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی با اشاره به آپارتمان سازی بر روی گسل تبریز، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 400 هزار نفر بر روی گسل تبریز ساکن هستند که در صورت وقوع زلزله در این شهر، شاهد تلفات بسیار زیادی خواهیم بود.

وی افزود: تبریز، مشهد و تهران سه کلان‌شهر مهم کشور هستند که خطر وقوع زلزله این شهرها را به شدت تهدید می کند، بیان کرد: میزان آمادگی تبریز در مقابل زلزله خوب نیست.

انتهای پیام/س

برچسب ها: گسل ، زلزله ، ارسباران ، بم ، تبریز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.