عضو هیات علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: کمپین روز جهانی سلامت امسال با شعار «شروعی سالم، آینده‌ای امیدبخش» از جوامع خواسته است تا به مرگ‌های قابل پیشگیری در مادران و نوزادان پایان داده و سلامت زنان را در اولویت قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان -  سمیرا محمدی عضو هیات علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی اظهارداشت: روز جهانی سلامت (۷ آوریل مصادف با ۱۸ فروردین)، آغازی برای کمپینی یک ساله با محوریت یک موضوع مرتبط با سلامت است.

وی افزود: یکی از دلایل انتخاب این کمپین این است که طبق آمار‌های منتشرشده، هر سال نزدیک به ۳۰۰ هزار زن به دلیل بارداری یا زایمان جان خود را از دست می‌دهند. همچنین بیش از ۲ میلیون نوزاد در ماه نخست زندگی فوت می‌کنند و حدود ۲ میلیون نوزاد دیگر نیز مرده به دنیا می‌آیند. این یعنی به‌طور میانگین، هر هفت ثانیه یک مرگ قابل پیشگیری رخ می‌دهد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید محتوای سلامت تصریح کرد: با ادامه این روند، چهار کشور از هر پنج کشور به اهداف تعیین شده برای بهبود بقای مادران تا سال ۲۰۳۰ نمی‌رسند و یک کشور از هر سه کشور نیز به هدف کاهش مرگ‌ومیر نوزادان نمی‌رسد.

محمدی اظهارداشت: زنان و خانواده‌های آنها در سراسر جهان به مراقبت‌های باکیفیتی نیاز دارند که هم از نظر جسمی و هم روانی، آنها را پیش از بارداری، هنگام زایمان و پس از آن حمایت کند. در این راستا سیستم‌های سلامت باید تکامل یابند تا بتوانند طیف گسترده‌ای از مشکلات مربوط به سلامت مادران و نوزادان را مدیریت کنند.

وی یادآورشد: این مشکلات فقط شامل عوارض زایمان نیستند، بلکه اختلالات روانی، بیماری‌های غیرواگیر و تنظیم خانواده را نیز شامل می‌شود. علاوه بر این، قوانین و سیاست‌هایی باید وجود داشته باشد تا سلامت و حقوق زنان و خانواده‌ها را در نظر بگیرد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید محتوای سلامت هدف از تشکیل این کمپین را افزایش آگاهی درباره شکاف‌های موجود در بقا و سلامت مادران و نوزادان، نیاز به اولویت قرار دادن توجه به خوب بودن زنان در بلند مدت، حمایت از سرمایه‌گذاری‌های مؤثر بر بهبود سلامت زنان و نوزادان، تشویق به اقدام جمعی برای حمایت از والدین و متخصصان سلامت، ارائه دهنده مراقبت‌های حیاتی و ارائه اطلاعات سلامت مفید و ضروری در مورد بارداری، زایمان و دوران پس از زایمان دانست.

محمدی در پایان از مردم خواست تا با به اشتراک گذاشتن پیام کمپین و تجربیات شخصی خود از بارداری و زایمان در فضای مجازی در این کمپین مشارکت کنند.

منبع: پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۰۱:۱۵ ۱۹ فروردين ۱۴۰۴
میدونین برای عدم فرزند آوری شعار عوض کردن سلامتی کودک و مادران یکمی هوشیار باشیم اینا کار استکباره
آخرین اخبار