به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت کانادا در حال بررسی برای جذب صدهای مترجم و خبرنگار آسیب پذیری است که در دو دهه حضور نظامی آمریکاییها و نیروهای ناتو در خاک افغانستان در زمینههای مختلف خبری و مترجمی در سفارتخانهها فعالیت میکردند.
بر این اساس، یکی از مقامات دولتی افغانستان که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد: افغانستانیهایی که در مدت اشغال کشور به دست آمریکاییها به عنوان مترجم و خبرنگار فعالیت داشتند به دلیل خطرات احتمالی جانی میخواهند کشور را ترک کنند. حال کانادا پس از آمریکا دومین کشوری است که در حال بررسی برای صدور ویزا برای این افراد است.
پیشتر نیروهای طالبان اعلام کرده بودند تمامی افرادی که در زمان حضور آمریکاییها در خاک افغانستان به نحوی در مخابره خبر و نیز در زمینه مترجمی فعالیت میکردند پس از اتمام مهلت حضور نیروهای خارجی در خاک این کشور باید مجازات شوند.
آمریکا بارها اعلام کرده در حال بررسی نحوه صدور ویزا برای این افراد قبل از ترک کامل افغانستان است؛ وعدهای که تا به امروز اقدامی عملی در این زمینه از سوی آنها صورت نپذیرفته است. حالا مقامات کانادایی اعلام کرده اند قصد دارند به این افراد اجازه مهاجرت به کشورشان را بدهند. ولی به گفته منابع خبری هنوز هیچ زمان بندی مشخصی برای این اقدام از سوی آمریکا و کانادا اعلام نشده است.
دیده بان حقوق بشر با انتقاد از عملکرد مقامات آمریکایی و کانادایی برای صدور ویزا جهت خروج مترجمان و خبرنگاران افغانستانی به همراه خانواده هایشان از کشور، خواستار تسریع در روند این موضوع شد.
برخی مقامات افغانستانی میگویند جان افرادی که در مدت حضور نیروهای خارجی در خاک افغانستان در سفارتخانهها و به عنوان خبرنگار و مترجم فعالیت میکردند به شدت در معرض خطر است.
بسیاری معتقدند با عقب نشینی نیروهای خارجی به ویژه آمریکاییها از خاک افغانستان و قدرت گیری دوباره طالبان احتمال درگیریهای داخلی روز به روز افزایش مییابد.
انتهای پیام/
الان چند دهه است که در جنگل زندگی میکنند
جرات ندارند وارد شهرها شوند
حتی به دنبال هواپیمای امریکایی دویدند تا
با خودشان انها را ببرند
ولی نبردند