شبکه خبری سی ان ان آمریکا وابسته به دموکراتها گزارش داد: «نظرسنجی جدید شبکه سی ان ان از میانگین نظرسنجیهای ملی که روز چهارشنبه به وقت محلی منتشر شد، نشان میدهد که همچنان هیچ رهبر مشخصی برای رقابتهای ریاست جمهوری وجود ندارد و به طور متوسط ۵۰ درصد از رای دهندگان احتمالی از کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و ۴۸ درصد از دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق حمایت میکنند.»
آخرین نظرسنجی یوگاو و تایمز لندن نیز نشان میدهد هریس در میان را یدهندگان احتمالی در سطح ملی، ۴۸ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، در محدوده خطای نمونهگیری این نظرسنجی، حمایت مردم را کسب کرده اند.
یک نظرسنجی جدید دانشگاه مونموث نیز نشان میدهد که ۴۸ درصد از رای دهندگان اعلام کرده اند که "قطعا" یا "احتمالا" به هریس رای میدهند. این میزان برای ترامپ ۴۵ درصد است.
پاتریک موری، مدیر نظرسنجی مونموث در این خصوص میگوید: «حتی یک درصد تغییر میتواند بر نتیجه تاثیر بگذارد، اما از توانایی اکثر نظرسنجیها برای نتیجه گیری دقیق خارج است. نکته پایانی این است که این رقابت شانس است و از ماه اوت آغاز شده است.»
پیش از این، نتایج نظرسنجی اخیر کالج امرسون از یک هزار رای دهنده احتمالی نشان داده بود که هریس تنها یک درصد از ترامپ پیشتاز است به این معنی که ۴۹ درصد از هریس و ۴۸ درصد از ترامپ حمایت میکنند. این نظرسنجی دارای خطای سه درصدی است.
رقابت در حال حاضر تقریباً به بن بست رسیده است و هر دو نامزد دارای آرای ملی مشابهی هستند و در ایالتهای اصلی انتخاباتی رقابت نزدیکی با هم دارند. هریس که در اواخر ماه گذشته دو درصد از ترامپ جلوتر بود، اکنون به سختی از نامزد جمهوری خواهان پیشی گرفته است. این کاهش فاصله میتواند نشانه نگران کنندهای برای هریس باشد.
اسپنسر کیمبال مدیر اجرایی نظرسنجی کالج امرسون به نشریه نیوزویک گفت در حالی که اختلاف بین نامزدها از اوایل سپتامبر ثابت مانده و هریس کمی برتری خود را حفظ کرده، اما وضعیت او در حال حاضر کمتر از برتری چهار درصدی بایدن در نظرسنجیهای ملی امرسون در سال ۲۰۲۰ است.
این نظرسنجی همچنین یک اختلاف جنسیتی آشکار را نشان میدهد. ترامپ در میان مردان پیشتاز است و ۵۶ درصد از او حمایت میکنند، در حالی که ۴۲ درصد از هریس حمایت میکنند. ۵۵ درصد از زنان از هریس حمایت میکنند، در حالی که ۴۱ درصد از زنان حمایت خود را از ترامپ اعلام کردهاند.
این تفاوت نشاندهنده روندهای گستردهتر انتخابات آمریکا است به این گونه که مردان تمایل دارند به سمت ترامپ بروند، در حالی که زنان تمایل به حمایت از هریس دارند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سهشنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار میشود و برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.
یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص میدهد، رئیس جمهور میشود و به کاخ سفید راه مییابد.
زمانی که رای دهندگان آمریکایی برای انتخاب رئیس جمهور به پای صندوقهای رای میروند، معمولاً فقط نام نامزدهای ریاست جمهوری و معاونان ریاست جمهوری را میبینند. با این حال، رای دهندگان در واقع به مجمعی از منتخبان (مجمع گزینندگان) رای میدهند.
در سطح ملی، در مجموع ۵۳۸ رای الکترال (رای مجمع گزینندگان) وجود دارد، به این معنی که یک نامزد برای پیروزی باید ۲۷۰ رای مجمع گزینندگان را کسب کند.
هر ایالت به تعداد نمایندگان و سناتورهایی که در کنگره دارد، مجمع منتخبان (گزینندگان) دارد. برای هر ایالت دو سناتور وجود دارد، اما تخصیص کرسیهای مجلس نمایندگان بر اساس جمعیت ایالتها متفاوت است. کالیفرنیا، پرجمعیتترین ایالت آمریکا، ۵۴ رای مجمع برگزینندگان دارد.
شش ایالت کم جمعیت و ناحیه کلمبیا تنها سه رای الکترال دارند که حداقل تعداد تخصیص یافته رای الکترال به یک ایالت است. این بدان معناست که یک رای الکترال در وایومینگ به عنوان یک ایالت کم جمعیت، حدود ۱۹۲ هزار نفر را تشکیل میدهد، در حالی که یک رای الکترال در تگزاس، یکی از ایالتهایی که کمترین میزان حضور در انتخابات را دارند، نشان دهنده حدود ۷۳۰ هزار نفر است.
همه ایالتهای آمریکا به جز دو ایالت از رویکرد برنده کامل استفاده میکنند به گونهای که نامزدی که بیشترین آرا را در آن ایالت به دست آورد، تمام آرای الکترال را به خود اختصاص میدهد.
در انتخابات فعلی ریاست جمهوری آمریکا، ایالتهای مهم انتخاباتی شامل آریزونا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، نوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین میشوند.
مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری میشود و رئیس جمهور جدید در ۲۰ ژانویه سوگند یاد میکند.
منبع: ایرنا
چونکه میخواهد از این خانم در افریقا و هند علیه کشور چین استفاده کند
ولی موفق نخواهند بود
چونکه دیگه هیچ کشوری به امریکا و غرب اعتماد نمیکنند
چونکه مدعیان حقوق بشر و ازادی دورغین شون را در غزه
جلوی چشم حهانیان به تصویر کشیدند