نصير دهقان پزشک و پژوهشگر طب سنتي در گفتگو با خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران گفت: از منظر طب سنتی خرمالو دارای خاصیت "اشتهاآور" و ضد خونریزی است.
درخت خرمالو بومی چین و ژاپن است و امروزه در بیشتر نقاط ایران تکثیر میشود. میوه "کم کالری" و کم چربی بوده و منبع غنی "فیبر" است.
وي افزود: میوه خرمالو حاوی انواع ویتامین ها شامل ويتامين A، B و C بوده ضمنا حاوی مواد معدني مختلف مورد نياز بدن مانند كلسيم، گوگرد، آهن، فسفر، منيزيم و پتاسيم است بنابر این به جهت وجود انواع ویتامین ها و مواد معدنی درون آن براي "رشد و نمو كودكان" و هم چنین جلوگیری از پوکی استخوان بسیار توصیه می شود.
هم چنین مصرف سایر میوه ها و سبزیجات هم چون پرتقال، انگور، زیتون، اسفناج، کرفس و جعفری نیز می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری پوکی استخوان بسیار موثر باشند.
دهقان خاطرنشان کرد: پوکی استخوان بیماری شایع متابولیکی استخوان بوده که ویژگی بارز آن کاهش کمیت توده استخوانی واستحکام آن است. بهترين روش پيشگيري از پوكي استخوان رعايت رژيم غذايي سالم، فعاليت ورزشي مناسب و دوري از عوامل ایجاد کننده آن مانند مصرف سيگار است. این بیماری خاموش است و تا زمانی که در بدن "شکستگی" ایجاد نشود بدون علامت باقی می ماند؛ لذا لزوم تشخیص و درمان عاجل آن توصیه می گردد.