امیر خان متقی به مارتین گریفتس نامه نوشته است. وی در این نامه خواهان همکاری های دوجانبه میان طالبان و سازمان ملل شده است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، در نامه‌ای به دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد، پیشنهادات خود را درباره «کمک‌های بشردوستانه» نشست جینوا و ادامه کمک‌های مالی جامعه بین‌المللی به افغانستان مطرح کرده است. 

در این نامه طالبان پیشنهاد ۱۵ ماده‌ای را برای کمک‌های بشری کشورهای جهان در نشست بعدی جینوا مطرح کرده‌اند.

در یکی از ماده‌ها آمده است که طالبان انتظار دارند، کمکی که پیش از این به دولت اشرف غنی می‌شد و به باور متقی راه را برای فساد باز کرده بود، به حکومت طالبان داده شود تا معاش مأموران پرداخت و ادارات دولتی فعال شود.

طالبان متعهد شده‌اند که موانع پیشین و کنونی پیش روی پروژه‌ها و کمک‌های همه موسسات بین‌المللی را بر می‌دارند و به همه شرکای سازمان ملل اجازه می‌دهند که به مردم کمک‌رسانی کنند.

هم‌چنان امیرخان متقی نوشته است که حکومت طالبان زندگی، مال و عزت کارمندان بشردوستانه را حفاظت می‌کند و موانع سر راه کار آن‌ها را از بین می‌برد.

وی متذکر شده است که طالبان تعهد داده‌اند تا حرمت دفاتر سازمان ملل متحد و موسسات بشردوستانه را نگه می‌دارند و برای توافق متقابل در این مورد مکانیسم ایجاد می‌کنند.

سرپرست وزارت خارجه طالبان می‌گوید که در وضعیت کنونی افغانستان، صحت، تعلیم و بیکاری از چالش‌های جدی است و به کمک‌های عاجل در این عرصه‌ها نیاز است. هم‌چنان لازم است پروژه‌های سابق تکمیل و پروژه‌های جدید دیزاین و تطبیق شود.

او در مورد بازسازی گفته، پروژه‌هایی که نیمه‌کاره مانده است، باید تکمیل شود؛ زیرا همه آن‌ها ضایع می‌شود و همین طور پروژه‌های جدید نیز شروع نمی شوند.

سرپرست وزارت خارجه طالبان از جامعه جهانی خواسته است که برای مبارزه با مواد مخدر با حکومت طالبان همکاری کند. به گفته او، «حکومت» مسئولیت دارد که حدود چهار میلیون معتاد را درمان و برای آن‌ها زمینه کار را فراهم کند.

امیرخان متقی می‌گوید، پروژه‌هایی که از سوی بانک جهانی، بانک توسعه آسیایی و سایر نهادهای کمک‌کننده متوقف شده است، باید هرچه زودتر آغاز شود و معاش کارمندان و تمویل پروژه‌ها مثل سابق ادامه یابد، در غیر آن صورت شمار زیادی بیکار خواهند شد.

او گفته است که همه کارمندان دولت سابق دعوت شده‌اند که به کارهایشان برگردند اما ممکن است به دلیل نبود امکانات بیکار شوند.

طالبان هم‌چنان از جامعه جهانی خواسته، کادرهایی را که از افغانستان بیرون شده‌اند، دوباره برگرداند و پولی را که در خارج به مصرف می‌رساند، در داخل کشور مصرف کند. به گفته امیرخان متقی، با این کار، هم از هزینه کشورهای میزبان صرفه‌جویی می‌شود و هم این کادرها در تخصصشان کار می‌کنند.

سرپرست وزارت خارجه طالبان از جامعه جهانی خواسته است که افغانستان را تنها نگذارد تا بار دیگر موج مهاجرت آغاز نشود و تلاش شود تا مهاجران دوباره به کشورشان برگردند.

طالبان می‌گویند که نیروهای امنیتی به نظم مجدد نیاز دارند و حکومت کنونی در بخش نظامی به امکانات و تجهیزات نیاز دارد.

متقی خواستار تطبیق توافق‌نامه دوحه از سوی جامعه جهانی شده است.

سرپرست وزارت خارجه طالبان می‌گوید که حاضر است در همه نشست‌های بین‌المللی شرکت و موضع خود را اعلام کند و باید زمینه حضور نمایندگان طالبان در این نشست‌ها فراهم شود.

در پایان این نامه، امیرخان متقی گفته که به صورت واضح از سوی طالبان اعلام شده است که در روشنی دین و فرهنگ، حقوق زنان و اقلیت‌ها و اصول آزادی بیان را رعات می‌کنند و می‌پذیرند.

انتهای پیام/

برچسب ها: طالبان ، رسانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار