فروغ نیلچیزاده، کارشناس خانواده و پژوهشگر دینی در برنامه «آفتاب شرقی» شبکه یک درباره مباحث مربوط به فرزندآوری و فرزندپروری گفت: قصه فرزند سالم و صالح قصه دائمی همه خانهدارها و کسانی است که تمدنسازی نوین بشر را دغدغه خود میدانند. با چنین نگاهی جامعه توحیدی و ناب ایرانی - اسلامی ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازنگری در فرزندآوری و فرزندپروری است.
نیلچیزاده ادامه داد: در همان سالهای پر التهابی که میگفتند با این همه جوان نمیدانیم چکار کنیم، به یاد دارم اولین زنگ خطر کاهش جمعیت و سالمندی بلند شد. امری که در سالهای پیشرو به عنوان یک خطر ملموس میشناسیم. تبلیغات زیادی که برای کم کردن تعداد فرزندان بود، به شکلهای مختلف و با فرهنگ غلطِ فردمداری، فرهنگ اومانیسم، با جاهطلبیهای علمی و شغلی، مهاجرتها، بالا رفتن سن ازدواج، سختگیریهای مختلف و ... سبب افزایش سن ازدواج و باروری شد، که در نتیجه به سرعت شاهد چنین سطحِ جمعیتی شدیم. از طرفی، گوشی برای شنیدن به هشدارهای کارشناسان نبود.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه مقام معظم رهبری به عنوان دیدهبان جامعه هشدار کاهش جمعیت را برای تمام مردم و مسئولین با صدای رساتر از همیشه مطرح کردند، گفت: ایشان به عنوان کشتیبان کشتی جامعه بیشتر اوقات مسائل را در جلسات خصوصی مطرح میکنند. تا جایی که اثربخشی فرمایش خود اثر نکند، در جمع مباحث را مطرح میکنند. حضرت آقا پنجره جمعیتی جدید را به مردم اعلام کردند. ما از سال ۱۴۰۳ فقط تا سه سال دیگر فرصت داریم، تا بتوانیم بخشی از ظرفیتهای موجود را فعال کنیم. یعنی ظرفیت ازدواجهای موفق و تعداد فرزندآوری را بالا ببریم.
به گفته این پژوهشگر دینی، معمولاً یکی از غلطهایی که از طریق رسانهها اعلام میشود این است که تعداد زوجهایی که میخواهند بچهدار بشوند، خیلی کم است. در حالی که این گزاره غلط است. آمارهای ملی نشان میدهد که درصد کسانی که فرزند میخواهند بیشتر از کسانی است که فرزند میآورند. یعنی ما با نداشتن سبک زندگی ایرانی - اسلامی شاهد زوجینی هستیم، که میخواهند فرزند داشته باشند، ولی هرچه تلاش و هزینه میکنند تا یک فرزند داشته باشند برایشان امکانپذیر نیست. مسائلی از قبیل سبک تغذیه، پوشاک و خواب که در دهکده جهانی مطرح شد سبب شده قصه ناباروری به مسئله جدی تبدیل بشود.