به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ استاد بيماري هاي عفوني کودکان دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه حدود 150 ماده مغذي در شير مادر وجود دارد، اظهار داشت: عوامل مصونيتي شير مادر از طريق جفت و شير مادر انتقال يافته و حداقل به مدت 4 ماه شير خوار را محافظت مي كند و ابتلا به بيماريهاي عفوني در شير خوار محروم از شير مادر 5 تا 10 برابربيشتر است.
دکتر عبدالکريم حامدي با اشاره به اينکه بهترين تغذيه شيرخوار شير مادر است حتي در زماني كه شيرخوار يا مادر بيمار باشند، خاطر نشان کرد: در زمان ابتلا مادر به بيماريهاي ويروسي همچون ويروس سرخک، سرخچه، اوريون، آبله مرغان و سيتومگالو همانطور که ويروس در شير وارد مي شود آنتي بادي هم از راه شير به شير خوار مي رسد پس جدا كردن مادر و شير خوار كار بيهوده اي است.
عضو کميته تغذيه با شير استان خراسان رضوي در خصوص ابتلا به هپاتيت B در مادران شيرده اظهار داشت: مهمترين راه انتقال اين ويروس خون، مايع آمنيوتيك ،ترشحات مجاري زايمان و شير مادر است که در اين مورد به نوزاد واكسن و ايمونوگلوبولين اختصاصي تزريق کرده و از شير مادر استفاده مي كند.
دکتر عبدالکريم حامدي در خصوص مادران مبتلا به ايدز گفت: بر اساس اطلاعيه WHO بعلت مزاياي فراوان شير مادر لازم است شير مادر ادامه يابد كه باعث جلوگيري از شدت يافتن و يا اشاعه بيماري هم مي شود اما اگر مادر ایدز سیمپتوماتیک دارد توانایی شیر دادن را ندارد.
وي گفت: در مواردي كه مادر HTLV-I مثبت باشد هم مي تواند شير دهي را ادامه دهد. مگر اینکه مادر فلج و میلوپاتی داشته باشد.
استاد
دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: نوزادان شيرخواري که مبتلا به
بيماريهاي مختلفي از جمله گاسترو آنتريت (اسهال و استفراغ )، بيماريهاي
تنفسي، گالاكتوزمي، هيپو تيروئيدي، ايكتر، شكاف كام و لب نيز مي توانند از
شير مادر بهره مند شوند
دکتر حامدي تاکيد کرد : هيچ بيماري وجود ندارد كه مانع شير دهي شود و مصرف شير مادر در شير خوار باعث بهبودي زودتر او خواهد شد و هيچ بيماري وجود ندارد كه شيرخوار از شير مادر محروم شود حتي در موارد بيماري متابوليك مثل فنيل كتونوري شير خوار بايد شير مادر بهمراه شير رژيمي استفاده کند.