
مهدی جمالینژاد شامگاه شنبه در نشست مدیران کل اتباع و امور خارجه استانداریهای کشور که در هتل عباسی اصفهان برگزار شد، از میزبانی حدود ۶۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی در استان اصفهان خبر داد و بر لزوم برنامهریزی دقیق برای اتباع مجاز و غیرمجاز تأکید کرد.
وی گفت: از مجموع ۶۰۰ هزار نفر اتباع خارجی استان اصفهان، حدود ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزار نفر مجاز و بقیه غیرمجاز هستند.
استاندار اصفهان با اشاره به اهمیت برنامهریزی برای آینده اتباع مجاز، بر لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از ایجاد مشکلات توسط اتباع غیر مجاز تأکید کرد و افزود: باید برای کسانی که مجاز هستند، برنامهریزی دقیق داشت تا آیندهشان تضمین شود.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر، برای اتباع غیرمجاز نیز باید چارهاندیشی کرد تابه عنوان یک مشکل برای کشور مطرح نشوند.
جمالینژاد به وضعیت ۱۲ شهرستان استان اصفهان به عنوان مناطق خط قرمز اشاره و خاطر نشان کرد: در این شهرستانها، مدیریت اتباع نیازمند توجه ویژه و برنامهریزی دقیق است.
وی افزود: در برخی از این شهرستانها، شرایط حساستر است و باید با دقت بیشتری به موضوع اتباع پرداخت تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد آمار دقیقی از اتباع خارجی وجود ندارد، از تلاشهای اخیر برای جمعآوری اطلاعات دقیقتر تقدیر کرد و گفت: مسئولان مربوطه در حال ورود به این حوزه هستند تا آمار دقیقتری را جمعآوری و تفکیک افراد مجاز از غیرمجاز را داشته باشند و این گام اولیه برای مدیریت بهتر وضعیت اتباع در استان است.
استاندار اصفهان بر لزوم برنامهریزی برای آینده اتباع مجاز و غیرمجاز تأکید کرد و گفت: باید به گونه ای کار کرد تا کسانی که در این شرایط سخت به کشور پناه آوردهاند، میزبانی مناسبی دریافت کنند و از طرف دیگر، برای کسانی که مجوز ندارند، باید چارهاندیشی کنیم تا مشکلی برای کشور ایجاد نکنند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان نیز در این نشست با اشاره به همایش مدیران کل اتباع و مهاجرین خارجی سراسر کشور به میزبانی استان اصفهان گفت: این همایش به مدت ۲ روز با هدف هماهنگی و برنامه ریزی برای اجرای برنامههای سال آینده در حوزه اتباع خارجی برگزار شده است.
رضا صفری ادامه داد: در این همایش، مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور، به تبیین اقدامات انجام شده در سطح ملی و دغدغههای حقوقی و اداری مرتبط با اتباع خارجی پرداخت.
وی به هدفگذاریهای سال آینده در ارائه خدمات به اتباع خارجی در استانها اشاره و ابراز امیدواری کرد که با توجه به هماهنگیهای بین بخشی انجام شده، سال آینده، سالی درخشان در حوزه ساماندهی اتباع خارجی باشد.
صفری همچنین به چالشهای موجود در حوزههای اجتماعی، آموزشی و بهداشتی ناشی از افزایش جمعیت اتباع خارجی اشاره کرد و خواستار توجه ویژه به این مسائل شد.
وی تأکید کرد: تحولات اخیر در کشورهای همسایه منجر به ورود گسترده جمعیت به کشور شده و این موضوع نیازمند برنامهریزی دقیق و هماهنگی بین دستگاههای مختلف است.
وی اضافه کرد: نمایندگان مجلس و دستگاههای امنیتی نیز بر لزوم همکاری و وفاق در این حوزه تأکید دارند و سیاستهای جدیدی برای ساماندهی اتباع خارجی و طرد آنها در دستور کار قرار گرفته است.
صفری خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام مسئولان، اعتبار برخی از مدارک اتباع افغانستانی حاضر در کشور از جمله سرشماری و بازشماری و همچنین گذرنامه خانواری در سال آینده به پایان خواهد رسید و این موضوع نیازمند اقدامات فوری و مؤثر از سوی دستگاههای مربوطه است.
وی بر اهمیت شناسایی و اعزام اتباع غیرمجاز به نقاط مرزی تأکید و اعلام کرد: این موضوع به عنوان یکی از اولویتهای کاری در سال آینده استان در نظر گرفته خواهد شد.
