ناو هواپیمابر هسته‌ای رونالد ریگان همزمان با تشدید تنش‌ها با چین قرار است یکشنبه آینده در بندر ویتنام پهلو بگیرد.

ظهور چین به عنوان یک بازیگر تجدید نظر طلب که به دنبال به چالش کشیدن هژمونی آمریکا در نظام بین الملل است به هیچ عنوان مورد پسند واشنگتن نیست. از این رو، بزرگترین استراتژیست‌های آمریکایی از جمله جان مرشایمر، سردمدار رئالیسم تهاجمی خواستار اعمال همان سیاست مهاری علیه پکن هستند که پیش‌تر واشنگتن در طول جنگ سرد علیه اتحاد جماهیر شوروی به کار بسته بود. شرق آسیا اکنون در کانون سیاست‌های تقابلی آمریکا علیه چین قرار دارد. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، همزمان با تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و پکن در دریای چین جنوبی، اکنون وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) می‌گوید ناو هواپیمابر هسته‌ای رونالد ریگان قرار است برای نخستین بار در بندر دانانگ ویتنام در روز یکشنبه جاری پهلو بگیرد. 

یکی از مقامات آگاه که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: ناو هواپیمابر آمریکایی قرار است عصر یکشنبه وارد بندر دانانگ ویتنام شده و تا ۳۰ ژوئن در آنجا مستقر بماند. 

از زمان پایان جنگ ویتنام این سومین ناو هواپیمابر آمریکایی است که در بنادر این کشور لنگر می‌اندازد. جنگ ویتنام و آمریکا در سال ۱۹۷۵ به پایان رسید. با این حال، طی سالیان اخیر با افزایش قدرت نظامی چین، مقامات آمریکایی به دنبال گسترش مناسبات نظامی دو جانبه و چند جانبه با کشور‌های شرق آسیا برای مهار چین هستند. نخستین بار در سال ۲۰۲۰ ناو هواپیمابر تئودور روزولت در ویتنام پهلو گرفت. 

همزمان با اختلافات ویتنام و چین در دریای چین جنوبی، طی سال جاری میلادی مقامات واشنگتن به دنبال گسترش مناسبات نظامی خود با هانوی برآمده اند. پکن مدعی مالکیت بر بخش اعظم دریای چین جنوبی است و در این زمینه با کشور‌های شرق آسیا دچار اختلاف است. آمریکا به طور دائمی با عبور کشتی‌های نظامی خود از دریای چین جنوبی، ادعا‌های مالکیتی پکن در این زمینه را نقض می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار