به گزارش
گروه كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ دكتر آريا جنابي، فوقتخصص كليه و فشار خون با بیان این مطلب گفت: ديابت بيماري شايعي است و ميتواند عوارض جدي براي بدن داشته باشد. فرد بيماري كه مبتلا به ديابت است و از قند خون بالا رنج ميبرد، كليههاي آسيبپذيرتري دارد.
دكتر آريا جنابي افزود: وقتي فشار خون در اثر ديابت افزايش مييابد، اثرات منفي آن بر كليهها بيشتر ميشود؛ قند خون هر چه بيشتر و بهتر كنترل شود، از عوارض جدي قند خون روي كليهها جلوگيري خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: سابقه خانوادگي فشار خون بالا در فرد ديابتي نيز احتمال ابتلا به بيماريهاي كليوي را زيادتر ميكند و توصيه می شود براي پيشگيري از عوارض ديابت، مصرف داروهاي مناسب با تجويز پزشك و آزمايش دورهاي ادرار و كنترل دفع ميزان پروتئين خون است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصریح کرد: در ديابت نوع يك، پس از پنج سال ميزان «ميكروآلبومين» در ادرار كنترل و در نوع دو ديابت از بدو تشخيص بررسي ميشود و مشكل كليه در افراد ديابتي بيشتر به دليل اختلال در كاركرد گلومرولهاست كه در واقع محل تصفيه خون است.
وی با بیان این که اولين مرحله بيماري، دفع پروتئين از ادرار است، ابراز داشت: با تشخيص زودرس در اين مرحله ميتوان از وخيم شدن بيماري جلوگيري كرد. بايد بدانيد هرچه در كنترل بيماران ديابتي بيشتر دقت شود، از عوارض قلبي و تنگي عروق كرونر جلوگيري ميشود.
منبع وبدا