اقدام بغداد در امضای قرارداد تسلیحاتی چهار میلیارد و 200میلیون دلاری با مسکو نشان داد که عراق در حال فاصله گرفتن از آمریکا و سیاست های امنیتی یکسویه و دیکته شده کاخ سفید است.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران ، مروان بشاره در گفتگو با شبکه الجزیره درباره بالا بودن ارزش قراردادهای دوجانبه بین عراق و روسیه گفت: بی گمان، در این برهه، دو کشور درباره برخی مسائل مانند سوریه هماهنگ هستند. نوری المالکی، نخست وزیر عراق، بارها اعلام کرده است که موضع دو کشور درباره سوریه همسو باهم است، به این معنا که نه از دولت و نه از مخالفان سوری حمایت می کنند بلکه از حل و فصل مسالمت آمیز در آن کشور حمایت می کنند.

وی گفت: عراق امروز به دنبال فاصله گرفتن از واشنگتن است. قرارداد تسلیحاتی دو طرف برای عراق مناسب بود زیرا مسکو هیچ شرط سیاسی بر بغداد مطرح نکرده است.

بشاره در پاسخ به این پرسش مجری شبکه الجزیره که آیا قرارداد تسلیحاتی بین عراق و روسیه به نوعی ارسال سلاح به داخل سوریه نیست ، چنین گفت: لزوماً، چنین نیست. امروز ارسال تسلیحاتی نظامی از ایران، عراق و لبنان به سوریه آسان است. علاوه بر آن، نظام سوریه در حملاتش نیازمند حجم عظیمی از سلاح و جنگنده های جدید و پیشرفته نیست.

این کارشناس سیاسی افزود: نوری المالکی، نخست وزیر عراق، تلاش می کند تا در میان دو کشور ایران و سوریه مواضع مستقلانه ای از واشنگتن داشته باشد. از این رو، بین تهران، بغداد و مسکو هماهنگی وجود دارد که تاحدودی مبتنی بر منافع مشترک راهبردی است و از نظام حاکم سوریه حمایت می کند.

بشاره درباره موضع و نگاه آمریکا به نزدیک شدن موضع عراق به روسیه نیز گفت: بی گمان، در برهه کنونی در آمریکا فضای ملتهب انتخابات حاکم است. البته، چنین اقدامات و تصمیم هایی، به ویژه پس از سخنرانی دیروز میت رامنی خوشایند اوباما نیست، به ویژه اینکه رامنی اعلام کرد که سیاست های دولت کنونی آمریکا شکست خورده است و اقدام آن در خارج کردن نیروهای آمریکایی از عراق شتابزده بود.
وی گفت: واشنگتن از چنین تحرکات عراق راضی نیست، اما از فضای سیاسی درکشورهای عربی، به ویژه پس از انقلاب های عربی دور شده است.

این کارشناس سیاسی درباره احتمال افزایش تولید نفت خام عراق و جبران کردن واردات نفت روسیه و چین از دیگر کشورها مانند لیبی نیز گفت: منافع عراق و دولت نوری المالکی در گرو درآمدهای نفتی است. واشنگتن نیست که سیاست های نفتی و امنیتی عراق را مشخص می کند بلکه واشنگتن تاحدودی اراده تحمیلی خود را در عرصه های اقتصادی و راهبردی عراق از دست داده است و بغداد در کنار روسیه و ایران قرار گرفته است.
برچسب ها: عراق ، آمریکا ، روسیه ، نفوذ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار