علی نظری گفت: دانشگاه لرستان از تعداد کمتری دانشکده نسبت به دیگر دانشگاههای همسطح برخوردار است در حالیکه در رشته شیمی ۱۰ پروفسور دارد، اما تنها ۶ دانشکده در این مرکز فعال است.
وی با اشاره به حضور اساتید و اعضای هیات علمی توانمند در این دانشگاه اظهار داشت: متاسفانه در مواردی تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای فعالیت علمی این افراد وجود ندارد.
وی با تاکید بر توانمندسازی سیستم دانشگاهی و شفافیت سامانهها و ساختار اداری افزود: دانشگاه باید برای جامعه نیز اثرگذار باشد که به همین منظور ارتباط با صنعت و جامعه در دانشگاه لرستان بسیار فعال شده است تا نسبت به مشکلات استان حساسیت ایجاد شود.
رییس دانشگاه لرستان با اشاره به اختصاص تسهیلات برای اساتید این دانشگاه اظهار داشت: در این راستا اساتید، امکان گذراندن فرصتهای مطالعاتی در صنعت را دارند و میتوانند علاوه بر کمک به رفع مشکل دستگاههای اجرایی و صنعت، به عنوان فرصت مطالعاتی از این زیرساختها استفاده کنند.
نظری ادامه داد: باید انگیزه و دغدغه مندی در خصوص مسایل پیرامون را بین اعضای هیات علمی ایجاد کرد تا بتوان ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی استان را به خوبی برطرف کرد که تسهیلات و امتیازاتی در این خصوص در نظر گرفته شده است.
وی با انتقاد از اینکه برخی اسناد بالا دستی مقاله محور هستند عنوان کرد: اصلاح اسناد بالادستی باید تسریع شود تا اعضای هیات علمی به نظام مسایل پیرامون دغدغهمند باشند و جهت رفع مشکلات جامعه گام بردارند.
رییس دانشگاه لرستان گفت: از طرفی دستگاههای اجرایی نیز باید مشکلات و نظام مسایل موجود را با دانشگاه درمیان بگذارند و دانشگاه را در راستای رفع مشکلات جامعه به پیگیری و مطالعه دعوت کنند.
نظری افزود: امسال ۶ مورد ماموریتی در بحث شیلات، کشاورزی، فناوریهای نوین کشاورزی و گردشگری با همکاری معاونت پژوهشی برای دانشگاه لرستان تعریف شده است که با حضور اعضای هیات علمی مطرح شده و مورد پیگیری قرار گرفته اند.
وی به برگزاری همایش و سمینارهای علمی جهت رفع مشکلات استان اشاره کرد و گفت: امسال جشنواره ملی قرآن کریم و سمینار بین المللی ریاضی و شیمی در این دانشگاه برگزار خواهد شد.
رییس دانشگاه لرستان اضافه کرد: کمبودهای این دانشگاه نسبت به ظرفیتهای موجود زیاد بوده که یکی از مهمترین چالشهای این مرکز بودجه است که بین ۸۵ تا ۹۲ درصد، صرف حقوق و مزایا میشود و سایر کارها معطل اعتبار میباشد.
نظری اظهار داشت: امکان انجام فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی بدون تخصیص بودجه کافی امکان پذیر نیست به نحوی که حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای انجام تکالیف قانونی دانشگاه لرستان نیاز است.
وی گفت: در حالیکه ۱۲ درصد بودجه باید به پژوهش و سه درصد به امور فرهنگی اختصاص یابد دانشگاه لرستان جهت پیشبرد امور، نیازمند بودجه واقعی است و شاخصها برای آن مشخص نیست چراکه بین دانشگاههای کشور با آیتمهای یکسان، تفاوت بودجه وجود دارد.
نظری با بیان اینکه میزان بدهی دانشگاه لرستان در چند سال گذشته حدود یک سوم بودجه بود عنوان کرد: این بدهیها مانع پیشبرد برنامههای دانشگاه و باعث ایجاد چالش شده است.
رییس دانشگاه لرستان گفت: این دانشگاه به دلیل موقعیت جغرافیایی و فرصتهای موجود، شرایط استثنایی دارد و اگر بتوان مشکل پیش رو را حل کرد میتوان از ظرفیت این دانشگاه در راستای اجرای برنامههای مختلف علمی و پژوهشی بهره برد.
حدود ۹ هزار دانشجو با حضور ۳۵۰ عضو هیات علمی در ۶ دانشکده علوم پایه، دامپزشکی، مدیریت و اقتصاد، ادبیات و علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان تحصیل میکنند.