به گفته مسئولان، اتباع ۲۴ کشور خارجی در استان اصفهان اقامت دارند که بیشتر آنها افغانستانی هستند.
۱۲ شهرستان نطنز، فریدن، فریدونشهر، سمیرم، چادگان، خوانسار، دهاقان، نائین، گلپایگان، خور و بیابانک و اردستان و بخشهایی از شهرستانهای آران و بیدگل دارای ممنوعیت تردد، اقامت و اشتغال برای اتباع افغانستانی هستند ولی اتباع قانونی و مجاز میتوانند در ۱۶ شهرستان دیگر استان حضور داشته باشند.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد.
امیدوارم یه روزی برسه که با تصمیم عاقلانه مون برگردیم به کشورمون شما درست می فرمایین ما خیلی وقت تو کشورتون هستیم به قول برادرمون که عرض کردم اینجا به دنیا اومدیم
درست ما نمی تونیم یه ایرانی باشیم ونمی خوایم که باشیم هرکسی به ملیت خودش راضیه من به اینکه یه افغانستانی هستم مفخترم واصلاناراحت نمیشم کی دوست داره این همه تحقیر توهین بشه به والله قسم اگر تو افغانستان به نصف ایران کار میبود یه دقیقه ام تو ایران نمی موندیم ولی بخاطر بچهامون بخاطر یه لقمه نان موندیم درست بی سواد هستند مردم بی چاره افغانستان اگر تو هرکشوری چهل سالو خورده جنگ وفساد بدبختی میبود مطمئنن همین مشکلو داشتن از خدای سبحان خواهانم که هرچه زوتر تو کشورم زمینه کار فراهم بشه و با سربلندی برگردیم و ایرانیان عزیز رو رنجیده خاطر نکنیم واز شما معذرت میخوام که اسمم یک مهاجره ای کاش سرنوشت یه جوری دیگه ای می نوشت با احترام یکی ازمهاجرین مقیم در ایران
نباید داخل ایران بمونن.برشون گردونین افغانستان تا بار مالی وجودشون روی دوش کشور خودشون باشه.ما افغانی نمیخوایم،ما مسئولین نسل افغانی نمیخوایم،اونا هیچوقت خودشون رو ایرانی و خافظ منافع ایران نمی دونن.ما طالبان و داعش و تفکرات تندرویی نمی خوایم.ما امنیت و آرامش می خوایم.ما نمیخوایم تبدیل به فلسطینی های بدبخت بشیم.ما نمیخوایم بار حضور و وجود بچه های افغانی روی دوشمون باشه و هزینه نگهداری اونا رو بدیم.باید از ایران برن،فقط متخصصان و باعرضه هاشون می تونن ایران بمونن،ما کارگر جسور و گستاخ افغانی نمی خوایم.
هم کار اشغال کردن و هم مسکن را مجاز و غیر مجاز نداره
همه باید رفع زحمت کنن . خواهشن بیرونشون،کنید
لا اقل ایرانی مهاجرت میکنه هم پولداره هم تحصیل کردس خیلی زمین تا آسمان با افغانی ها فرق دارن .
ایران یه کشور چهار فصل با پتانسیل بالا اگه رانت وفساد از بین بره
وکتور به اهل کار سپرده بشه سالانه ایران به ۵۰۰هزار نیروی ماهر نیاز داره
شاید بگویید ،چرا اومدی که این چوری میگویی، من نیامدهام همین جا به دنیا آمدم مثل شما با شما بزرگ و پرورش یافته ام، یک گواهینامه رانندگی به من نمیدهید چرا چون پناهنده ام ۲۸ سالمه چرا هیچ حقوق شهروندی نداشته باشم چون باید برده مدرن باشم آمریکا ایران تحریم ظالمانه کرده ما هم در کنارشماهستیم شما ما را تحریم ظالمانه کردید یعنی پناهندگان در ایران دو حلقه تحریم ظالمانه تجربه میکنه از دلها این ها ای این ها خدا باخبره و کاری نکنید آه ای از دل این مردم مهاجر بلند شود خداوند به حوالی بندگانش باخبر هست
از طرف پناهنده نسل دوم مهاجر افغانستانی مجاز
تو هیچ وقت ایرانی نخواهی شد
تمام کار کاسبیهارو از ایرانیها گرفته اند
این بی خاصیتهای وطن فروش بدرد کشورشان نخوردند چه نفعی برای ایران و ایرانی خواهند داشت اولاد محمود و اشرف افغان خبیث